Mutfak Hijyeni

Mutfak Hijyeni Haberleri

Son dakika mutfak hijyeni haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mutfak hijyeni gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mutfak hijyeni haber sayfamızda...
Bulaşık makinesine sakın koymayın! Hepimiz aynı hatayı yapıyoruz

Bulaşık makinesine sakın koymayın! Hepimiz aynı hatayı yapıyoruz

5.10.2025
Birçok kişi farkında olmadan bulaşık makinesine bazı eşyaları koyarak hem mutfak gereçlerine hem de makineye zarar veriyor. Uzmanlar, bu hatanın uzun vadede hijyen ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Peki, hangi ürünler kesinlikle bulaşık makinesine girmemeli?
Tahta kaşık nasıl temizlenir? Tahta kaşıklardaki kötü kokuyu yok eden doğal yöntemler

Tahta kaşık nasıl temizlenir? Tahta kaşıklardaki kötü kokuyu yok eden doğal yöntemler

19.06.2025
Mutfakta hijyenin en çok ihmal edilen unsurlarından biri tahta kaşıklardır. Görünüşte temiz olan tahta kaşıklar, gözenekli yapıları nedeniyle bakterileri, yemek kalıntılarını ve kötü kokuları içine hapseder. Zamanla bu kaşıklar yalnızca kokmakla kalmaz, aynı zamanda yemeklerinize bu kokuları da bulaştırabilir. Bu yüzden belirli aralıklarla tahta kaşıkların temizliği ve bakımına özen göstermek gerekir.
Yağ sökücüden 50 kat daha etkili! Mutfak fayanslarını ışıl ışıl parlatıyor: İçine bir parça eklemek yetiyor

Yağ sökücüden 50 kat daha etkili! Mutfak fayanslarını ışıl ışıl parlatıyor: İçine bir parça eklemek yetiyor

21.05.2025
Mutfak fayanslarındaki birikmiş yağlar, oldukça moral bozucu olabilir. Bu durumda doğal yöntemleri kullanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz. Kimyasal içeriklerden uzak durarak doğanın sunduğu malzemelerle temizliği sağlayabilir ve mutfağınızın hijyenini koruyabilirsiniz. Peki, yağları temizlemek için hangi doğal yöntemler kullanılabilir?
Mutfak bezini kirden, mikroptan arındırıyor! Sabun ve çamaşır suyundan daha etkili

Mutfak bezini kirden, mikroptan arındırıyor! Sabun ve çamaşır suyundan daha etkili

25.02.2025
Mutfak bezi, günlük kullanımda hızla kirlenir ve mikrop barındırabilir. Ancak doğru temizlikle sabun ve çamaşır suyundan daha etkili şekilde arındırılabilir. Düzenli bakım sayesinde bezin üzerindeki kirler ve zararlı bakteriler temizlenerek hijyenik bir kullanım sağlanır. Böylece mutfak alanında sağlıklı bir ortam oluşturulmuş olur. İşte mutfak bezi temizliğinde kullanabileceğiniz doğal yöntemler!
Tuvaletten 10 kat daha kirli! Mutfağınızdaki gizli tehlike: Adeta bakteri ve mikrop yuvası

Tuvaletten 10 kat daha kirli! Mutfağınızdaki gizli tehlike: Adeta bakteri ve mikrop yuvası

29.01.2025
Mutfak, günlük yaşamımızda en çok kullandığımız alanlardan biri, ancak farkında olmadan sağlığımızı tehdit edebilecek birçok kirli bölgeyi barındırıyor. Öyle ki gerekli hijyen koşulları sağlanmadığı zaman evinizin en kirli bölgesi olabilir. İşte tüm ayrıntılar...
Kafe ve restoranlar yarın açılıyor! Sağlık Bakanlığı yeni kuralları açıkladı

Kafe ve restoranlar yarın açılıyor! Sağlık Bakanlığı yeni kuralları açıkladı

31.05.2020
Sağlık Bakanlığı, 1 Haziran'da hizmete başlayacak restoran, lokanta, kafe, pastane, börekçi, tatlıcı ve içinde yeme- içme hizmeti sunan işletmelerde alınması gereken önlemler için rehber yayımladı.
Esra Erol Bodrum'da hastaneye kaldırıldı

Esra Erol Bodrum'da hastaneye kaldırıldı

25.04.2018
Ailesi ile tatil için Bodrum'a giden Esra Erol geçirdiği rahatsızlık sonrası 3 gün hastanede tedavi gördü. Erol, geçirdiği rahatsızlığı sosyal medyada paylaştı
Sıcak havada ete dikkat!

Sıcak havada ete dikkat!

26.04.2018
Dondurulmuş et, tavuk ve deniz ürünlerinin oda sıcaklığında çözdürülmesi, bakteri üremesini hızlandırıyor...
İngilizler bu yüzden buzdolabının üzerine bir tabak tuz bırakıyor! Sebebini duyunca siz de denemek isteyebilirsiniz

İngilizler bu yüzden buzdolabının üzerine bir tabak tuz bırakıyor! Sebebini duyunca siz de denemek isteyebilirsiniz

5.11.2025
Son dönemde sosyal medyada sıkça konuşulan bir alışkanlık dikkat çekti: İngilizlerin buzdolabının üzerine bir tutam tuz koyması. İlk bakışta ilginç ve hatta anlamsız gibi görünen bu yöntem, aslında hem ev hijyeni hem de geleneksel inanışlarla ilgili önemli nedenlere dayanıyor.
Yemeklerin Tarihçesi: İnsanlık Tarihinde Bir Yolculuk

Yemeklerin Tarihçesi: İnsanlık Tarihinde Bir Yolculuk

12.12.2024
Yemek, insanlık tarihi kadar eski bir olgudur ve zaman içinde kültürler, coğrafyalar ve medeniyetler arası büyük farklılıklar gösterse de, yemeklerin tarihçesi, insanların hayatta kalma mücadelesi, kültürel gelişimleri ve toplumsal yapılarıyla iç içe geçmiştir. Bu yazıda, yemeklerin tarihçesini, ilk insanlardan günümüze kadar nasıl evrildiğini, beslenme alışkanlıklarını nasıl şekillendirdiğini ve yemeklerin kültürel anlamını keşfedeceğiz.
Detaylar önemli

Detaylar önemli

21.09.2022
Contemporary İstanbul sergilenen eserlerle olduğu kadar yarattığı sosyal ortamla da şehrin en popüler sanat etkinliği gerçekten. Ancak fuarla ilgili haberlere ilk kaynak olan organizasyon sahiplerinden ulaşmak basın mensupları için biraz zor oldu.
Mutfakta uyulması gereken hijyen kuralları

Mutfakta uyulması gereken hijyen kuralları

11.01.2022
Hasta olmamıza neden olan mikroorganizmalar vücudumuza gözlerden, deriden, solunum yolu ve sindirim yoluyla giriyor. Bu nedenle yaşam alanlarımızda hijyene dikkat etmek oldukça önemli bir etken. Genel olarak temizliğe önem vermek, ellerin sık sık ve doğru şekilde yıkanması hastalık riskini azaltabilir. Fakat, özellikle yemek yaptığımız alanların daha hijyenik olması çok daha önemlidir.
Güvenli gıda için 13 kural

Güvenli gıda için 13 kural

27.02.2023
Besinlerin değerinin kaybolmaması için satın alma, hazırlama, pişirme ve saklama konusunda dikkat etmemiz gereken bazı kurallar var. Gıda Mühendisi ve Beslenme Uzmanı Gamze Ekinci anlatıyor
Çocuklarda yaz hastalıkları: Açıkta bekleyen yiyecekler zehirleyebilir!

Çocuklarda yaz hastalıkları: Açıkta bekleyen yiyecekler zehirleyebilir!

1.09.2022
Dünya Sağlık Örgütü; her yıl 600 milyon kişinin güvenli olmayan besin tüketimine bağlı olarak hasta olduğunu, bu hastaların 420 bininin ise kaybedildiğini bildiriyor. Besin kaynaklı hastalıklara bağlı ölümlerin yüzde 30’u ise 5 yaş altındaki çocuklarda görülüyor. Besin zehirlenmesi; bakteri ya da toksin bulaşmış yiyecek ya da içeceklerin tüketilmeleri sonucu oluşuyor. Daha ender olarak da mantarlar, kimyasal kaynaklı toksinler ve tarım ilaçları etken olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müjgan Alikaşifoğlu besin zehirlenmesi nedenlerini ve belirtilerini anlatıyor. Hazırlayan: Özgür Gökmen Çelenk
Elleri yıkamak koronovirüsten korur mu?

Elleri yıkamak koronovirüsten korur mu?

11.03.2020
Grip ve koronavirüsü önlemenin en iyi yolu uygun el hijyeni uygulamaktır. Ellerinizi ne kadar süre yıkamanız gerektiğinden çocuklar ve yetişkinler için sabunlama tekniklerine kadar ailenizin sağlıklı kalması için bu uzman ipuçlarını göz önünde bulundurun. Peki, elleri yıkamak hastalanmayı engelleyebilir mi? Elleri yıkamak koronovirüsten korur mu? İşte detaylar…
Buzdolabında balık ve yeşillikler nasıl saklanır?

Buzdolabında balık ve yeşillikler nasıl saklanır?

16.11.2019
Buzdolabında bozulan yiyeceklere ve kötü kokulara son vermek için buzdolabı temizliği ve gıdaların nasıl saklanacağı önem taşıyor. Peki, Buzdolabında balık ve yeşillikler nasıl saklanır? Buzdolabında limon nasıl saklanır? İşte hayatı kolaylaştıran tüyolar...
Salmonella tehlike saçıyor! Çorba ve cacık bile zehirleyebilir

Salmonella tehlike saçıyor! Çorba ve cacık bile zehirleyebilir

26.04.2018
İshal, kusma ve bulantı şikayetleriyle ortaya çıkan bir zehirlenmeye yol açan salmonella bakterisi, kişinin direncine ve aldığı bakterinin yüküne göre hafif ishalden ölüme kadar uzanan bir tabloda seyredebiliyor. Salmonella bulaşan mutfak gereçleriyle yapılan yemekler, doğranan besinler bile zehirlenmeye yol açıyor
Matrak ama gerçek: Yanlış Adamlar Atlası

Matrak ama gerçek: Yanlış Adamlar Atlası

5.04.2018
“Benim gibi garibim her genç kızın hayatından en az bir kere geçen densiz, dengesiz, kıskanç, uçarı, cimri, manyak ya da...
Uzmanlar uyarıyor: Güvenli çünkü poşetli!

Uzmanlar uyarıyor: Güvenli çünkü poşetli!

26.04.2018
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) çatısı altında bir araya gelen Doğadan, Lipton ve Martin Bauer Group ortak bir kampanyaya imza attı. "Güvenli Çünkü Poşetli" sloganıyla hayata geçirilen kampanyayla tüketicilere hem doğal hem güvenilir bitki ve meyve çayları için poşetli ürünleri tercih etmeleri öneriliyor
Açıkta satılan bitki çaylarına dikkat!

Açıkta satılan bitki çaylarına dikkat!

24.04.2018
Havaların soğumasıyla, sağlıklı yaşama katkı sağlayan, hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı olan bitki ve meyve çaylarına olan ilgi arttı. Bitki çayları pazarının önemli temsilcilerini aynı çatı altında toplayan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), kış aylarına girerken tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla açıklamalar yaptı
Gıda hijyenine dikkat

Gıda hijyenine dikkat

21.04.2018
Yaz mevsiminde mikroorganizmaların neden olduğu sağlık sorunlarının arttığı ve bu mevsimde gıda hijyeni konusunda çok daha duyarlı olunması gerektiği açıklandı
Hijyen düşkünlüğünün sebebi ruhsal sorunlar

Hijyen düşkünlüğünün sebebi ruhsal sorunlar

28.04.2018
Çevrenizde "temizlik hastası" olarak mı tanınıyorsunuz? Peki ya bu beyin kemirici hastalıktan kurtulmak ister misiniz?