Tekrar ısıtıldığında zehirleyebilecek yemekler

Tekrar ısıtıldığında zehirleyebilecek yemekler

25.10.2021
Birçok yemek, tekrar ısıtıldıklarında toksin yaymaktadır. Bu sebeple, bu yiyecekleri salatalarda veya soğuk yemeklerle tüketmek daha risksiz bir yaklaşım olabilir. Özellikle bazı besinleri tekrar tekrar ısıtmak sindirim sorunlarına hatta besin zehirlenmelerine yol açabilir. Sağlıklı beslenme için sadece doğal gıdalar kullanmak yeterli değil. Hangi malzemelerle yapıldığı, nasıl pişirildiği, nasıl ve ne kadar süre saklandığı da iyi beslenmenin önemli şartları arasında.
Evinizi daha iyi ısıtmanın ve ısı kaybını önlemenin yolları

Evinizi daha iyi ısıtmanın ve ısı kaybını önlemenin yolları

25.10.2021
Binaların çatı ve bodrum tavanlarının da yalıtıma dahil edilmesi ile kaliteli malzemeler kullanılarak yapılan dış cephe yalıtımıyla enerjide %70’e varan tasarruf sağlamak mümkün. İşte evlerde ısı kaybının önüne geçilebilmesinin yolları!
Yeniden ısıtıldığında zehirleyen 6 gıda

Yeniden ısıtıldığında zehirleyen 6 gıda

9.07.2021
Hemen her evde bir önceki geceden kalma yemek ertesi gün tüketilmek üzere buzdolabında saklanır. Yemekler arttığında çoğunlukla bu yönteme başvururuz. Çünkü yemeği israf etmemek küçük yaşta öğrendiğimiz bir şeydir. Bazen de yapılan yemek o kadar lezzetlidir ki yarına da kalsın isteriz. Yalnız ocakta veya mikrodalga fırında ısıttığınız da bozulan bazı gıdalar olduğunu hatırlatmakta fayda var.Gerçek şu ki artık yemekler yeniden ısıtıldığında zehirleyebilir.
Baymak 2020'de de büyüme ivmesini devam ettirecek

Baymak 2020'de de büyüme ivmesini devam ettirecek

24.12.2019
Baymak Üst Yöneticisi (CEO) Ender Çolak, "Türk mühendislerinin de inovasyon sürecinde rol aldığı Premix Kombi Projesi'ni Türkiye'de üretiyoruz. Kasım ayı itibarıyla ülkemizde satışa başladık, şimdi dünyaya ihraç etme zamanı. Toplam ihracatın verdiği güçle 2020'de de büyüme ivmemiz devam edecek." ifadelerini kullandı.