İşitme Sorunları

İşitme Sorunları Haberleri

Son dakika işitme sorunları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan işitme sorunları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan işitme sorunları haber sayfamızda...
Çocuklarda orta kulak iltihabı, işitme azlığı ile kendini belli ediyor

Çocuklarda orta kulak iltihabı, işitme azlığı ile kendini belli ediyor

7.08.2022
Çocuklarda orta kulak iltihabı, tıptaki adı ile "seröz otit", işitme azlığı ile kendini belli ediyor. Çocuğunuz televizyonun sesini çok açıyor, yakından seyrediyor veya seslendiğinizde birkaç defa tekrarlatıyorsa ağrısız orta kulak iltihabı geçiriyor olabilir. Özellikle sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren, burun tıkanıklığı şikayetleri olan, uyku sırasında ağzı açık uyuyan veya horlayan bir çocuğunuz varsa orta kulakta sıvı toplanmış olma olasılığı yüksek. Orta kulak iltihabı çocuklarda sık görülüyor ve işitme azlığı, burun tıkanıklığı, sürekli burun akıntısı gibi belirtiler gösteriyor.
Bazı çocuklar niye geç konuşur?

Bazı çocuklar niye geç konuşur?

5.06.2022
Bir çocuğu büyütürken ebeveynler birçok zorlu evreden geçer. Emzirme süreci, gaz çıkarma, ek gıdaya geçiş, yürüme, bezi bırakma derken konuşup, konuşmadığı da ebeveynlerin en çok dikkat ettiği noktalardan birisi. Peki, çocuklar neden geç konuşur? Çocuklar ne zaman konuşur? Çocuklar neden konuşmaz? İşte, uzmanı çocuklarda geç konuşma nedenlerini ve önlemlerini anlattı...
Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Nasıl geçer?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Nasıl geçer?

9.05.2022
Orta kulak iltihabı, yaygın olarak bebeklerde ve çocuklarda görülse de zaman zaman yetişkinlerde de görülebilir. İlk duyulduğunda telaşa sebep verse de bir uzman kontrolünde zamanında ve doğru tedavi ile hemen iyileşebilir. Alerji, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıklarında orta kulak iltihaplanabilir. Peki, orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı nasıl geçer? Orta kulak iltihabı için evde doğal ve bitkisel çözümler...
Çocuklarda işitme sorunlarına neden olan faktörler ve duyma kaybı belirtileri

Çocuklarda işitme sorunlarına neden olan faktörler ve duyma kaybı belirtileri

13.04.2022
Çocuklarda işitme kaybı şüphesi halinde vakit kaybetmeden işitme testi yaptırmak kritik önem taşıyor. Uzmanlar cerrahi ya da medikal müdahalenin yetersiz olduğu durumlarda, işitme cihazı kullanımının çocukların iletişim becerileri ve mental gelişimi özelinde son derece olumlu sonuçlar ortaya koyduğuna dikkat çekiyor.
Yüksek sesle televizyon izleme işitme kaybı habercisi olabilir

Yüksek sesle televizyon izleme işitme kaybı habercisi olabilir

19.04.2022
İşitme sistemini oluşturan bölümlerden en az birinde meydana gelen problemler sonucu ortaya çıkan işitme kaybı, yaşam kalitesini düşürüyor. Türkiye’de her bin canlı doğumun 2-3’ünde işitme kaybı tespit edilebildiğini belirten uzmanlar, son yıllarda yenidoğan işitme taramaları sayesinde bu kayıpların erken dönemde tespit edilebildiğini söyledi. Yetişkinlik döneminde ise gürültüye maruziyet, ilaç kullanımı, enfeksiyonlar ve travma gibi sebeplerle işitme kaybının kalıcı olarak ortaya çıkabileceğini kaydeden uzmanlar, arka plan gürültüsü varlığında konuşmaları anlamakta zorluk yaşama, televizyonu yüksek ses ile izleme, telefon konuşmalarında güçlük çekme gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.
İlk belirti kulak çınlaması... İşitme sorunları ruh sağlığını da bozuyor!

İlk belirti kulak çınlaması... İşitme sorunları ruh sağlığını da bozuyor!

2.03.2022
Her yıl 3 Mart’ta Dünya Sağlık Örgütü tarafından işitme sağlığı ve işitme kayıplarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Dünya Kulak ve İşitme Günü"nde işitme sağlığı ve işitme kayıplarına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenleniyor. Tedavi edilmeyen işitme sorunlarının kişilerin sosyal, duygusal ve bilişsel sağlığı üzerinde kademeli ancak önemli derecede olumsuz sonuçları bulunuyor. İşitme sorunları yaşlı erişkinlerde depresyon, Alzheimer ve Demans gibi bilişsel gerilemedeki artış ile de ilişkili. İşte hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı korumak için işitme kayıplarının önlenmesi adına hangi belirtilere dikkat etmemiz, hangi davranışlardan kaçınmamız gerekiyor?
İşitme sorunu yaşayanlarla nasıl iletişim kurulmalı?

İşitme sorunu yaşayanlarla nasıl iletişim kurulmalı?

17.02.2022
Normalde az veya çok, duymakta zorlananların Covid-19 nedeniyle maske kullanmaya başlamamamızla beraber duyma problemleri iyice arttı. Çünkü maske kullanımı nedeniyle gördükleri (dudak okuma) ile işittiklerini bir araya getirme imkanı olmayan az duyan kişiler, karşılarındaki kişinin dediklerini daha zor anlayabilmeye başladı. Bu dönemde işitme sorunu yaşayanların iletişim sorunları da yaşadığını söyleyen odyologlar, bu kişilerin zihinsel sağlıklarının risk altında olduğunu ifade ediyor. İşte bu nedenle maskeyle veya maskesiz; genç veya yaşlı, işitme sorunu olanlarla iletişim kurarken bazı kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun için basit birkaç yöntem var.
İşitme kaybıyla sigara arasında bir ilişki mi var? Araştırma sonuçları...

İşitme kaybıyla sigara arasında bir ilişki mi var? Araştırma sonuçları...

9.02.2022
İngiltere'de yapılan bilimsel araştırmanın sonuçları, sigara kullanımı ve işitme sorunları arasında ilişki buldu. Araştırmaya göre günde 1 paketten fazla sigara içen erkeklerin, konuşma frekansları yani alçak ve orta frekanslarda sigara içmeyenlere veya çok az sigara içenlere göre daha kötü işitme eşiklerine sahip olduğu ortaya koyulmuş. Pek çok sağlık sorununun sebebi olan sigaranın işitme sağlığını da olumsuz etkilediğini söyleyen uzmanlar, "sigara, antioksidan mekanizmalar veya işitsel sistemi besleyen damarlar üzerindeki etkileriyle işitmeyi olumsuz etkileyebiliyor" diyor. Üstelik, araştırma sonuçlarına göre pasif içicilik de buna dahil! İşte araştırma detayları ve sonuçları...
Kulak çınlaması neden olur? İşte işitme kayıpları ile çınlama arasındaki ilişki!

Kulak çınlaması neden olur? İşte işitme kayıpları ile çınlama arasındaki ilişki!

11.01.2022
Halk arasında çınlama olarak da bilinen tinnitus, çevreden gelen herhangi bir ses olmamasına rağmen kişinin kendisinin duyduğu seslere verilen genel bir tanım. Tinnitus kendi başına bir hastalık değil, sonuç ve bu şikayet başka hastalıkların habercisi olabiliyor. Çınlama ile işitme kaybının ilişkisi uzun zamandır biliniyor. Araştırmalara göre de çınlama şikâyeti olan kişilerin çoğunda işitme kaybı saptanıyor.
Çocuklarda işitme kaybına dikkat

Çocuklarda işitme kaybına dikkat

16.03.2022
Çocuklarda işitme kaybı , farklı gelişim süreçlerinde gözlenmektedir. Bebeklik döneminde dış kulak, orta kulak ve iç kulak sistemindeki hastalıklar (orta kulak iltihabı, sıvı birikmesi vb.) işitme kaybına neden olur.
İşitme cihazları ve kulak sağlığı hakkında en sık sorulan sorular!

İşitme cihazları ve kulak sağlığı hakkında en sık sorulan sorular!

29.11.2021
İşitmenin temeli duyu organlarımızda. Göz, kulak, burun, dil ve deri 5 temel duyu organımız. Duyma da en önemli iletişim kanalllarımızdan biri. Ancak işitme sorunları sadece kişinin yaşam konforunu etkilemiyor, aynı zamanda günlük aktivite, iş hayatı gibi alanlarda da ciddi anlamda zorlanmalara yol açıyor. İşitme sorunlarının altında pek çok hastalık yatabiliyor. Kulağın doğru temizlenmemesi, kulakta disfonksiyon bozuklukları ve özellikle belli bir yaştan sonra artan işitme sorunlar bunların başında geliyor. Duyma foksiyonları bozukluklarının imdadına ise işitme cihazları yetişebiliyor. Ancak halen işitme cihazları hakkında yeterli bilgiye sahip olmamamız nedeniyle işitme cihazlarının zararlı olabileceğine dair bazı soru işaretlerimiz var. İşte işitme cihazları hakkında en sık sorulan 10 soru ve 10 cevabı!
Yaşlılık evresi psikolojiyi olumsuz etkiliyor

Yaşlılık evresi psikolojiyi olumsuz etkiliyor

6.08.2021
Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, 'Yaşlılık; yetişkinliğin devamı olarak, bedende ve zihinde bir takım çoğu geri dönüşsüz sorunların olduğu, yaşamın son evresi olarak değerlendirilebilir. Aynı zamanda kişinin fiziksel aktivitesinin azalmasına rağmen, zihinsel olarak tam bir bilgelik evresi olarak değerlendirilebilir. Yaşlı kişiler; genelde yaşam boyu oluşan tecrübelerinden ötürü, olayları çok daha farklı değerlendirirler. Yaşlanma ise; doğuştan itibaren vücudun yaşadığı, daha çok fiziksel bir süreçtir, yani eskimedir' dedi.
Hipotiroidinin kanserle bir ilişkisi var mı?

Hipotiroidinin kanserle bir ilişkisi var mı?

3.08.2021
Halsizlik, dikkat dağınıklığı, kilo artışı ve vücutta ödem gibi spesifik olmayan belirtilerin hipotiroidi olabileceğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Safiye Arık, tiroid bezinin az çalışması halinde ortaya çıkan hastalığın çeşitli sebepleri olabileceğini söyledi.
Down sendromlu çocuklar '+1 farkla' aramızda

Down sendromlu çocuklar '+1 farkla' aramızda

16.03.2022
Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bir kromozom anomalisidir. İnsan vücudunda bulunan 46 kromozom bulunurken , bu çocuklar 47 kromozoma (artı bir fazla) sahiptir.
Bodrum'da skandal iddia! Maldivler'e benzetmek için yapıyorlar...

Bodrum'da skandal iddia! Maldivler'e benzetmek için yapıyorlar...

16.03.2021
Bodrum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mir Bahattin Demir , yaz sezonuna hazırlık yapan birçok otelin, plaja 'beyaz kum' adı altında kuvars tozu döktüğünü iddia etti. Demir, “Şu anda birçok yerde kuvars tozu kullanılıyor. Araştırmalara göre kuvars tozu slikozis hastalığına yol açıyor. Çocuklarda işitme problemlerine, suyla beraber yutanlarda da akciğer kanserine neden olabiliyor" dedi.
Çocukluk çağında yapılan tarama testleri işitme kaybından koruyor

Çocukluk çağında yapılan tarama testleri işitme kaybından koruyor

10.02.2021
Doğumdan sonra yapılan tarama testleri sayesinde çocuklarda meydana gelebilecek sağlık problemleri erken dönemde keşfedilmiş oluyor. Bu sayede çocukta herhangi bir sağlık problemi varsa işitme tarama testleri sayesinde erken müdahale edilebiliyor.
İşitme kaybında erken teşhis öğrenme gelişimi açısından önemli

İşitme kaybında erken teşhis öğrenme gelişimi açısından önemli

4.02.2020
Çocuklarda doğum kaynaklı veya sonradan oluşan işitme kaybının erken teşhisi önem taşıyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü Doktoru Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, çocuklarda işitme kaybının ameliyatla düzeltilmesinin ardından müzik ile öğrenme becerilerinin arttırılabileceğini söyledi.
Kulaklıkla müzik dinleyenler, bu habere dikkat!

Kulaklıkla müzik dinleyenler, bu habere dikkat!

23.07.2019
Yolda, okulda, evde... Artık hemen hemen her yerde sürekli kulaklıkla bir şeyler dinliyoruz. Sevdiğimiz müzikler, kaçırdığımız diziler, haber programları derken kulaklarımızda hep kulaklık var. Peki bunun kulak sağlığımız üzerindeki etkilerini, sağlığımız için hangi model kulaklık seçmemiz gerektiğini biliyor musunuz?
Serebral Palsi nedir? Belirtileri nelerdir?

Serebral Palsi nedir? Belirtileri nelerdir?

5.12.2018
“Serebral Palsi (SP), gelişimini sürdüren beyinde oluşan bir hasara bağlı kalıcı hareket ve postür bozukluğudur. Serebral Palsi tablosu; doğum öncesinde, doğum sırasında veya doğum sonrası erken dönemde oluşan beyin lezyonlarında görülür” diyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu açıkladı
Ömrünü mikrosefali hastası çocuklarına adadı

Ömrünü mikrosefali hastası çocuklarına adadı

15.05.2018
Van'da hayatını mikrosefali hastası 2 çocuğuna adayan Akise Tuci, fedakarlığıyla takdir topluyor
Bebeğinizi yatar pozisyonda beslemeyin!

Bebeğinizi yatar pozisyonda beslemeyin!

26.04.2018
Yatar pozisyonda bebeğini besleyen anneler dikkat! Mama içeriği kulağa kaçıp orta kulak enfeksiyonuna neden olabiliyor
Enes bebek tedavi olmayı bekliyor

Enes bebek tedavi olmayı bekliyor

25.04.2018
İstanbul'da 8.5 ay önce dünyaya gelen Nurdane-Nuri Uzunhasan çiftinin bebekleri Enes, doğuştan gelen hastalığı yüzünden vücudunun sol bölümünü kullanamıyor, göremiyor ve duyamıyor. Nurdane Uzunhasan'ın tek dileği, oğlu Enes'in geç kalmadan tedavi olabilmesi
Kırsalın çocukları daha sağlıklı!

Kırsalın çocukları daha sağlıklı!

25.04.2018
TÜİK'in sağlık araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Kırsalda yaşayan çocuklar, 8 ayrı hastalık türünde de kentteki akranlarına göre daha sağlıklı çıktı
Bu sesleri duyamıyorsanız...

Bu sesleri duyamıyorsanız...

21.04.2018
Bu sesleri duyamıyorsanız...
"Çocuğunuzun diş muayenesini ertelemeyin"

"Çocuğunuzun diş muayenesini ertelemeyin"

21.11.2023
Bebeklerde ilk diş hekimi muayenesinin gecikmesinin gelecekte önemli sorunların tedavisine engel olduğunu söyleyen Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Banu Öter, bebeklerin ilk diş çıktıktan sonra en geç 1 yıl içinde ilk muayenelerinin yapılması gerektiğini dile getirdi.