Kızartma

Kızartma Haberleri

Son dakika kızartma haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kızartma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kızartma haber sayfamızda...
Patatesi yıllardır yanlış kızartıyormuşuz! Yağına kaşık kaşık ekleyin: Çıtır çıtır olmazsa tarifi çöpe atın

Patatesi yıllardır yanlış kızartıyormuşuz! Yağına kaşık kaşık ekleyin: Çıtır çıtır olmazsa tarifi çöpe atın

14.05.2025
Kızartmalar, hepimizin en sevdiği lezzetler arasında yer alır, fakat o yağlı dondurucuların sağlığa zararlı etkisi herkesin korkulu rüyasıdır. Artık kızartmalarınızın yağ çekmesini engellemek çok kolay. İşte kendi mutfağınızda deneyebileceğiniz basit ve etkili o yöntem.
Her gün ayıla bayıla yiyoruz ama damarları bitiriyor

Her gün ayıla bayıla yiyoruz ama damarları bitiriyor

23.04.2025
Kahvaltılarda ve akşam yemeklerinde soframızdan eksik etmediğimiz patates, bilinçsiz şekilde tüketildiğinde insan sağlığı için oldukça olumsuz sonuçlar doğuruyor.
Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kalp hastalıklarını önlüyor

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kalp hastalıklarını önlüyor

17.04.2025
Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kalp damar hastalıklarının önlendiğini ve kontrol altına alındığını söyleyen Diyetisyen Demet Güngördü, “Kalp sağlığınızı tabağınızla koruyun. Paketli ürünler, kızartmalar ve bazı pastane mamullerinde bulunan trans yağlar kalp sağlığı için ciddi risk teşkil ediyor. Bu nedenle posa tüketimi artırılmalı; sebze, meyve, kurubaklagil ve tam tahıllı ürünler günlük diyette yer almalıdır” dedi.
Apandisit iltihabına neden oluyor! Kızartıp kızartıp yiyenler pişman oluyor: Damarları tıkayıp kan akışını yavaşlatıyor

Apandisit iltihabına neden oluyor! Kızartıp kızartıp yiyenler pişman oluyor: Damarları tıkayıp kan akışını yavaşlatıyor

16.04.2025
Lezzetiyle damak çatlatan kızartmalar, sofraların vazgeçilmezi olabilir. Patates kızartması, biber, kabak, patlıcan ya da çıtır çıtır tavuklar… Ancak sağlık açısından bakıldığında, bu cazip yiyecekler aslında vücuda ciddi zararlar verebiliyor. Özellikle sık tüketilen ve yanlış yağlarla yapılan kızartmalar, sindirim sisteminden damar sağlığına kadar birçok alanda tehdit oluşturuyor.
Deniz kıyısında yaşamını sürdüren hamilelerde bahar yorgunluğu riski oldukça yüksek

Deniz kıyısında yaşamını sürdüren hamilelerde bahar yorgunluğu riski oldukça yüksek

6.05.2025
Denize kıyısı olan şehirlerde yaşayan insanlarda nem oranının yüksek olması nedeniyle, bahar yorgunluğu belirtilerinin daha fazla görüldüğünü belirten Op. Dr. Sanem Çimen İrgil, "Bu şehirlerde yaşayan insanlarda bahar yorgunluğu belirtileri gösteren insan sayısı çok daha fazladır. Bu durumdan en çok anne adayları etkilenir" dedi.
Ramazan'ın 27. günü için iftar menüsü (27 Mart 2025)

Ramazan'ın 27. günü için iftar menüsü (27 Mart 2025)

27.03.2025
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın yirmi yedinci günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde düğün çorbası tarifi, kadınbudu köfte tarifi, karışık kızartma tarifi ve şekerpare tarifleri var. İşte ramazanın 27. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

12.03.2025
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Uzmanı uyardı: sahurdan sonra uyumayın!

Uzmanı uyardı: sahurdan sonra uyumayın!

12.03.2025
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
‘Yaşam tarzı değişikliğiyle kalbinizi korumak mümkün’

‘Yaşam tarzı değişikliğiyle kalbinizi korumak mümkün’

4.03.2025
Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde yaşam tarzı değişikliklerinin önemine değinen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, “Haftada en az iki kez balık tüketimi, düzenli egzersiz ve doğru yağ kullanımıyla kalp krizini büyük ölçüde engellemek mümkün. Sigarayı bırakmak, ideal kiloya ulaşmak, düzenli egzersiz yapmak ve trans yağlardan uzak durmak, kalp krizini büyük oranda önlemenin en temel adımları arasında yer alıyor” dedi.
İftarda hızlı aceleci yemek yemekten kaçınmalısınız

İftarda hızlı aceleci yemek yemekten kaçınmalısınız

2.03.2025
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, "İftarda hızlı ve telaşlı yemeyin. Hafif gıdalarla oruç açıldıktan 2 saat sonra bol sebzeli yemekler tüketilmesine, menüde yoğurt olmasına özen gösterin" diye uyardı.
Uzmanı uyardı: Sahura kalkmadan oruç tutanlar dikkat!

Uzmanı uyardı: Sahura kalkmadan oruç tutanlar dikkat!

28.02.2025
Ramazan’da sahura kalkmadan oruç tutulmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Şule Bozfırat, "Sahur, oruç boyunca vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi alması açısından çok önemli bir öğündür. Su, meyve veya atıştırmalıklarla geçiştirilmemeli, mutlaka dengeli bir sahur yapılmalıdır. Ayrıca, sahur saatinin sabahın erken saatlerine çekilmesi, metabolizmanın hızını korur" dedi.
Patateslerinizi böyle kızartın! Ünlü şeflerin kullandığı yağ belli oldu: Hem fast food tadında hem sağlıklı

Patateslerinizi böyle kızartın! Ünlü şeflerin kullandığı yağ belli oldu: Hem fast food tadında hem sağlıklı

20.02.2025
Kızartma yaparken hangi yağın kullanılacağı konusu, mutfakta sıkça tartışılan bir mesele. Birçoğumuz mutfakta genellikle ayçiçek yağı veya zeytinyağını tercih ederiz. Ancak yapılan yeni bir araştırma, bu yağların kızartma için en uygun seçenekler olmadığını ortaya koydu. Ünlü şeflerin de önerdiği yeni bir favori yağ var: Avokado yağı. İşte, kızartma için neden avokado yağının tercih edilmesi gerektiği ve diğer yağlara göre avantajları…
Yeşilköy'ün en iyisi 'Müstakil 22'

Yeşilköy'ün en iyisi 'Müstakil 22'

16.02.2025
Bugün sizi son günlerde adını sıkça duymaya başladığım Yeşilköy sahilindeki Müstakil 22 Ocakbaşı’na götüreceğim. Yeşilköy’ün Art Nouveau esintili zarif köşkleri ve ahşap yalılarıyla geçmişin zarafetini bugüne taşıyan sokaklarında bir tur attıktan sonra soluğu İskele Caddesi’nin deniz kenarındaki Müstakil 22’de aldım. 20 yıldır uğramadığım Yeşilköy Atatürk Müzesi’nin de yer aldığı cadde müthiş canlanmış. Kahvecilerden balıkçılara, dünya mutfağından farklı örnekler sunan onlarca restoran açılmış.
Kahvaltı sofralarının favorisi! Yağ çekmeyen biber kızartması tarifi: Böyle yapınca lezzeti de artıyor

Kahvaltı sofralarının favorisi! Yağ çekmeyen biber kızartması tarifi: Böyle yapınca lezzeti de artıyor

14.02.2025
Biber kızartmasını sağlıklı bir şekilde hazırlamak mümkün! Yağ çekmeden nefis bir kızartma yapmanın sırrını keşfedin. Bu basit yöntemle biberleriniz közde pişmiş gibi olacak ve fazla yağdan uzak duracaksınız. İşte merak ettiğiniz tüm ayrıntılar...
Kızartma yağını defalarca kez kullanabilirsiniz! Bu yöntem yağın ömrünü uzatıyor

Kızartma yağını defalarca kez kullanabilirsiniz! Bu yöntem yağın ömrünü uzatıyor

10.02.2025
Kızartmalar, mutfaklarda en sevilen yemeklerin başında gelir. Ancak kızartma yaparken kullanılan yağ, hem lezzet hem de maliyet açısından önemli bir faktör. Çoğu zaman, yağın bir kez kullanılıp atılması gerektiği düşünülse de aslında bu düşünce yanlıştır. Peki, kızartma yağı nasıl defalarca kez kullanılır?
İstihdam etkisiyle 66 bin kişinin hayatına dokunuyor: McDonald’s Türkiye’den 850 milyon dolarlık üretim katkısı!

İstihdam etkisiyle 66 bin kişinin hayatına dokunuyor: McDonald’s Türkiye’den 850 milyon dolarlık üretim katkısı!

8.02.2025
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından gerçekleştirilen bağımsız araştırma, McDonald’s Türkiye’nin 2023 yılında yüzde 98 “yerli girdi” oranıyla cari açığın kapanmasına 110 milyon dolarlık katkı sağladığını ortaya koydu. 2023’te toplam üretim katkısı da 850 milyon dolar olan şirket, 2025 yılında bu rakamı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.
Kilo almanızın en büyük sebebi buymuş! Sabahları tüketenler kilo kilo yağ depoluyor: İşte tartıya çıkmaktan soğutan o hata

Kilo almanızın en büyük sebebi buymuş! Sabahları tüketenler kilo kilo yağ depoluyor: İşte tartıya çıkmaktan soğutan o hata

29.01.2025
Kızartmaların o çıtır çıtır lezzeti hepimizi cezbediyor ama işin içinde büyük bir tehlike var. Bol yağda pişirilen bu yiyecekler sadece damak tadını değil, aynı zamanda bel çevresini de etkiliyor. Farkında olmadan tükettiğimiz aşırı yağlı gıdalar, kilo alımını hızlandırırken metabolizmayı da yavaşlatıyor. Peki, kızartmalar neden kilo aldırıyor ve bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz?
Tükettiğiniz anda mideyi deliyor: Kan şekerini fırlatıyor, hipertansiyona neden oluyor

Tükettiğiniz anda mideyi deliyor: Kan şekerini fırlatıyor, hipertansiyona neden oluyor

27.01.2025
Bazı yiyecekleri tüketmek, mideye beklenmedik şekilde zarar verebilir. Özellikle asidik ve ağır yiyecekler, mideyi tahriş eder ve zamanla mide delinmesine neden olabilir. Kan şekerini hızlıca yükselten bu yiyecekler, reflüye yol açarak sindirim sisteminde sorunlara yol açabilir. Peki, hangi besinler mideye zarar veriyor?
Bolu'da yanan otelin önünde fotoğraf çektirmeye giden aile ilk kez konuştu! 'Bizi kullandılar'

Bolu'da yanan otelin önünde fotoğraf çektirmeye giden aile ilk kez konuştu! 'Bizi kullandılar'

27.01.2025
Bolu Kartalkaya Grand Kartal Otel'de 78 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından İstanbul’dan Ankara’ya giderken yolunu değiştirip otelin önünde fotoğraf çektiren aile büyük tepki toplamıştı. Sosyal medyada linç edilen aile ilk kez konuştu.
Bolu'daki yangın faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayıp hakaret eden vicdansızlar yakalandı

Bolu'daki yangın faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayıp hakaret eden vicdansızlar yakalandı

26.01.2025
Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'de 78 kişinin can verdiği yangın felaketine ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Yangın faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayıp hakaret eden vicdansızlar yakalandı! Öte yandan gözaltına alınan otelin mimari serbest bırakıldı.
Pişirme teknikleri...

Pişirme teknikleri...

19.01.2025
Sevgili okurlar, bildiğiniz gibi her hafta yaptığımız yarışma programında bir takım pişirme tekniklerinden bahsediyoruz. Bu teknikleri buradan da sizlerle paylaşarak gastronomi hafızamıza bir not düşürmek istedim. Evde yapabileceğiniz bu farklı tekniklerle farklı yemekler hazırlayabileceğinizi düşünüyorum.
Yılbaşı sofraları: Dostluk ve sevgi şöleni

Yılbaşı sofraları: Dostluk ve sevgi şöleni

29.12.2024
Bir yıl daha geride kalırken, yılbaşı gecesi yalnızca takvimde bir tarih değişikliğinden ibaret değildir. O gece, dostluğun, ailenin ve sevginin etrafında örülen sıcacık bir hikaye başlar.
Kızartma gibi yağlanmış cildi düzeltiyor! Ciltteki yağı silip süpürüyor, akne ve sivilceden iz bırakmıyor, 5 dakikada etki eden krem

Kızartma gibi yağlanmış cildi düzeltiyor! Ciltteki yağı silip süpürüyor, akne ve sivilceden iz bırakmıyor, 5 dakikada etki eden krem

30.10.2024
Günümüzün hızlı yaşam tarzı, cilt sağlığını olumsuz etkileyen pek çok faktörü beraberinde getiriyor. Hava kirliliği, stres ve düzensiz beslenme, cildimizin parlaklığını kaybetmesine ve yağlanmasına neden oluyor. Kızartma gibi yağlı bir görünüm, yalnızca estetik bir sorun değil, aynı zamanda akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin de habercisi olabiliyor. Peki, yağlı cilt nasıl düzelir? Ciltteki yağa ne iyi gelir?
Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.