Yüksek dağlardan toplanan ışkın bitkisi hastalıklara iyi geldiği gerekçesiyle adeta kapışılıyor. Yayla muzu olarak adlandırılan ışkın bitkisi, bir çok hastalığın şifa kaynağı olduğu gerekçesiyle kilogramı 150 lira olmasına rağmen yoğun rağbet görüyor.
Doğu Anadolu Bölgesi genelinde her yıl bahar aylarında dağlardan toplanan ışkın pazar tezgâhlarında yerini aldı. Anadolu’da yayla muzu olarak da bilinen ışkının faydaları ise saymakla bitmiyor.
Adıyaman'da Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel ve ekibi yeni bir bitki türü buldu. Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel'in soyadından esinlenerek 'Tel ışkını' adı verilen bitki, keşfinin ardından uluslararası makalelerde de 'Rheum telianum' Tel Işkını ismiyle yayımlandı.
Doğu Anadolu bölgesinde çokça tüketilen ve sevilen bir bitki olan ışkın birçok hastalığa iyi geliyor. Diyetisyen Cansu Arslan, Işkın bitkisinin birçok hastalığa karşı olan faydalarının yanı sıra kanseri önleyici etkileri de olduğunu söyledi. Işkın nedir, faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar.