Yoga Yapmak

Yoga Yapmak Haberleri

Son dakika yoga yapmak haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yoga yapmak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yoga yapmak haber sayfamızda...
Kendinize nasıl daha iyi bakabilirsiniz?

Kendinize nasıl daha iyi bakabilirsiniz?

8.03.2024
Sağlıklı olmayı yeni yılla ilişkilendirme eğiliminde olmalıyız, ancak neşe ve sağlık için çabalamak tüm yıl boyunca devam etmeli...
Hatha yoga nedir, nasıl yapılır? Hatha yoga hareketleri nelerdir?

Hatha yoga nedir, nasıl yapılır? Hatha yoga hareketleri nelerdir?

29.08.2023
Hatha yoga, Hindistan'da yaşamış olan Swatmarama tarafınca oluşturulmuş sistemin adıdır. Tanımı olarak meditasyon için zihni ve bedeni arıtma sürecidir. Hatha, kelime anlamı olarak da güçlü anlamına gelir. Hatha yoga nedir ve nasıl yapılır, hareketleri nelerdir ayrıntıları ile Posta.com.tr okurları için derledik.
Kadın doğum uzmanından uyku ilacı kullanan gebelere uyarı!

Kadın doğum uzmanından uyku ilacı kullanan gebelere uyarı!

7.12.2022
Gebelerde ilk 3 ay başta olmak üzere uykusuzluk problemleri baş kaldırınca anne adayları uyku ilaçlarına yöneliyor. Gebelik döneminde progesteron hormonundaki değişiklikler bu uyku sorunlarının ortaya çıkmasına yol açıyor. Uzun süre uykusunu alamayan anne adaylarının uyku ilaçlarına yönelmesi ise uzmanlarca önerilmeyen bir yöntem. Gebelikte uykusuzluk şikayetine karşı neler yapabileceğinizi kadın doğum uzmanına sorduk.
Yoga nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için yoga rehberi...

Yoga nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için yoga rehberi...

30.11.2022
Yoga insanın iyi hissetmesi ve ruhsal arınmasını sağlayan en temel spor aktivitelerinden biridir. Birbirinden farklı yoga hareketi ile vücut dinlenerek esnemektedir. Yogaya yeni başlayacak olan kişiler ise temel hareketleri ve yoganın asıl felsefesini öğrenerek ruhsal bir yolculuğa çıkmaktadır. Yogayı farkında olarak yapmak sağlık açısından çok daha faydalıdır. Üstelik yoga yapa kişiler stres ve sıkıntılarından da anında uzaklaşmaya başlamaktadır. Zihni açan ve fiziği rahatlatan yoga, spor alanında en faydalı aktivitelerdir. Yoga nedir ve nasıl yapılır Posta.com.tr okurları için derledik.
Yoga yapmak zihni geliştiriyor, bedeni inceltiyor

Yoga yapmak zihni geliştiriyor, bedeni inceltiyor

19.08.2022
Yoga pozları ilk başta göz korkutucu görünse de, aslında çok cana yakın bir egzersiz şeklidir. Her yaştan herkes için uygun bir yoga serisi bulmak mümkün. Bu kaslarınızı çalıştırırken zihninizi sakinleştirmenizi sağlayacak harika bir egzersiz türü. İşte her gün en az 15 dakika yoga yapmanız için nedenler...
Parkta yoga etkinliği 'izinsiz' olduğu gerekçesiyle yaptırılmadı

Parkta yoga etkinliği 'izinsiz' olduğu gerekçesiyle yaptırılmadı

29.05.2022
Eskişehir’de Türk Dünyası Vakfı tarafından yaptırılan Dede Korkut Parkı’nda yoga etkinliği için toplanan gruba, görevliler yere serilen matların çimlere zarar verdiği ve haklarında CİMER’e şikayet olduğunu söyleyerek izin vermedi. Grup yoga etkinliğini yapamazken, Türk Dünyası Vakfı'ndan yapılan açıklamada "Park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir” denildi.
30 gün yoganın 30 faydası!

30 gün yoganın 30 faydası!

26.03.2022
Her gün yoga yapmak neredeyse 7'den 7*'e herkes için çok faydalı... Hem erkekler hem de kadınlar arasında popülerliği hızla artan yoganın ruha, bedene, zihninize ve hatta bilinçaltınıza bile olumlu etkisi olabilir. İşte her ay 30 gün yoga yapmanın 30 faydası...
Evde yoga yaparken sıklıkla yapılan 5 hata

Evde yoga yaparken sıklıkla yapılan 5 hata

12.11.2021
Yoga her yaş grubundan insanın evde kolayca yapabileceği sakin, esneklik ve güç sağlayan bir spordur ancak onun temelinde her bir hareketi özümsemek vardır. Evde yoga yaparken sıklıkla yapılan hatalara göz atarak aktivitenizi en ideal hale getirebilirsiniz. / ÖZEL
Evde harika bir yoga deneyimi için 10 ipucu

Evde harika bir yoga deneyimi için 10 ipucu

12.09.2021
Yoganın sizi daha üretken kılmak, pozitif ruh halinizi yükseltmek ve aynı zamanda sakin olmanızı sağlamak gibi birçok yönden sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olduğunu herkes bilir. Evde biraz pratik yaptıktan sonra her yerde pozitif enerji hissedebileceksiniz! Ve aileniz ve arkadaşlarınız da bunu fark edecek. Evde kendi başınıza yoga yapmaya başlamanızın temel nedeni, ekstra zaman ve para harcamadan istediğiniz zaman yapmaktır! Ancak tam anlamıyla uygulamaya başlamadan önce bilmeniz gereken bazı ipuçları var. Yoga seanslarınızı keyifli, etkili ve güvenli hale getirmek için bu 9 tavsiye ile başlayın.
Yoga pratiğinde dikkat edilmesi gereken üç nokta

Yoga pratiğinde dikkat edilmesi gereken üç nokta

29.06.2021
Gündelik hayatın koşturmasında rahatlamak, bedenen güçlenmek ve esnemek için önerilen yöntemlerin başında artık yoga yapmak geliyor.
Doğru yoga hocasını nasıl seçerim?

Doğru yoga hocasını nasıl seçerim?

21.06.2021
Yoga yapmak için altın bir dönemde yaşıyoruz.
Mutluluğa tutunmak

Mutluluğa tutunmak

3.06.2021
Birkaç yıl önce Midilli Adası’na Angela Farmer ve Victor Von Kooten’nın yoga ve meditasyon eğitimine katıldım. Bilenler bilir, ikisi de yaşayan yoga efsaneleri olarak kabul ediliyor; Angela, o zamanlar yeni seksenine girmişti, Victor ise ondan birkaç yaş küçük. İkisinin de yoga pratiği, bedenlerinin esnekliği ve gücü inanılmazdı.
Sahi, siz neden yogaya başlamıştınız?

Sahi, siz neden yogaya başlamıştınız?

30.03.2021
Uzun süredir, yeni başlayanlar için yoga dersleri veriyorum. İlk buluşmalar benim için hala heyecan vesilesi. Her zaman da öyle olacak gibi görünüyor.
Yeni yılda değil, şimdi ve burada

Yeni yılda değil, şimdi ve burada

16.12.2020
Nasıl olacak bu işler? İnsanın değişmesi, hayatında arzu ettiklerini yapması mümkün değil mi? Her şey yarım mı kalmak zorunda? Elbette değil… Değişim için sizlere bir yol haritası hazırladık. Merak etmeyin beylik listelerden değil…
Yeni başlayanlar için yoga: Bir yoginin hatıra defteri

Yeni başlayanlar için yoga: Bir yoginin hatıra defteri

9.10.2020
Son zamanlarda çevremizde sıklıkla gördüğümüz bu insanlar nereden türediler? Hangi ara hepsi guru oldu? Ve en önemlisi: Guru olmak bu kadar kolaysa neden ben de olmayayım?
Manipülasyon teknikleri nelerdir? En etkili manipülasyon teknikleri

Manipülasyon teknikleri nelerdir? En etkili manipülasyon teknikleri

15.08.2020
İnsan oğlu yaratılışı gereği karşısındaki insanı etkilemek, tesiri altına almak ister. Karşındaki insanı yönlendirme ve hakim olma derecesi olabildiğince önem taşır. Neden belirli bir sınırı aştığında bu durum "manipülasyon" olarak adlandırılmaktadır. Peki, manipülasyon nedir? Manipülasyon teknikleri nelerdir? En etkili manipülasyon teknikleri neler? Manipülasyon ile ilgili merak edilenler için haberimize bir göz atın.
Erteliyor musunuz?

Erteliyor musunuz?

16.07.2020
2020’yi yarıladık mı? Yarıladık, kendimizi bir çırpıda temmuz ayında buluverdik.
Yoga matı temizliğine dair her şey

Yoga matı temizliğine dair her şey

14.05.2020
Üzerinde ter ve kir biriken bir matı tekrar tekrar rulo yapıp yatağın altına itmekten daha kötü bir şey olamaz. Ayaklarınızın altındaki kirler ve teriniz, yoga matının üstünde birikir ve yapış yapış bir katman oluşturur. Yoga matını temizlemek, genellikle biri söyleidkten sonra "Aaa evet ya" tepkisi verilen bir eylemdir. Yoga matından bahsediyoruz, yani her kullanışınızda en az 40 dakikanızı geçirdiğiniz bir şey. Vücudunuzdaki losyonları, yağları, teri ve kiri absorbe eder. Bu yapış yapış katman, zaman içinde mikroplarla dolabilir ve kötü kokuya neden olabilir. Ayak ve el mantarları ise daha kötü bir senaryo. İşte yoga matı temizliğine dair her şey!
Uykusuzluğa iyi gelen 7 yoga pozu

Uykusuzluğa iyi gelen 7 yoga pozu

11.05.2020
Karantina döneminde yeterince hareket edemiyor ve oksijen alamıyoruz. Bu durum uyku düzenimizi kötü etkiliyor, pek çoğumuz son zamanlarda uykusuzluk problemiyle mücadele ediyoruz. Uykusuzluk, karantina döneminin en büyük problemi olabilir. İyi uyku alamadıkça agresifleşebiliyor, karantinayı birlikte geçirdiğimiz aile üyeleriyle aramız bozulabiliyor. Yoga ise tam bu noktada uykusuzluğun en önemli silahı haline geliyor. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda yoga yapanların uykuya dalma süresinde kısalma, uykuda geçirilen zamanın ortalama uyku sürelerine gelmesi, sabah uyandığında kendini dinlenmiş ve iyi hissetmede artış gözlendi. Siz de karantina döneminde yoga çalışmalarına ağırlık vererek karantina döneminde uykusuzluğa son verebilirsiniz. İşte, daha iyi bir uyku için 7 yoga pozu!
Bilimsel araştırmalar ışığında 12 yoga mucizesi

Bilimsel araştırmalar ışığında 12 yoga mucizesi

8.05.2020
Yoga yapmak uzaktan bakıldığında çok esneklik gerektiren bir egzersiz gibi görünür. Meditasyonla doğrudan bağlantılı olması da henüz başlamayanlar için göz korkutucu görünebilir. Bu nedenle yoga yapmak bazen 'ikna olunması' gereken bir egzersize dönüşür. Yoganın yavaş olması, zor ve sıkıcı görünmesi insanların yoganın faydalarına dair 'bilimsel kanıtlar' aranmasına neden olur. Diğer fiziksel disiplinlerde, hareket ve hızın varlığı sanki doğrudan 'faydayı' ve 'zayıflamayı' sunar algısı oluşur. Biz de, karantina döneminde kendinizi biraz şımartmanız ve yoga yapmaya ikna olmanız için, yoga mucizelerinin kanıtlandığı bilimsel araştırmaları derledik. İşte, yogaya odaklanan 12 bilimsel makale!
Yaşlılar için sandalyede 6 yoga pozu

Yaşlılar için sandalyede 6 yoga pozu

24.04.2020
Bugünlerde "Herkes için yoga", oldukça popüler bir ifade. Peki bu gerçekten doğru mu? Herkes yoga yapabilir mi? Yaşına, esnekliğine, ağrılarına bakmaksızın bir sandalyeye oturarak herkes yoga yapabilir mi? Kesinlikle! Hatta yaşlılar, pek çok gence göre yogaya daha müsait. Yaş aldıkça beynin iki tarafı, giderek eşitlenir. Bu da beden ve zihin arasında daha fazla farkındalık kazanmak demek. Yaşlılar için sandalye yogası, neredeyse tüm fiziksel engelleri ortadan kaldırır. İşte yaşlıların sandalye üzerinde rahatlıkla uygulayabileceği 6 yoga pozu!
23 Nisan'da yoganın çocuklara 9 faydası

23 Nisan'da yoganın çocuklara 9 faydası

23.04.2020
Çocuklar bugünlerde bizden daha yoğun. Gün boyu dersteler, okul dışı zamanlarda ödevlerini yapıyorlar. Hafta sonu gelince dersler yine bitmiyor. Ders çalışmaya ya da bizim seçtiğimiz programlarına devam ediyorlar. Yani yogaya en az bizim kadar çocukların da ihtiyacı var. Çocuk yogası, onların rahatlatmasını, stres ve anksiyeteden arınmalarını, daha iyi uyumalarını, duygusal dengelerinin sağlanmasını, empati yeteneklerinin gelişmesini ve en önemlisi mutlu olmalarını sağlar. Peki bunların nasıl yapar? İşte çocuk yogasının 9 faydası! Haberin sonunda çocuklar için harika bir yoga videosu bulabilirsiniz, 23 Nisan çocuğunuzu yogaya başlatmak için en eğlenceli gün!
Evde Temel Yoga Pozları ile Kolay Esneme Egzersizleri

Evde Temel Yoga Pozları ile Kolay Esneme Egzersizleri

28.03.2020
Yogazone Yoga Stüdyosu kurucu ve sahibi Burcu Olgun, evde kaldığımız bugünlerde hareket etmenin önemini anlatırken bir de kolay uygulanabilir esneme pratiği gösteriyor.
Karantina günlerinde evde spor - 26 Mart Zumba

Karantina günlerinde evde spor - 26 Mart Zumba

26.03.2020
Spor sektöründe birkaç yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de çok popüler olan “Zumba Fitness” ile birlikteyiz. “Zumba” bilmeyen, duymayan, görmeyen, yapmayan kalmadı. Peki bir spor programının bu kadar çok ilgi görmesinin ve sevilmesinin sebebi ne? “Kilo vermek, yağ yakmak, dans etmek...” sebeplerinin yanında en çok aldığımız cevap “eğleniyorum, stres atıyorum”. Siz de biraz eğlenmek, hareket etmek isterseniz gelin “evde spor” serisinde Zumba Fitness’ın popüler şarkı ve koreografilerinden biri “Tu Ta Bota” yı pilates, zumba ve fitness eğitmeni Şenay İşseven birlikte yapalım.
Enseyi karartmak yok! Korona korona olalı böyle direnç görmedi

Enseyi karartmak yok! Korona korona olalı böyle direnç görmedi

21.03.2020
Corona virüse karşı ruh ve beden sağlığınızı korumanız için basit ve etkili önlemler... Bekir Saçar / bekir.sacar@posta.com.tr