İftar sofrası için ekonomik ve sağlıklı tarifler arıyorsanız, bu tarifler tam size göre! Ramazan ayında doğru beslenmek, tutulan orucun sağlık sorunlarına yol açmaması için büyük önem taşıyor. Anadolu mutfak kültürünün dengeli beslenme açısından oldukça zengin olduğunu belirten Gastronomi Uzmanı Fikret Soner, et, sebze, tahıl, meyve, bakliyat gibi besin gruplarını en ekonomik ve lezzetli biçimde bir araya getiren yemeklerden bir seçki paylaştı.
Corona virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde Ramazan ayı da evde geçeceğe benziyor. Bu yıl kalabalık iftar yemeklerinden, çeşitli buluşmalardan sağlığımız için vazgeçmemiz önemli. Ancak evde de geleneksel Ramazan sofraları hazırlayabilir, sağlıklı bir şekilde oruç tutabiliriz.
Ramazan ayında karbonhidrat ağırlıklı iftar ve sahur sofralarından kaçınılması gerektiği uyarısında bulunan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş,“Corona virüs pandemisi nedeniyle evdeyiz. Birçok kişi mutfakta vakit geçiriyor, birçoğu da ekmek yapıyor. Bu nedenle karbonhidrat tüketiminde ciddi bir artış oldu. Oruç tutarken de ekmekten uzak durun. Unutmayın sahurda ne kadar çok karbonhidrat tüketirseniz, ertesi gün o kadar çok acıkır ve susarsınız” diyor. Dr. Ümit Aktaş, uzun süre aç kalmanın bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olacağından corona virüse yakalanan hastaların oruç tutmamasını öneriyor.