Küflenen ekmeğin tüketilmesi, sağlık açısından çeşitli risklere neden olabilir. Uzman Diyetisyen Pınar Demirkaya; küfün, mantar türlerinden biri olduğunu ve küflenmiş yiyeceklerin tüketilmesinin mykotoksin adı verilen zararlı maddelerin vücuda alınmasına neden olabildiği söyledi. Uzman Diyetisyen Pınar Demirkaya, küflenen ekmeğin zararlarını şu şekilde sıraladı.
Baharat, kuruyemiş hatta süt ürünlerinde dahi görülebilen ‘aflatoksin’ maddesi kansere davetiye çıkarıyor. Uygun koşullarda saklanmayan yiyeceklerin içinde küf görüldüğünü ve küflerin oluşturduğu toksik bir madde olan aflatoksinin zehir saçtığını söyleyen uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu.
Kışın ardından duvarlarda, banyoda ya da dolap üstlerinde küf lekeleri kalıyor. Evinde rutubet olanlar “Küf nasıl çıkar?” diye araştırma yapıyor. İşte küf için vakit almayacak kolay çözümler…
Bitkiler tohumdan büyürken, küfler tohumdan büyümezler. Hava yoluyla, spor adı verilen bir çeşit üreme yoluyla ürerler. Bu videoda domatesin üzerindeki bir küfün yayılmasını görüyoruz. O nedenle domateslerinize dikkat edin!