Kasap ama et satmıyor! Türkiye'de bir ilk: Bitkisel kasap

Kasap ama et satmıyor! Türkiye'de bir ilk: Bitkisel kasap

18.01.2021
İstanbul Kadıköy'de, Türkiye'nin ilk vegan kasabı açıldı. Yani, sadece 'bitkisel et' üretiliyor. Görüntüleri ve sunumlarıyla hayvansal eti andıran bu ürünlerin tamamı, bezelye, nohut, mercimek, barbunya, buğday glüteni, patatesten elde ediliyor. Kasap tanımı, hayvan sömürüsüne karşı olan veganlık felsefesine aykırı. Buna rağmen neden 'kasap' açtıklarını, neden pastırmaları kancaya asarak sunduklarını merak ettik. Vegan kasap 'Limonita'nın kurucularına sorduk. Yaşları 28-34 arasındaki kurucular, Deniz Yoldaç Yalçın eski girişimci, Türker Yücesoy, çene cerrahı, Sefa Çolak heykeltıraş, Akın Yalçın yazılım uzmanı. Deniz ve Akın evli.