Mangal ateşinde yapılan et kansere yol açabiliyor! Mangal, kanserojen etki yaratıyor...

Mangal ateşinde yapılan et kansere yol açabiliyor! Mangal, kanserojen etki yaratıyor...

15.05.2022
Mide, pankreas ve kolon kanserlerinin oluşumu besinleri pişirme yöntemleriyle ilişkilendiriliyor. Bahar dönemi ile mangal mevsimi açıldı. Ancak ailecek yapılan piknik ve gezilerin vazgeçilmezi olan mangalın insan sağlığına pek bilinmeyen bir zararı var! Eti mangal ateşinde pişirmenin mide, pankreas ve kalın bağırsak (kolon) kanserine yol açabileceği belirtiliyor. Özellikle; mangal gibi pişirme yöntemlerinde etin yanması sonucu kanserojenler oluşabiliyor. Kanserden korunmada ne yediğimi kadar, onu nasıl yediğimiz, hangi pişirme yöntemlerini kullandığımız da büyük önem taşıyor!
Mangal ateşini körüklemenin ilginç yöntemi

Mangal ateşini körüklemenin ilginç yöntemi

13.08.2020
Elindeki matkabın ucuna pervane takarak, mangalın ateşini ilginç bir yöntemle harladı.