Probiyotik

Probiyotik Haberleri

Son dakika probiyotik haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan probiyotik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan probiyotik haber sayfamızda...
Uyurken yağ yaktıran karışım: Yoğurdun içine kaşık kaşık ekleyin, altın kür basen yağlarını parçalıyor

Uyurken yağ yaktıran karışım: Yoğurdun içine kaşık kaşık ekleyin, altın kür basen yağlarını parçalıyor

2.04.2024
"Son yıllarda sağlık dünyasında popülerlik kazanan zerdeçallı yoğurdun faydaları giderek daha fazla araştırılıyor. Zerdeçalın anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleriyle bilinen güçlü bileşenleri, yoğurtla bir araya geldiğinde sağlık açısından oldukça etkileyici bir kombinasyon oluşturuyor. Bu muhteşem ikilinin sindirim sağlığından bağışıklık sistemine kadar bir dizi fayda sunduğu biliniyor. Probiyotik içeriğiyle sindirimi desteklerken, zerdeçalın anti-enflamatuar etkileri ise vücutta inflamasyonu azaltarak birçok hastalık riskini minimize edebilir. Ayrıca, antioksidanlar sayesinde hücresel hasarı azaltabilir ve yaşlanma ile ilişkili hastalıkların riskini düşürebilir.
Ramazan ayında bağırsak sağlığı

Ramazan ayında bağırsak sağlığı

1.04.2024
Ramazanda uzun süreli açlık sonrası birkaç gün içerisinde bağırsaklarda yavaşlama hissedilebilir. İftar ve sahurda posalı besinler (sebze, salata, tam tahıllar-baklagiller) ve yeterli su tüketilmezse bağırsak sorunu yaşamanız kaçınılmaz olabilir.
Bir çay kaşığında bir milyon probiyotik var! Yoğurda ekleyip kaşık kaşık tüketin: Bağırsakları en hızlı çalıştıran kür

Bir çay kaşığında bir milyon probiyotik var! Yoğurda ekleyip kaşık kaşık tüketin: Bağırsakları en hızlı çalıştıran kür

27.03.2024
Günümüzde sağlıklı beslenme alışkanlıkları giderek daha fazla önem kazanıyor ve insanlar doğal, besleyici alternatifler arayışında. Bu arayışta, keten tohumu ve yoğurdun muhteşem bir ikili olduğunu belirlemek şaşırtıcı olmayabilir. Her biri sağlık açısından zengin olan bu iki besin maddesi, bir araya geldiğinde muazzam bir besin değeri sunuyor.
Ramazanda bu besinlerden uzak durun: Hamur işi, şerbetli ve mayalı tatlılar

Ramazanda bu besinlerden uzak durun: Hamur işi, şerbetli ve mayalı tatlılar

11.03.2024
Ramazan ayında sağlıklı beslenme planına ilişkin açıklamalarda bulunan Diyetisyen Betül Arslanoğlu, uzun süreli açlık sonucu birden fazla yemek yemenin birçok sağlık sorununu beraberinde getirebileceğini belirterek, “Hamur işi, şerbetli ve mayalı tatlılardan ise uzak duralım” dedi.
Ramazanda beslenme

Ramazanda beslenme

11.03.2024
Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir aydır. Oruç tutanların sağlıklarına önem vermeleri açısından iftar ve sahur menüleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.
Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

10.03.2024
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan için sağlıklı beslenme önerilerini anlatıyor.
Reflü, kabızlık ve yanmaya neden oluyor! Uzmanı uyardı: Ramazanda bunları yapan kendini bitirir!

Reflü, kabızlık ve yanmaya neden oluyor! Uzmanı uyardı: Ramazanda bunları yapan kendini bitirir!

7.03.2024
Ramazan Ayı’nda sağlıklı bir süreç geçirmek için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Esin Korkut, “Sahur öğünü, kesinlikle atlanmaması gerekiyor. Çay, kahve yerine mutlaka su öneriyoruz. İftar çok önemli, bütün gün aç kaldık, hemen yeme tarzında olmayacak. Özellikle kronik hastalığı olanlar, mutlaka hekimlerine danışmalı. Bu dönemde reflü ve kabızlık şikayetimiz çok ön plana geliyor. Bunun yanında ülser, gastrit şikayetlerimiz de oluşacak, başından önlem almak gerekiyor. Yemekten hemen sonra yatmayı kesinlikle önermiyoruz” dedi.
Ramazanda beslenmeye dikkat: Reflü ve kabızlık şikayeti çok ön plana çıkıyor

Ramazanda beslenmeye dikkat: Reflü ve kabızlık şikayeti çok ön plana çıkıyor

7.03.2024
Ramazan Ayı'nda sağlıklı bir süreç geçirmek için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Esin Korkut, “Sahur öğünü, kesinlikle atlanmaması gerekiyor. Çay, kahve yerine mutlaka su öneriyoruz. İftar çok önemli, bütün gün aç kaldık, hemen yeme tarzında olmayacak. Özellikle kronik hastalığı olanlar, mutlaka hekimlerine danışmalı. Bu dönemde reflü ve kabızlık şikayetimiz çok ön plana geliyor. Bunun yanında ülser, gastrit şikayetlerimiz de oluşacak, başından önlem almak gerekiyor. Yemekten hemen sonra yatmayı kesinlikle önermiyoruz” dedi.
Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

19.02.2024
Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.
Prof. Dr. Canan Karatay sert çıkıştı: İnsanların cahilliğinden para kazanıyorlar! O şekilde yapıldıysa bardak bardak içebilirsiniz

Prof. Dr. Canan Karatay sert çıkıştı: İnsanların cahilliğinden para kazanıyorlar! O şekilde yapıldıysa bardak bardak içebilirsiniz

13.02.2024
Canan Karatay, her geçen gün yaptığı bambaşka açıklamalar ile dikkatleri üzerine topluyor. Ünlü isim bu kez de probiyotiklerin değerine dikkat çektiği konuşması ve yaptığı uyarılar ile öne çıkıyor. İşte Karatay'a göre uzak durulması gerekenler ve bardak bardak içtiğinizde şifa deposu olan o besin!
Kefirden 10 kat fazla probiyotik içeriyor! Bağırsakları çok hızlı çalıştırıyor: Kilosu 300 liradan satılıyor

Kefirden 10 kat fazla probiyotik içeriyor! Bağırsakları çok hızlı çalıştırıyor: Kilosu 300 liradan satılıyor

8.02.2024
Son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin ön plana çıkmasıyla birlikte, kuru incirin sağlık üzerindeki olumlu etkileri merak konusu oldu. İncirin lezzetli tadı ve besleyici özellikleri, birçok insanın günlük diyetlerinde yer verdiği önemli bir meyve haline geldi.
Yeni sağlık trendi sağlığımızla oynuyor! Uzmanı uyardı: Sakın internetten para verip almayın

Yeni sağlık trendi sağlığımızla oynuyor! Uzmanı uyardı: Sakın internetten para verip almayın

4.02.2024
Günümüzde dengeli beslenme ve doğal yöntemlerle vücut sağlığını korumak, oldukça önemli bir yere sahip. Bu noktada, probiyotik takviyelerin sağlık üzerindeki olumlu etkileri giderek daha fazla dikkat çekiyor. Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren faydalı mikroorganizmalar olarak biliniyor. Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Salih Boğa, probiyotik takviyelerin bağırsak sağlığı üzerindeki etkileri ve probiyotik takviyelerde güvenilirlik faktörleri hakkında merak edilenleri posta.com.tr okuyucularıyla paylaştı.
Çocuk sağlığında probiyotiğin ve arı ekmeğinin önemi

Çocuk sağlığında probiyotiğin ve arı ekmeğinin önemi

26.01.2024
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, çocukların doğal probiyotikle beslenmesinin önemine dikkat çekerek, "Annelere tavsiyem, çocuklarına günde 1 tatlı kaşığı Anadolu arı ekmeğini yoğurt ile tükettirmeleridir" dedi.
Anadolu'da sofraların baş tacı: Peygamber Danesi olarak biliniyor! Bir tek ölüme çaresi yok

Anadolu'da sofraların baş tacı: Peygamber Danesi olarak biliniyor! Bir tek ölüme çaresi yok

4.01.2024
Anadolu'da tarih boyunca sofralardan eksik olmayan kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, kefir tüketmek bağışıklığı güçlendirir mi? Kefirin sindirim sistemine faydaları neler? İşte probiyotik deposu kefirin hakkında hiç bilinmeyenler...
Bitkilerin profesörü tek tek sıraladı! Bağırsak bariyerini sağlamlaştıran tek besin...

Bitkilerin profesörü tek tek sıraladı! Bağırsak bariyerini sağlamlaştıran tek besin...

3.01.2024
Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, kalın bağırsak hastalığına karşı yer elması ve kuşkonmaz tüketilmesini tavsiye etti.
Prof. Dr. Canan Karatay'dan önemli uyarı: Herkes severek tüketiyor ama bağırsak sağlığını altüst ediyor!

Prof. Dr. Canan Karatay'dan önemli uyarı: Herkes severek tüketiyor ama bağırsak sağlığını altüst ediyor!

27.12.2023
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bağırsakların vücudumuzun beyni olduğunu açıkladı. Karatay, bağışıklık sisteminin temelinin bağırsaklar olduğunu belirterek probiyotik açısından güçlü gıdaların tüketilmesi gerektiğini vurguladı. İşlenmiş etlerin ve hazır gıdaların çeşitli katkı maddeleri ve koruyucular sebebiyle bağırsaklardaki probiyotik bakterileri olumsuz yönde etkileyebileceğinin belirten Canan Karatay konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
'Peygamber Danesi' olarak biliniyor! Tüketenler çok uzun yaşıyor

'Peygamber Danesi' olarak biliniyor! Tüketenler çok uzun yaşıyor

19.12.2023
Anadolu'da tarih boyunca sofralardan eksik olmayan kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, kefir tüketmek bağışıklığı güçlendirir mi? Kefirin sindirim sistemine faydaları neler? İşte probiyotik deposu kefirin hakkında hiç bilinmeyenler...
Turşu kurmadan önce bu sırrı öğrenin! Kütür kütür lezzetti turşu yapımı: İçine 1 tane ekleyince lezzetini 2'ye katlıyor

Turşu kurmadan önce bu sırrı öğrenin! Kütür kütür lezzetti turşu yapımı: İçine 1 tane ekleyince lezzetini 2'ye katlıyor

4.12.2023
Turşu, genellikle sirke, tuz ve çeşitli baharatlarla marine edilerek hazırlanan fermente sebze veya meyvelerden oluşan bir yiyecek. Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır ve genellikle salatalık, lahana, havuç, yeşil biber gibi sebzelerle yapılır. Turşu yapımında kullanılan asit, genellikle sirke veya limon suyudur ve bu asitlik, mikrobiyal büyümeyi engelleyerek gıdaların daha uzun süre saklanmasını sağlar. Ayrıca, fermente gıdalar probiyotik özellikler taşıyabilir ve sindirim sistemine faydalı olabilir. Turşunun ekşi ve baharatlı lezzeti, Türk mutfağında öğünlerin yanında ya da meze olarak servis edilirken popüler bir seçenektir. Kütür kütür bir turşu yapmak istiyorsanız bu önerileri deneyebilirsiniz.
Kafkasya'daki Türklerin 120 yıl yaşamasının sırrı meğer oymuş! 'Peygamber Danesi' olarak biliniyor!

Kafkasya'daki Türklerin 120 yıl yaşamasının sırrı meğer oymuş! 'Peygamber Danesi' olarak biliniyor!

24.11.2023
Anadolu'da tarih boyunca sofralardan eksik olmayan kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, kefir tüketmek bağışıklığı güçlendirir mi? Kefirin sindirim sistemine faydaları neler? İşte probiyotik deposu kefirin hakkında hiç bilinmeyenler...
Japonların vazgeçemediği besin! Yoğurttan 20 kat fazla probiyotik içeriyor, karaciğer kanseri riskini neredeyse sıfıra düşürüyor!

Japonların vazgeçemediği besin! Yoğurttan 20 kat fazla probiyotik içeriyor, karaciğer kanseri riskini neredeyse sıfıra düşürüyor!

18.11.2023
İnsan vücudunda yaşayan faydalı bakterilerden oluşan probiyotikler, insan mikrobiyomunun da önemli bir parçasıdır. Fakat insan mikrobiyomu kişiden kişiye değişebilen bir popülasyondur. Bu popülasyon kişinin çevresel ve genetik pek çok faktörden kaynaklı olarak değişiklik gösterebilir. Probiyotik mikroorganizmaların sağlığa faydalı etkilerine dair birçok örnek vardır. Bu sebeple beslenme sırasında probiyotik desteği çok önemlidir. Peki hangi besinlerden probiyotik desteği alınabilir? İşte detaylar...
Sağlığımızla oynayan yeni trend! Uzmanı uyarıyor: Sakın internetten para verip almayın!

Sağlığımızla oynayan yeni trend! Uzmanı uyarıyor: Sakın internetten para verip almayın!

5.11.2023
Günümüzde dengeli beslenme ve doğal yöntemlerle vücut sağlığını korumak, oldukça önemli bir yere sahip. Bu noktada, probiyotik takviyelerin sağlık üzerindeki olumlu etkileri giderek daha fazla dikkat çekiyor. Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren faydalı mikroorganizmalar olarak biliniyor. Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Salih Boğa, probiyotik takviyelerin bağırsak sağlığı üzerindeki etkileri ve probiyotik takviyelerde güvenilirlik faktörleri hakkında merak edilenleri posta.com.tr okuyucularıyla paylaştı.
Kan pıhtılaşmasını önleyip vücuttaki kas oluşumunu destekliyor! Probiyotik bombası besin, yiyenin kemikleri demir gibi oluyor

Kan pıhtılaşmasını önleyip vücuttaki kas oluşumunu destekliyor! Probiyotik bombası besin, yiyenin kemikleri demir gibi oluyor

1.11.2023
Hem tadı hem yüksek probiyotik içeriğiyle birçok kişinin favori besinlerinden olan turşu, insan sağlığına da sayısız fayda sağlıyor. Turşunun içeriğindeki lifler, sindirim sorunlarına deva olduğu gibi vücuttaki kas oluşumunu da olumlu yönde etkiliyor.
Yoğurdun içine eklendiğinde bin antibiyotik gücünde oluyor, turp gibi olmak isteyen kaşık kaşık tüketsin

Yoğurdun içine eklendiğinde bin antibiyotik gücünde oluyor, turp gibi olmak isteyen kaşık kaşık tüketsin

31.10.2023
Yoğurt, canlı probiyotik kültürler, protein, kalsiyum ve B vitaminleri içerirken; kimyon, antioksidan özellikleri, sindirimi kolaylaştırma potansiyeli ve gaz giderici etkileri ile bilinir. Bu iki gıdanın bir arada olduğu bir tüketim türü ise bağışıklık için oldukça faydalı bir seçenektir.
Mide ülserini ortadan kaldırıyor, hem yatıştırıcı hem bağırsak dostu besin: Uzmanı önerdi

Mide ülserini ortadan kaldırıyor, hem yatıştırıcı hem bağırsak dostu besin: Uzmanı önerdi

26.10.2023
Ülser, vücudun iç veya dış yüzeylerinde oluşan yara veya lezyonlardır. Bu yaralar, cilt, mide, bağırsaklar veya mukozal yüzeyler gibi farklı bölgelerde meydana gelebilir ve genellikle ağrılıdır. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, ülserlerin birçok farklı nedenle ortaya çıkabildiğinin ve tedavi edilmeleri gerektiğinin altını çizerek bazı tavsiyelerde bulundu.
Yaşamını, korktuğun o arıya borçlusun!

Yaşamını, korktuğun o arıya borçlusun!

17.10.2023
“Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa, insanoğlunun sadece 4 yıl ömrü kalır...