Pekmez ve bal, en sevilen ve en sık tüketilen sağlıklı şeker kaynakları olarak biliniyor. Bu besinlerin doğru şekilde tüketilmiyor olması da çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar özellikle o tüketim şekline dikkat çekiyor. İşte bal ve pekmezi kansere dönüştüren o yöntem ve vücudumuza olan zararları!
Besin maddeleri, genellikle sağlıklı ve dengeli bir diyetin temelini oluştururken, bazı durumlarda ölümcül olabilir. Bu durumlar genellikle besin maddelerinin yanlış hazırlanması, işlenmesi, depolanması veya kişinin bireysel alerjik tepkileri sonucunda meydana gelir.
Uzmanlar, kovandan elde edilen çok değerli bir arı ürünü olan balın, faydalarından bahsedilebilmesi için pastörize ve filtre edilmemiş "ham bal" olması gerektiğine dikkati çekiyor. Ham bal nedir? Ham bal ne işe yarar? Ham balın faydaları nelerdir? Ham bal ve organik bal aynı şey mi?