Pişirme

Pişirme Haberleri

Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
Uzman isim açıkladı: Deterjanlar besin alerjilerinin gelişimine zemin hazırlıyor

Uzman isim açıkladı: Deterjanlar besin alerjilerinin gelişimine zemin hazırlıyor

22.04.2024
Evlerde sıklıkla kullandığımız çamaşır ve bulaşık deterjanlarındaki risklere dikkati çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Deterjanların içinde bulunan kimyasallar, deri bariyerimizde bulunan proteinlerin düzenlenmesini bozduğu ve alerjik proteinlerin üretimini tetiklediği kanıtlanmıştır. Bu durum atopik dermatit, alerjik rinit gibi hastalıkların yanı sıra besin alerjilerinin gelişimine de zemin hazırlamaktadır” dedi.
150 milyar dolarlık pazarda 4 markayla gövde gösterisi

150 milyar dolarlık pazarda 4 markayla gövde gösterisi

20.04.2024
Dünyanın önde gelen mutfak teknoloji fuarı Eurocucina, İtalya’nın Milano kentinde kapılarını açtı. Ankastre ürünlerin ön plana çıktığı, 150 milyar dolarlık pişirici pazarını buluşturan fuarda, Türk firmaları da yerini aldı. 1 Nisan itibarıyla yeni global yapılanmasını tamamlayan Beko, Arçelik ve Whirlpool EMEA’nın Avrupa operasyonlarını birleştiren Beko Europe şirketinin kuruluşu sonrası ilk kez dünya sahnesine çıktı.
Uzman isim detaylarıyla anlattı: Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli

Uzman isim detaylarıyla anlattı: Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli

18.04.2024
Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
Detarjanlardaki gizli tehlike! Çatal, bıçak ve tabaklarda kalan kalıntılara dikkat: Farkında olmadan vücudu zehirliyor

Detarjanlardaki gizli tehlike! Çatal, bıçak ve tabaklarda kalan kalıntılara dikkat: Farkında olmadan vücudu zehirliyor

16.04.2024
Evin her köşesini temizlemek için kullandığımız ve hayatımızın bir parçası haline gelen temizlik ürünleri sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Deterjanlar, içerdikleri sert kimyasallar nedeniyle deride tahriş ve hasara yol açıp alerjik reaksiyonları tetikleyebiliyor. Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Deterjanlar, cilt ve mukoza bariyerimizi zayıflatmakta, alerjen ve zararlı maddelere karşı doğal savunmamızı tehlikeye atmaktadır" diyerek detarjanların sağlığa olan zararlarını anlattı.
Tencere tencere yiyoruz ama ısıtıldığı zaman zehirliyor! Sofranıza bile koymayın

Tencere tencere yiyoruz ama ısıtıldığı zaman zehirliyor! Sofranıza bile koymayın

5.04.2024
İnsan sağlığına sunduğu faydalarla vazgeçilmez bir besin olan ıspanak, kan pıhtılaşmasını önlüyor ve zengin lif içeriği sayesinde yüksek kalori alımına engel oluyor. Ancak ıspanağı ertesi gün yemek, zehirlenmeye sebep olabilir.
Ramazan ayında bağırsak sağlığı

Ramazan ayında bağırsak sağlığı

1.04.2024
Ramazanda uzun süreli açlık sonrası birkaç gün içerisinde bağırsaklarda yavaşlama hissedilebilir. İftar ve sahurda posalı besinler (sebze, salata, tam tahıllar-baklagiller) ve yeterli su tüketilmezse bağırsak sorunu yaşamanız kaçınılmaz olabilir.
Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

27.03.2024
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

22.03.2024
Ramazan'da vücut sağlığını koruyabilmek için iftarda ve sahurda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değinerek, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz. Ramazan pidesini de çok fazla ve çok sıcak tüketmekten kaçının” dedi.
Uzmanı açıkladı: İftardan sahura kadar 2-3 litre su tüketilmeli

Uzmanı açıkladı: İftardan sahura kadar 2-3 litre su tüketilmeli

20.03.2024
Ramazan ayında uzun saatler aç kalındığından dolayı beslenme düzenin oldukça değiştiği bu dönemde dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Diyetisyen Cemre Kamalı, Ramazan'da sıvı desteğini çok önemli olduğunu söyleyerek, "İftar saatinden sahura kadar gün içinde almanız gereken 2-3 litre suyu almalısınız. Diüretik etki göstererek vücuttan su atımını kolaylaştıran çay ve kahveyi ramazan aylarında aşırı tüketmemelisiniz" dedi.
Oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran öneriler

Oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran öneriler

19.03.2024
Diyetisyen Merve Sena Nazlı, oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran önerilerde bulunarak, “Hamur işleri, yağlı-tuzlu yiyecekler kan şekeri dengesini bozup acıkmaları arttırabilir. Sahur ve iftarda yeterli besin alınmadığı zaman metabolizma yavaşlar ve kilo alımı başlar. Ramazan’da yeterli sıvı tüketimine ve protein ağırlıklı beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
Ramazanda beslenme

Ramazanda beslenme

11.03.2024
Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir aydır. Oruç tutanların sağlıklarına önem vermeleri açısından iftar ve sahur menüleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.
Ramazan'da dengeli beslenme uyarısı: İftar ile sahur arasına bir ara öğün eklemek de dengeli beslenmeyi destekler

Ramazan'da dengeli beslenme uyarısı: İftar ile sahur arasına bir ara öğün eklemek de dengeli beslenmeyi destekler

10.03.2024
Ramazan ayında vücut sağlığını koruyabilmek için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Ramazan ayında sağlıklı beslenme hakkında bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız, “İftar ile sahur arasına bir ara öğün eklemek de dengeli beslenmeyi destekler” dedi.
Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

10.03.2024
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.
Vücut sağlığı için doğru beslenme alışkanlığı şart

Vücut sağlığı için doğru beslenme alışkanlığı şart

4.03.2024
Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

3.03.2024
Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, "Bizim için en önemli faktör sahur öğününü atlamamak. Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız. Çünkü sahur yapılmadığı takdirde açlık süresi 17-18 saate kadar uzayabiliyor. Bu da özellikle metabolizma hızında yavaşlamalara sebep oluyor" dedi.
Kanser hastaları nasıl beslenmei?

Kanser hastaları nasıl beslenmei?

2.03.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme düzenine ilişkin bilgi verdi.
Ramazan ayında sağlığınız için mutlaka bunlara dikkat edin! İşte Ramazan ayı sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan ayında sağlığınız için mutlaka bunlara dikkat edin! İşte Ramazan ayı sağlıklı beslenme önerileri

1.03.2024
Ramazan ayı için geri sayım başladı. 11 Mart tarihinde ilk oruç tutulacak. Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da sağlığınız için dikkat etmeniz gereken beslenme şekli ile daha kolay ve zinde bir şekilde oruç tutmayı başarabilirsiniz. Peki Ramazan ayında sağlıklı beslenme için nelere dikkat edilmeli?
Uzmanından beslenme önerisi: Kanser hastaları proteini yüksek besinler tüketmeli

Uzmanından beslenme önerisi: Kanser hastaları proteini yüksek besinler tüketmeli

27.02.2024
Sağlıklı bir vücut için dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.
Atalardan binlerce yıllık miras: Ege otları

Atalardan binlerce yıllık miras: Ege otları

26.02.2024
Ülkemizin her bölgesi; o bölgeye özgü, lezzetli ve farklı mutfak kültürüne sahip...
Yapay zekâya karşı güç birliği

Yapay zekâya karşı güç birliği

25.02.2024
Teknoloji şirketleri, bu yılki seçimlerde yapay zekânın aldatıcı kullanımına karşı güçlerini birleştirdi ve Münih Güvenlik Konferansı’nda geçen hafta önemli bir anlaşmaya imza attı.
Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

20.02.2024
Bazı besinler, kanser riskini azaltıcı etkileri ve yaşam kalitemize olan doğrudan etkileri ile dikkat çekiyor. Bir besin kaynağı var ki onu yiyende kanser riski yüzde 35 azalıyor! İşte uzmanının muhakkak yenmeli dediği o besin ve kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler!
Bugün kediyi katleden...

Bugün kediyi katleden...

15.02.2024
Bir tarafta, Antalya’daki şiddetli yağışlar sonrasında bir bodrumda mahsur kalan kediyi suların içine girip kurtaran kadın...
Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi! Kansere davetiye çıkarıyor, pişirirken bu hatayı yapmayın

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi! Kansere davetiye çıkarıyor, pişirirken bu hatayı yapmayın

11.02.2024
Teflon tavalar sağlığınızı tehdit ediyor! Uzmanlar üretiminde kullanılan kimyasal maddeler sebebiyle ısınınca toksik maddelerin açığa çıktığı teflon tava ve tencerelere karşı uyarıyor. Teflon tavaların ısınmasıyla açığa çıkan gazlar kansere yol açmasını aynı sıra kadınlarda düşük riskini de artırıyor. En iyisi eve sokmamak olsa da, teflon tava kullanmadan yaşayamıyorsanız bu uyarılara dikkat etmelisiniz... İşte teflon tava kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...
Yumurtayı sakın böyle yemeyin! Zehirden bile betermiş: İçindeki protein ve demiri resmen sıfırlıyor

Yumurtayı sakın böyle yemeyin! Zehirden bile betermiş: İçindeki protein ve demiri resmen sıfırlıyor

4.02.2024
Yumurta en değerli protein kaynakları arasında yer alıyor. Uzmanlar yumurta tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Yumurta tok tutucu özelliği sayesinde özellikle diyette olanlar için muhteşem bir besin. Ancak yumurtanın yanlış tüketimi faydalarından yararlanmamızı engelleyebiliyor. İşte yenilmemesi gereken yumurta pişimi...
Ocak ve ateş Türk kültürünün en önemli parçası

Ocak ve ateş Türk kültürünün en önemli parçası

14.01.2024
Ateş ve Ocak pek çok kültürde farklı değerlere sahip olgular. Türk kültüründe ise evi, haneyi ve gücü temsil eden bir şey.