Yöresel yiyecekler sandığımızdan daha fazla şifa dağıtıyor. Öyle bir lezzet var ki her yörede adı değişse de özellikle doğuran anneler ilk ona koşuyor! İşte her lokması şifa dağıtan, kilosu yalnızca 150 lira olan o mucizevi yöresel lezzet!
Bolu yöresine ait olan keş tarifi, oldukça popüler bir süt ürünüdür. Yöresel lezzet sevenler keş nasıl yapılır merak ediyor. Kurutulmuş yoğurt olarak adlandırılan keş, kurut veya keşk isimleriyle de bilinir. Keş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Kış mevsiminde şifa kaynağı olarak bilinen geleneksel lezzetlerden kurut satışa sunuldu. Uzun süre muhafaza etmek amacıyla yoğurdu kurutma yöntemi ile üretilen kurut, hastalıklardan koruyor, tansiyon, kalp ve şeker hastalıklarına iyi geliyor.