Süt şekeri hassasiyeti olarak da bilinen laktoz intoleransı, her 10 kişiden 6,8’inde görülüyor. Kişilerin tolerans seviyeleri farklı olsa da laktoz intoleransı olan çoğu insan süt ve süt ürünleri tükettikten yarım ila iki saat sonrasında mide bulantısı, şişkinlik, ishal ve karın ağrısıyla karşılaşıyor. Dr. Sinan Akkurt, laktoz intoleransının test ve tedavisinde biorezonans metodundan faydalanılabildiğini açıkladı
Laktoz intoleransı, laktozun vücutta parçalanmasını sağlayan laktaz isimli enzimin eksikliğinden kaynaklanır. Bu enzim, normalde laktozu parçalayarak glikoz ve galaktoza dönüştürür. Eksik olduğunda ise parçalanamaz ve Laktoz intoleransının belirtilerini ortaya çıkarır. Süt ve süt ürünlerinin tüketiminden sonra yaşanan şişkinlik, huzursuzluk, hareket içeren aktivitelerin kalitesinde düşüklük, mide krampları, bulantı, ishal gibi sorunlar laktoz intoleransının habercisi olabilir.
Laktoz intoleransı, laktozun vücutta parçalanmasını sağlayan laktaz isimli enzimin eksikliğinden kaynaklanır. Bu enzim, normalde laktozu parçalayarak glikoz ve galaktoza dönüştürür. Eksik olduğunda ise parçalanamaz ve Laktoz intoleransının belirtilerini ortaya çıkarır. Süt ve süt ürünlerinin tüketiminden sonra yaşanan şişkinlik, huzursuzluk, hareket içeren aktivitelerin kalitesinde düşüklük, mide krampları, bulantı, ishal gibi sorunlar laktoz intoleransının habercisi olabilir.