Damarlarda dolaşan kanın kirli olması kalp hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa yol açıyor. Kanın kirli olmasında ise kişinin yaşam alışkanlıkları büyük rol oynuyor. Hareketsiz bir yaşam, sağlıksız gıdaların tüketilmesi ve hayvansal proteinlerin fazla tüketimi kanın aşırı kirlenmesine yol açıyor. Ancak bitkiler ve baharatlar kanı doğal yollardan temizliyor...
Antioksidan ve anti bakteriyel özelliklere sahip olan fesleğen cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur, sindirimi artırır ve vücudu toksinlerden arındırır . Ayrıca kanser, diyabet ve diğer kalp rahatsızlıkları gibi hastalıkların önlenmesine ve tedavisine yardımcı olur. Taze fesleğen A Vitamini, K Vitamini, Demir, Manganez, Kalsiyum ve uçucu yağlar içerir. Fesleğen tüketmenin faydalarını posta.com.tr okurları için hazırladık.
Reyhan, bir başka adıyla fesleğen olarak bilinen bir bitkidir. Hoş kokusu ve güzel görüntüsünün yanı sıra oldukça faydalıdır. Peki, reyhan çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Reyhan çiçeği hikayesi nedir? Reyhan çiçeği hakkında merak edilenler haberimizde.
Halk arasında genellikle “reyhan” olarak bilinen güzel ve keskin kokulu, 30-40 cm boyunda olan fesleğen hastalıklara karşı koruyucu bir bitkidir. Diyetisyen Gülhan Koca, fesleğenin kullanımından yararlarına ve zararlarına kadar birçok bilgiye değindi.