Kadın Kanserleri

Kadın Kanserleri Haberleri

Son dakika kadın kanserleri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kadın kanserleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kadın kanserleri haber sayfamızda...
Vermenin almak olduğunu bilenler

Vermenin almak olduğunu bilenler

3.12.2023
‘Zor zamanlar sağlam insanlar tanıtır’ derler. Pandemiyi hatırlayın mesela…
Kanseri de yeneriz

Kanseri de yeneriz

6.09.2023
Kanser diye bir şey olmasın isterdik. Duymak bile tüylerimizi diken diken ediyor evet ama artık onun karşısında çok daha güçlüyüz. Sadece tedavideki önemli gelişmelerden söz etmiyorum. Kanseri önleme ve teşhis konusunda da çok daha bilinçliyiz. Bir adım öne geçtik. Bazı türlerinin daha zorlu olduğu konuşulur evet ama kim neyi yaşarsa daima en zoru odur.
Sinsice ilerliyor! Bu 7 belirti yumurtalık kanserine karşı avantaj sağlıyor

Sinsice ilerliyor! Bu 7 belirti yumurtalık kanserine karşı avantaj sağlıyor

1.11.2022
Yumurtalık kanseri, kadın kanserleri arasında 7. sırada yer alıyor. Literatürde over kanseri olarak adlandırılan yumurtalık kanseri özellikle gelişmekte olan ülkelerde ve 40 yaş üstü kadınlarda ise meme kanserinden sonra 2. sırada görülüyor. Çoğu zaman bir belirti göstermeden sinsice ilerleyen bu kanser türünde eğer belirtiler iyi takip edilirse erken tanı imkanı doğuyor. Bu da kanseri yenme ihtimalini güçlendiriyor. İşte yumurtalık kanserinde erken evrede görülen 7 önemli belirti!
Rahim ağzı (Serviks) kanserine karşı 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak

Rahim ağzı (Serviks) kanserine karşı 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak

14.10.2022
Tüm kanserler içinde aşı ile önlenebilen tek kanser türü olan rahim ağzı kanserine karşı “Bize İyi Gelecek” isimli yepyeni bir projeyi hayata geçirildi. Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında serviks kanserine karşı maddi gücü olmayan ailelerin kız çocuklarına yönelik ücretsiz HPV aşısı sağlanıyor. Projede, rahim ağzı kanserine karşı toplumsal farkındalığın artması da amaçlanıyor.
Kanser tedavisi görmek çocuk sahibi olmanıza engel değil!

Kanser tedavisi görmek çocuk sahibi olmanıza engel değil!

18.09.2022
Kanser tedavisinde bugün gelinen noktayla birçok kanserde tedavide oldukça başarılı sonuçlara ulaşılabiliyor. Ancak bununla birlikte özellikle genç yaşta kanserle karşı karşıya kalmış ve çocuk sahibi olmak isteyen kişiler için doğurganlığın korunması da ayrı bir önem taşıyor. Çünkü sadece jinekolojik kökenli değil neredeyse bütün kanserlerin tedavileri, eğer kemoterapi ve radyoterapi kullanılacaksa, doğurganlığı etkileyebiliyor. Ancak kanser tedavisi görmek çocuk sahibi olmanıza engel değil! İşte detaylar...
Jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 önemli yanlış!

Jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 önemli yanlış!

2.09.2022
Jinekolojik kanserler kadınlarda en sık görülen ilk 10 kanserden 3’ünü oluşturuyor. Bunlardan yumurtalık kanseri 5. sırada, rahim kanseri 7. sırada, rahim ağzı kanseri de 9. sırada yer alıyor. Bu kanserler arasında sadece rahim ağzı kanserinin etkili bir tarama programı bulunuyor. Yumurtalık kanseri son derece sinsi olduğundan genellikle tanı konulduğunda ileri evreye ulaşmış oluyor. Rahim kanseri ise genellikle menopoz sonrası kanama ile kendini gösteriyor, erken teşhis edildiğinde büyük bir kısmını tamamen tedavi edilebiliyor. Ancak halk arasında doğru bilinen yanlışlar kanserlerin erken yakalanmasını engelleyebiliyor. İşte jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 yanlış!
Meme kanseri kalp yetersizliği riskini artırıyor mu?

Meme kanseri kalp yetersizliği riskini artırıyor mu?

13.04.2022
Tüm dünyada en sık görülen kanser türü olan meme kanserinde erken tanı ile tedavi şansı artıyor. Ancak meme kanseri tedavi edilse de başka sağlık sorunlarını tetikleyebiliyor. Bunlardan biri de kalp yetersizliği... Amerika'da yapılan bir gözlem çalışmasının sonuçlarına göre meme kanseri kalp fonksiyonlarını bozabiliyor.
Kadınların yüzde 95’i rahim ağzı kanseri taramasından haberdar değil

Kadınların yüzde 95’i rahim ağzı kanseri taramasından haberdar değil

23.03.2022
Rahim ağzı kanseri taraması hayat kurtarıyor! Çünkü Türkiye'de kanser görülme sıklığı dünya ortalamasının üzerinde! HPV’ye bağlı kanserler ise erkek kanserlerinin yüzde 1’inden, kadın kanserlerinin ise yüzde 5-10’undan sorumlu. Kadınlar, Ketem ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde ücretsiz HPV testi yaptırabiliyor. Kadınların düzenli aramalarla bilgilendirilerek daha çok takip edilmesi gerekiyor. Ancak, Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları Platformu, kadınların yüzde 95’inin her yıl yapılan rahim ağzı kanseri taramasından haberleri olmadığını açıkladı ve "Rahim ağzı kanserine karşı Türkiye çapında ücretsiz HPV aşılarına ve tarama testlerine başlanmalı" uyarısında bulundu.
Meme kanserinde risk grubunda mıyım?

Meme kanserinde risk grubunda mıyım?

15.02.2022
200'ün üzerinde kanser türü arasında kadınlarda görülen kanserlerin yüzde 30'unu meme kanseri oluşturuyor. Erken teşhisin ve tedavinin hayat kurtardığı meme kanserine karşı risk grubunda mısınız, meme kanseri nasıl belirti verir, hangi kontrollerin düzenli yapılması gerekiyor, öğrenmek için yazımıza göz atın.
Kansere yol açan virüsü tespit ederek rahim ağzı kanserini önlemek mümkün

Kansere yol açan virüsü tespit ederek rahim ağzı kanserini önlemek mümkün

4.02.2022
Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) tarafından 4 Şubat, Dünya Kanser Günü olarak belirlendi. Sebebi bilinen ve önlenebilen tek kanser türü olan rahim ağzı kanserine dikkat çekip, erken teşhisin önemine değinmek ve bu konuda kadınları bilinçlendirmek adına açıklamalarda bulunan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Ayşe Kanneci “Rahim ağzı kanseri erken teşhis edildiğinde yüzde 100 tedavi edilebilir ve bu hastalıktan hayatını kaybetme olasılığı tamamen engellenebilir” dedi.
HPV’yi tespit ederek rahim ağzı kanserini önlemek mümkün!

HPV’yi tespit ederek rahim ağzı kanserini önlemek mümkün!

26.01.2022
Ocak ayı, Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser çeşidi olan rahim ağzı kanserinden (serviks) her yıl ortalama 311 bin kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Sebebi bilinen ve önlenebilen tek kanser türü olduğu için erken teşhisin ayrıca önem arz ettiğini belirten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Ayşe Kanneci “Rahim ağzı kanseri erken teşhis edildiğinde yüzde 100 tedavi edilebilir ve bu hastalıktan hayatını kaybetme olasılığı tamamen engellenebilir” açıklamalarında bulundu.
Düzenli jinekolojik kontrollerde hayat kurtaran testler!

Düzenli jinekolojik kontrollerde hayat kurtaran testler!

16.12.2021
Rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleri kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanserler. Neyse ki erken tanı, cerrahi ve bütüncül yaklaşımla tedavi şansı son yıllarda giderek artıyor. Ancak erken tanı için yıllık jinekolojik muayenelerin önemi büyük. Ancak tarama testlerinin düzenli yapılmaması, randevuların geciktirilmesi, çok daha erken saptanarak önlem alınabilecek jinekolojik sağlık sorunlarına karşı kadınları savunmasız hale getiriyor! İşte düzenli jinekolojik kontrollerde hayat kurtaran tanı yöntemleri!
Rahim ağzı kanserine karşı smear testi ihmale gelmiyor! Üstelik hamilelikte de yapılabiliyor

Rahim ağzı kanserine karşı smear testi ihmale gelmiyor! Üstelik hamilelikte de yapılabiliyor

16.11.2021
Yapılan araştırmalara göre dünyada her yıl 530 bin Türkiye’ de ise her yıl bin 500 kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor. Rahim ağzı kanserinin erken teşhis edilmesi için düzenli olarak yapılması gereken Smear testi, aynı zamanda bebek sahibi olmak isteyen anne adayları için de büyük önem taşıyor. Hatta tarama testlerinin gebe kalmadan önce ve gebelik sırasında da yapılması sağlıklı bir hamilelik için büyük önem taşıyor.
Hiç belirti vermeyen ancak kadınlarda aşı ile önlenebilen tek kanser türü!

Hiç belirti vermeyen ancak kadınlarda aşı ile önlenebilen tek kanser türü!

22.10.2021
21. Yüzyıl'da kanser, artık hayatımızın bir parçası. Kimi uzmanlarca bu yüzyılın gribi olarak da adlandırılan kanserin bugün bilinen 100'den fazla türü var. Ancak bir kanser türü var ki, bu kanserden aşı ile korunabiliyoruz! Rahim ağzı kanseri olarak da bilinen serviks kanserinden korunmak için yapabileceğimiz tek şey aşı olmak! Halk arasında HPV olarak kısaltılan Human Papilloma Virüsü, rahim ağzı kanserine yol açıyor. Ayrıca rahim ağzı kanseri düzenli tarama testleri ile oluşmadan önlenebiliyor. Ancak aşı olmak için belli bir yaş aralığı var. Tehlikesi ise hiç belirti vermemesi!
40 yaşından sonra bu testleri mutlaka yaptırın!

40 yaşından sonra bu testleri mutlaka yaptırın!

5.09.2021
Kadınlar 40’lı yaşlara adım atmasıyla beraber birçok fizyolojik değişim yaşıyor. Bu değişimler sırasında bazı sağlık problemlerini işaret eden belirtiler de ortaya çıkabiliyor. Menopoz sürecine giren bir kadında östrojen oranı değiştiği için miyomlarda ve poliplerde artış, âdet düzensizliklerine neden olan kistler ve rahim ağzı kanseri belirtilerinde artış yaşanabiliyor. Bu nedenle ilerleyen yaşla birlikte, özellikle 40 yaşından sonra kadınların jinekolojik kontrollerini ihmal etmemesi gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Timur Uğurlu, 40 yaş sonrası kadınların jinekolojik açıdan dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Hangi testlerin, hangi yaş döneminde hangi sıklıkla yapıldığını, hangi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. İşte 40 yaş üstü kadınlarda jinekolojik hastalıklardan korunmanın yolları!
Bebeklere annelerinden kanser bulaşır mı?

Bebeklere annelerinden kanser bulaşır mı?

29.01.2021
Japonya'da yapılan araştırmalar doğum sırasında bebeklere annelerinden kanser bulaşabileceğini ortaya çıkardı. Araştırma hakkında konuşan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Betül Açıkalın, "Bu çok nadir görülen bir durum. Kanser hastası gebe kadınlar bundan korkmamalı. Kanserden değil, geç kalmaktan korkmak gerekir. Bu gibi durumlarda anneler sezaryenle doğumu tercih edebilirler" dedi.
Rahim ağzı kanseri cerrahisinde anne olma şansı korunuyor

Rahim ağzı kanseri cerrahisinde anne olma şansı korunuyor

31.10.2020
Prof. Dr. Vardar, "Son araştırmalar, rahmi koruyacak şekilde tümörlü bölgenin alınmasının rahmi almak kadar etkili olduğunu gösterdi." dedi.
Kadın kanserleri artış gösteriyor

Kadın kanserleri artış gösteriyor

13.03.2019
Kadın kanserlerinin görülme oranı giderek artıyor. Değişen yaşam tarzı, sağlıksız beslenme gibi faktörler kanser vakalarında artışa sebep oluyor. Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Can, sadece kadınlarda görülen ve sinsice ilerleyen yumurtalık kanserine karşı önemli uyarılarda bulundu...
Yumurtalık kanserine dikkat! Sinsice ilerliyor

Yumurtalık kanserine dikkat! Sinsice ilerliyor

12.03.2019
Son 50 yılda değişen yaşam tarzı ve kalitesiz beslenme, kanser vakalarının katlanarak artmasına sebep oldu. Medikal Onkoloji Uzmanı Doç.Dr. Alper Can, kadınlara özgü bir kanser türü olan ve geç teşhis edilebilen yumurtalık kanseri ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı
Nancy Dietze kanserle mücadelesini ölümsüzleştirdi

Nancy Dietze kanserle mücadelesini ölümsüzleştirdi

8.05.2018
Yumurtalık kanseri yüzünden 31 yaşında hayatını kaybeden Nancy Dietze, teşhis ve tedavi sürecine ilişkin yaşadıklarını toplumun empati duygusunu geliştirmek amacıyla videoya aldı. Dietze, klibinde yumurtalık kanseri teşhisi konulmasının ardından yaşadığı şok, korku, öfke, çaresizlik ve yalnızlık duygularını aktardı
Türk - Alman Jinekoloji Kongresi dünyaca ünlü profesörlere ev sahipliği yapacak

Türk - Alman Jinekoloji Kongresi dünyaca ünlü profesörlere ev sahipliği yapacak

8.05.2018
Türkiye ve Dünya jinekoloji camiasının da çok yakından takip ettiği uluslararası Türk-Alman Jinekoloji Kongresi, 27 Nisan – 1 Mayıs 2018 tarihlerinde Kıbrıs’ta gerçekleşecek
'Kadın Söyler Hayat Coşar!' dediler

'Kadın Söyler Hayat Coşar!' dediler

9.04.2018
Pembe İzler Derneği'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği 'Kadın Söyler Hayat Coşar!' temalı etkinlikte, kadınlar başarı hikayelerini paylaştı. Ressam Günseli Kato, iş kadını Gamze Cizreli ve gazeteci Ebru Baki'nin konuk olduğu etkinliğin modaretörlüğünü Gazeteci İsmail Küçükkaya yaptı
Genç yaşta görülen tehlike: Meme kanseri

Genç yaşta görülen tehlike: Meme kanseri

6.04.2018
Meme kanseri dünyada sıklıkla görülen kanserlerden. Genellikle menopoz sonrası ortaya çıkan meme kanseri günümüzde artık genç kadınlarda da görülmeye başladı.
Bahar Öztan'ın sağlık durumu nasıl?

Bahar Öztan'ın sağlık durumu nasıl?

25.04.2018
Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan yakalandığı yumurtalık kanserinin nüksetmesi nedeniyle 13 Ekim'de 11 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alınmıştı
11 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Bahar Öztan'ın sağlık durumu nasıl?

11 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Bahar Öztan'ın sağlık durumu nasıl?

25.04.2018
Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan yakalandığı yumurtalık kanserinin nüksetmesi nedeniyle geçen günlerde 11 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alınmıştı