2 günden fazla yerseniz zehirliyor! Her sofrada görüyoruz ama buzdolabında bekletince hastanelik ediyor

2 günden fazla yerseniz zehirliyor! Her sofrada görüyoruz ama buzdolabında bekletince hastanelik ediyor

20.01.2024
Yemekleri fazla fazla yapmak ve buzdolabında bekletmek hemen hepimizin sık düştüğü bir hata. Günlerce tüketilmek üzere buzdolabında bekleyen, zaman zaman çıkartılıp ısıl işlem uygulanan besinler ise bir süre sonra bakteri üretmeye başlıyor. Pek çok kişi yemeğin küflenmeye başladıktan sonra tüketime uygun olmadığını düşünüyor olsa da yapılan araştırmalar gösteriyor ki o besini küflenmese de 2 günden fazla bekletip tüketmek hastanelik edebiliyor. İşte 2 günden fazla tüketilmemesi gereken o besin ve nedenleri...
Yaz aylarındaki ölümcü risk: Bakteri kaynaklı gıda zehirlenmesi!

Yaz aylarındaki ölümcü risk: Bakteri kaynaklı gıda zehirlenmesi!

26.06.2022
Gıda zehirlenmeleri sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte yazın artıyor. Yaz aylarında stafilokok, shigella ve clostridium botilinum bakterilerine karşı çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü besin zehirlenmesine yol açan, çok hızlı bir şekilde üreyebilen stafilokok, shigella, clostridium botilinum bakterileri, sandığımızdan çok daha yakınınızda ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyorlar!
Çocuklarda salmonellaya dikkat! Çok kolay bulaşıyor...

Çocuklarda salmonellaya dikkat! Çok kolay bulaşıyor...

16.05.2022
Karın ağrısı, ateş ve ishal gibi belirtilerle kendini gösteren Salmonella, yetişkinlerde olduğu gibi çocuk sağlığını da tehdit ediyor. Bağırsakları etkileyen yaygın bir hastalık olan salmonellada bakteriler bağırsaklarda yaşıyor ve dışkı yoluyla vücuttan atılıyor. Gıda zehirlenmelerinin en bilinen sebebi olan salmonellada en riskli gruplar arasında çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler yer alıyor.