Yağlı Ciltler İçin Bakım

Yağlı Ciltler İçin Bakım Haberleri

Son dakika yağlı ciltler için bakım haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yağlı ciltler için bakım gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yağlı ciltler için bakım haber sayfamızda...
Aşırı yağlı ve sivilceli ciltler için günlük bakım

Aşırı yağlı ve sivilceli ciltler için günlük bakım

23.11.2022
Aşırı yağlı ciltler gözenek ve sivilce sorununu çok sık yaşar. Cildin aşırı sebum üretimi gözeneklerin tıkanmasına ve buna bağlı olarak sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olur. Cildi sivilcelerden arındırmak için cildin yağ üretimini dengede tutmak gerekir. Cildin aşırı yağlanmasını önlemek için her gün düzenli olarak bakım yapmanız gerekir. Hem yağlı hem de akneli bir cildiniz varsa uygulamanız gereken bakım önerilerine bir göz atın.
Yağlı cildi kontrol altına alan doğal maskeler

Yağlı cildi kontrol altına alan doğal maskeler

9.10.2022
Yağlı cilde sahip olanlar sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt sorunlarıyla çok sık karşılaşır. Yanlış bakım uygulamaları, düzensiz beslenme ya da genetik faktörler gibi pek çok etken cildin aşırı yağlanmasına sebep olur. Yağlı ciltlerde gözenekler çok sık tıkanır. Cildin sebum dengesini kontrol altında tutabilmek için doğal maskelerden faydalanabilirsiniz. Yağlı ciltler için mucize faydaları olan doğal maskeleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Sivilceli ciltler için günlük bakım önerisi

Sivilceli ciltler için günlük bakım önerisi

6.10.2022
Gözeneklerde biriken yağ, kir ve makyaj kalıntıları cildinizde sivilce ve akne oluşmasına sebep olur. Yağlı ciltlerin en büyük kabusu olan sivilcelerle baş edebilmek için cildinizi temiz tutmanız ve günlük bir bakım rutini uygulamanız gerekir. Eğer sivilce, akne ya da siyah nokta gibi cilt sorunlarını yaşıyorsanız bu adımları takip ederek cilt temizliğinizi yapabilirsiniz. Sivilceli ciltler için günlük bakım önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.
Yağlı cilt tipi için en etkili bakım önerisi

Yağlı cilt tipi için en etkili bakım önerisi

3.10.2022
Yağlı cilt tipine sahip kişilerde gözenekler çok kolay tıkanır. Yağlı cilde sahip olanların cildini her gün arındırması gerekir. Sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemleriyle çok sık karşılaşan yağlı ciltlerin, sebum üretimini dengede tutması gerekir. Yağlı bir cildiniz varsa ve günlük bakım için ipuçları arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.
Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır? Yağlı ciltler için bakım rehberi

Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır? Yağlı ciltler için bakım rehberi

14.08.2022
Yağlı cildin birçok sebebi olabilir. Genetik faktörlerden, yanlış bakım uygulamalarından ya da çevresel etkenlerden dolayı cildiniz yaşlanabilir. Cilt aşırı yağlandığı zaman gözenekler tıkanır. Ciltte akne, sivilce, siyah nokta gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu sebeple eğer yağlı bir cildiniz varsa cildin yağ üretimini dengede tutmak gerekir. Düzenli olarak cilt bakımı yaparak cildin sebum üretimini dengede tutabilmeniz mümkün. Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır? sorunun yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.
Yağlı cildi dengeleyen doğal maskeler!

Yağlı cildi dengeleyen doğal maskeler!

25.07.2022
Yağlı cilt tipleri aşırı sebum üretir. Yağlı ciltleri kontrol altında tutmak için sebum üretimini dengeleyecek doğal maskeleri uygulamak ve bakım önerilerini dikkate almak gerekir. Cildin yağ dengesi sağlanmadığında gözeneklerde tıkanıklık, ciltte akne ve sivilce gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sebeple yağlı cilt tipine sahip olanların cilt bakımlarını düzenli olarak yapması gerekiyor. Cildin yağ oranını dengede tutan doğal maskeler tam size göre olabilir. İşte yağlı ciltlere iyi gelen doğal maskelerden bazıları...
Sivilceli ciltler için sabah bakım rutini

Sivilceli ciltler için sabah bakım rutini

12.07.2022
Sivilceli bir cilde sahipseniz devamlı cilt problemleriyle savaşmanız gerekir. Sürekli sivilce problemiyle karşı karşıya kalıyorsanız cildiniz aşırı yağ üretiyor olabilir. Bu durum da gözeneklerinizi tıkayarak akne ve sivilce oluşumunu tetikler. Cildin yağ dengesini kontrol altında tutmak için sivilce ciltlerin her sabah bir bakım rutinine bağlı olmaları gerekir. Sivilceye eğilim gösterenlerin uygulaması gereken sabah bakım rutinini araştırdık.
Cildi yağlandıran 4 bakım hatası! Özellikle yağlı cilt tipleri...

Cildi yağlandıran 4 bakım hatası! Özellikle yağlı cilt tipleri...

13.06.2022
Yağlı cilde sahip olanlar, cilt bakımı yaparken cildin sebum üretimini dengede tutmaya çalışır. Yağlı ciltlerin sebum dengesini kontrol altında tutmak için doğru bir bakım rutini belirlemesi gerekir. Ancak yapılan bazı bakım uygulamaları yağlı cildi olduğundan daha fazla yağlandırır. Bu durumda da birçok cilt problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Cildi yağlandıran bakım hatalarını sizler için tek tek araştırdık.
Yağlı ciltler için günlük bakım rutini! Her gün yapın çünkü...

Yağlı ciltler için günlük bakım rutini! Her gün yapın çünkü...

26.04.2022
Yağlı cilt yapısına sahip olan kişiler gözenek ve sivilce problemiyle çok fazla karşılaşır. Cildinizin yağ dengesini düzenlemek ve olası problemlerle karşılaşmamak için günlük olarak cildinize bakım yapmanız gerekir. Yağlı ciltler cilt bakımı yaparken hangi adımları uygulamalı ve nelere dikkat etmelidir? Yağlı ciltlerin günlük bakım rutinini sizler için araştırdık.
Yağlı ciltler için Koreli kadınlardan 6 çözüm önerisi

Yağlı ciltler için Koreli kadınlardan 6 çözüm önerisi

17.09.2020
Kore tipi cilt bakımının meşhur iki aşamalı temizlik rutinine göz atmalısınız! Son yıllarda Koreli kadınların güzellikleri çok sık konuşulur oldu. Bunda, Kore kozmetik markalarının yükselişinin de büyük etkisi var tabii. Koreli kadınların mermer gibi ciltleri tesadüf olamaz. Sıfır sivilce, sıfır yağ, güzelliği dillere destan Koreli kadınlardan kolayca uygulayabileceğiniz yağlı ciltlere özel bakım önerileri...
Cilt serumları ne zaman kullanılmalı?

Cilt serumları ne zaman kullanılmalı?

25.02.2024
Cilt bakım serumları son yıllarda popüle hale geldi ve hemen hemen herkes bakım rutine serumları da dahil etmeye başladı. Serumlar yüze tazelik hissi verir ve su bazlı bir solüsyonla son derece hafiftir ve daha yüksek içerik konsantrasyonuna sahiptir. Ancak kremler daha yoğun bir içeriğe sahiptir ve cildi daha hızlı yağlandırabilir. Ayrıca hafif bir koruma dokunuşuyla dengeli bir nemlendirmeye sahiptirler ve cilde fayda sağlama konusunda yavaştırlar, emilmeleri çok zaman alır.
Cilt serumları mı yoksa bakım kremleri mi daha etkili?

Cilt serumları mı yoksa bakım kremleri mi daha etkili?

25.02.2024
Cilt bakım serumları son yıllarda popüler hale geldi ve hemen hemen herkes bakım rutine serumları da dahil etmeye başladı. Serumlar yüze tazelik hissi verir ve su bazlı bir solüsyonla son derece hafiftir ve daha yüksek içerik konsantrasyonuna sahiptir. Ancak kremler daha yoğun bir içeriğe sahiptir ve cildi daha hızlı yağlandırabilir. Ayrıca hafif bir koruma dokunuşuyla dengeli bir nemlendirmeye sahiptirler ve cilde fayda sağlama konusunda yavaştırlar, emilmeleri çok zaman alır.
C vitamini içeren bakım ürünlerini kullanırken dikkat!

C vitamini içeren bakım ürünlerini kullanırken dikkat!

13.02.2024
Cildinizin daha ışıltılı, aydınlık ve canlı görünmesini istiyorsanız cilt bakım rutinine C vitamini içeren ürünleri eklemeniz gerekir. C vitamini serumları içerisindeki saf C vitamini sayesinde ciltte ince çizgi, kırışıklık ve leke görünümünün azalmasına yardımcı olurlar. Ayrıca cilde aydınlık ve parlak görünüm kazandırırlar. Ancak C vitamini kullanırken son derece dikkatli olmak gerekir.
5 adımda yaşlanma karşıtı cilt bakım rutini

5 adımda yaşlanma karşıtı cilt bakım rutini

7.02.2024
Kırışıklıklar, ince çizgiler ve koyu lekeler ciltteki yaşlanma belirtileridir. Cildin yaşlanmasını önlemek ve her zaman genç kalmak için günlük olarak bakım yapmanız şart. Düzenli olarak uygulayacağınız bakım rutini sayesinde hücrelerinizi yenileyebilir ve cildinizin her zaman genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Yaşlanmayı durdurmak için bu adımları her gün mutlaka takip edin.
Sağlıklı bir cilt yapısı için dikkat edilmesi gerekenler

Sağlıklı bir cilt yapısı için dikkat edilmesi gerekenler

3.01.2024
Sağlıklı bir cilt, genel sağlığımızın bir yansımasıdır ve doğru cilt bakımı, hem estetik tercihlerimizi hem de yaşam kalitemizi etkiler. Günümüzde, sağlıklı bir cilde sahip olmak sadece estetik bir tercih değil, aynı zamanda genel sağlığımızın bir yansımasıdır.
Sağlık bir cilt için ne yapmak gerekir? Adım adım cilt bakım rutini

Sağlık bir cilt için ne yapmak gerekir? Adım adım cilt bakım rutini

30.08.2023
Sağlıklı bir yaşamın önemli bir parçası olan cilt sağlığı, hem görünümümüzü hem de genel iyilik halimizi etkiler. Cildimiz, dış etkenlere maruz kalan bir bariyerdir ve sağlığımızın yansımasıdır. Ancak modern yaşam tarzı, stres, yanlış beslenme ve çevresel faktörler cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, doğru bakım ve alışkanlıklarla cildimizi korumak ve iyileştirmek mümkündür.
Sivilce oluşumunu engelleyen 10 günlük alışkanlık

Sivilce oluşumunu engelleyen 10 günlük alışkanlık

4.07.2023
Sivilce oluşumunu engellemek için iyi bir cilt bakım rutini uygulamanız şart. Yaşam tarzınızda ve günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız değişimlerle sivilce oluşumunu engelleyebilir ve cildinizin her zaman pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz.
Gece sürünce sabah kırışıklıklar yok oluyor! Botoksa meydan okuyan en doğal yöntem

Gece sürünce sabah kırışıklıklar yok oluyor! Botoksa meydan okuyan en doğal yöntem

27.06.2023
Her yaşta genç görünen bir cilde sahip olmak istiyorsanız mutlaka cildinize özenli bakmanız gerekir. Beslenme biçiminiz, günlük alışkanlıklarınız ve cilt bakım rutininiz cilt sağlığını doğrudan etkiler. Erken yaşlanmamak ve var olan kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kuru, karma, yağlı ve hassas ciltler bakıma ihtiyaç duyar. Kırışıklıkları yok etmek ve cildi sıkılaştırarak botoks ihtiyacını azaltmak için bazı doğal yöntemlere bir şans verebilirsiniz. Saç, cilt, tırnak ve vücut bakımında sıklıkla kullanılan doğal yağlar yaşlanma karşıtı bakımın olmazsa olmazları. Gençleşmek ve cildi sıkılaştırmak için bu yağları bakım rutininizi dahil edin.
Sivilceleri kökten kurutan bakım rutini! Bu ipuçlarını takip edin

Sivilceleri kökten kurutan bakım rutini! Bu ipuçlarını takip edin

31.05.2023
Sivilceler genellikle ergenlik yıllarında çok sık görülür. Ancak sivilce sorunu ile her yaşta karşı karşıya kalmanız çok doğaldır. Sivilcelerin ortaya çıkmasına sebep olan pek çok neden bulunur. Genetik faktörler, aşırı yağlı cilt, stres, tıkanmış gözenekler ya da yanlış bakım uygulamaları sivilce oluşumunu tetikler. Sivilceleri kurutmak ve yeniden çıkmasını önlemek için bir bakım rutinini uygulamanız şart. Sivilceli ciltler için özel bakım rutinin Posta.com.tr okurları için derledik.
Akneli ciltlere özel günlük bakım

Akneli ciltlere özel günlük bakım

23.03.2023
Akneli ciltler, normal ciltlere göre her zaman daha hassas oluyor. Çeşitli nedenlere bağlı olarak akne ya da sivilce problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Özellikle yağlı cilt tiplerinin sıklıkla karşılaştığı sivilcelerle baş edebilmek için cilt bakımınızı önemsemeniz gerekir. Cildinize günlük bakım uygulayarak ve temiz tutarak sivilce sorununu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Akneli ciltlere özel bakım önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.
Soğuk havalarda kuru ciltler için bakım!

Soğuk havalarda kuru ciltler için bakım!

9.01.2023
Kuru ciltler yağlı ve karma cilt tipine göre daha fazla neme ihtiyaç duyar. Kuru ciltler nemini çok hızlı bir şekilde kaybettiği için ciltte pul pul dökülme, tahriş ve kızarıklık gibi bir çok problem ortaya çıkar. Kışın soğuk havanında etkisiyle kuru ciltler daha fazla nem kaybı yaşar. Bu durumda cildinizi gergin ve rahatsız hissedebilirsiniz. Soğuk havalarda cildinizi kurumasını engellemek ve cildinizi yumuşatmak için bazı kurallara uymanız gerekir. Soğuk havalarda kuru ciltler için etkili olan bakım önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.
Vücut bakımı nasıl yapılır?

Vücut bakımı nasıl yapılır?

27.12.2022
Yüzünüz gibi vücudunuzda her an bakıma ihtiyaç duyar. Vücudunuzu dışarıdan gelen etkilere karşı koruyabilmek için kendinize özel bir vücut bakım rutini belirlemeniz gerekir. Ancak insanlar genellikle yüz bakımına verdiği önemi vücut bakımına göstermez. Oysa vücudunuzda derinlemesine temizlemeye ve neme ihtiyaç duyar. Vücut bakımında peelingler, losyonlar, kremler çok sık kullanılır. Etkili bir vücut bakımı için tüm işlemleri sırasıyla ve düzenli olarak uygulamanız gerekir. Vücut bakımı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.
Yüz serumları ne işe yarar? Hangi serumu kullanmalı?

Yüz serumları ne işe yarar? Hangi serumu kullanmalı?

24.12.2022
Son dönemde cilt bakım rutinlerinin en popüler parçalarından biri yüz serumları. Güçlü aktif bileşenlere sahip hafif dokusu nedeniyle tercih edilmeye başlanan serumlar cilt sorunlarıyla mücadele etmek ve bakım rutininizi ihtiyaçlarınıza göre güçlendirmek için birebir! Yüz serumları, temizlik sonrası kullanılan ve çoklu işleve sahip bileşenlerdir. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Her cilt tipine özel aloe vera maskesi

Her cilt tipine özel aloe vera maskesi

20.12.2022
Aloe vera, içerdiği protein ve vitaminler sayesinde cilde çok iyi gelir. Yüzyıllardır cilt bakımında kullanılan aloe vera jeli, cildi onarıcı özelliği ile severek kullanılır. Cildiniz kuru, karma, yağlı ve hassas olabilir. Aloe vera jeli genellikle her cilt tipine uyum sağlar. Aloe vera jeli, cilde kolajen desteği sağladığı için cildin yenilenmesine yardımcı olur. Cildin kendini yenileme süreci bitene kadar aloe vera jelini cilt bakımınızda kullanabilirsiniz. Ancak aloe vera jelinin faydalarını hemen görmek istiyorsanız cildinize doğru uygulamanız gerekir. Cilt tiplerine özel aloe vera maskelerini Posta.com.tr okurları için derledik.
40 yaş ve üstü için günlük cilt bakım rutini sıralaması

40 yaş ve üstü için günlük cilt bakım rutini sıralaması

16.12.2022
40'lı yaşlarla birlikte göz kenarlarınızdaki ince çizgiler ve cildinizdeki kırışıklıklar daha belirgin hale gelir. Cildin dolgun ve sıkı görünmesini sağlayan kolejen üretimi yaşınız ilerledikçe azalır. Kolajen üretiminin azalmasıyla yaşlanma belirtileri gözle görülür hale gelir. Yaşlanmayı durdurmak ve cildin her zaman genç kalmasını sağlamak için düzenli olarak bakım yapmanız gerekir. Özellikle 40'lı yaşlara geldiğinizde cildinize uygun yaşlanma karşıtı bir bakım rutini belirlemelisiniz. 40'lı yaşlara özel yaşlanma karşıtı bakım rutini önerilerini bu yazımızda bulabilirsiniz.