Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bileyicilerine talep arttı. Kurban kesimi için kullanacakları bıçakları bileyicilere getirenler, unutulmaya yüz tutmuş bu zanaatın öneminin böyle günlerde hatırlandığını ifade etti. Ustalar ise, bütün yıl az sayıda olan müşterilerinin bayram öncesi arttığını dile getirerek, bu durumdan memnun olduklarını söyledi.
Eskişehir’de 30 yıldır 10 metrekarelik dükkanında bir sandalyesi bir makinası ile bıçak bileyen Erhan Erdoğan, 5 çocuğunu da bu zanaat sayesinde yetiştirdi.
Ünlü şefler evde yemek yapacak olan kişilere verdiği tavsiyelerin ilk sırasında gelen: Bıçağınız keskin olsun. Eğer evde bir masat bulunuyorsa işiniz oldukça kolaydır. Fakat birçok evde masat bulunmadığı için işinizi kolaylaştıracak ipuçları...