Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için beslenmemize özen göstermemiz gerekiyor. Yeterli ve dengeli beslenerek, doğru yiyecekleri tüketerek vücudu türlü hastalıklardan korumak mümkün oluyor. Özellikle de şifası Kur'an-ı Kerim'de dahi geçen, en kıymetli nimetler arasında sayılan o besin Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinde kesintisiz olarak tüketilerek şifa saçıyor. Yalnız ölüme çaresi olmayan o besinden dengeli tüketenler kolesterol ne bilmiyor, kalp hastalıklarından ve kanserden korunuyor. İşte o vitamin deposu, şifa ambarı besin ve faydaları...
Ezber bozan açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Canan Karatay, kahvaltılardan eksik etmediğimiz zeytin hakkındaki açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Karatay, zeytinin yanlış tüketimi halinde kısırlığa bile yol açabileceğini belirtti.
Zeytin, zeytingiller familyasından odunsu bir bitkidir. Doğada yabani olarak yetişen ağacı, aşılanarak meyveleri yenebilir hale getiriliyor. Zeytinin taneleri yeşil veya siyah olarak tatlandırılıp, tüketiliyor. Yağı çıkarılıp, sofralarda sıkça kullanılıyor. Şifalı ve besleyici değeri çok yüksek bir besindir.