Greçka; son dönemlerde popülaritesi artan bir besin haline gelmiştir. Karabuğay şeklinde de bilinen Greçka, kuzukulağıgiller familyasına ait bir besindir. Yüksek lif içermesinden ötürü diyet yapan bireylerin listesinde de bulunan greçka; kansere karşı koruyuculuğu, glutensiz olması, düşük yağ içermesi ve yüksek protein oranıyla oldukça faydalıdır. Kabuklu yemişe benzeyen greçka içerisinde yağ ve protein bulunmaktadır. Glutensiz içeriğe sahip olan greçka, çölyak hastalığı adına alternatif çözümlerin içerisinde bulunmaktadır. Kullanım alanı oldukça geniş olan greçka, genel olarak tatlı ve yemek yapımında kullanılır. Greçka; Rusya, Japonya, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerde yetişmektedir.
Gluten içermeyen krep tarifi arıyorsanız, karabuğday unundan yapacağımız bu krep tam size göre. Yapacağımız bu glutensiz krep tarifinde verdiğimiz malzemelerden toplamda bir tatlı tabağı boyutunda 7 ince krep çıkıyor. Gözünüze hiç az görünmesin çünkü krep karabuğday unundan yapıldığında çok daha doyurucu oluyor...
Karabuğday pilavını daha önce mantarla yemediyseniz, mutlaka mantarlı karabuğday pilavı tarifini deneyin. Gluten hassasiyetiniz varsa veya yaza sayılı günler kalmışken biraz kilonuza dikkat etmek, sağlıklı beslenmek ve sofradan kalktığınızda şişkinlik sorunu yaşamak istemiyorsanız, mantarlı karabuğday pilavı sağlıklı bir altenatif. Greçka olarak da bilinen karabuğday, içeriğinde gluten olmayan bir buğday türü. Mantar da sebzeler arasında iyi protein kaynaklarından biri. Ayrıca B12 de içeriyor. Eğer daha önce karabuğday pilavı yemediyseniz, mantarla lezzetlendirebilirsiniz.