Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Yüksek oranda kalsiyum içeren, sindirim sistemine olan faydasıyla bilinen muşmula çekirdeğiyle de oldukça faydalıdır. Peki muşmulanın yararları nelerdir? Muşmula çekirdeği hangi hastalıklara iyi gelir? Muşmula nasıl tüketilir?