Alırken dikkat! Kestanenin kokusu, kendini ele veriyor...

Alırken dikkat! Kestanenin kokusu, kendini ele veriyor...

28.11.2022
Osmanlı saray mutfağının gözdesi, kış günlerinin vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biri olan; kokusuyla kendisini adeta davet eden bir lezzet, kestane… Ülkemizde özellikle sonbahar ve kış aylarında közde veya fırında pişirilen kestane vücudumuz için birçok bütünsel fayda sağlıyor. Ancak faydalı diye kestanenin avuç avuç tüketilmemesi gerekiyor. Çünkü düşük glisemik indeksli bu potasyum kaynağı, sanıldığından çok daha yüksek kalorili... Ayrıca kestanenin iyi olup olmadığını anlamanın da bazı yöntemleri var.
Kestane faydaları ve zararları nelerdir? Ne işe yarar? Kestane nasıl tüketilmeli?

Kestane faydaları ve zararları nelerdir? Ne işe yarar? Kestane nasıl tüketilmeli?

14.07.2022
Kestane en sevilen gıdalardan bir tanesidir. Kayıngiller ailesinden olan kestane tüketimi de önerilmektedir. Kestane doğada yetişen en lezzetli gıdalar arasındadır. Tamamen doğal ortamlarda yetişir. Türkiye'de kestane en fazla Ege bölgesinde yetişmektedir. Ege bölgesinde Aydın ilinde yetişen Kestane, yemeklerde de kullanılmaktadır. Kestanenin pek çok faydası olduğu bilinen bir gerçektir. Kestanenin aynı zamanda şekeri de bulunmaktadır. Kestane şekeri adı ile bilinen bu şekerin tüketimi de ülke genelinde yaygındır.