Buğday en az insanlık tarihi kadar eski bir besin. Günlük enerji ihtiyacımızın büyükçe bir kısmını tek başına karşılama gücüne sahip. Çok doyurucu ve tadı nefis! Bu özelliklerinin yanında son zamanlarda özellikle gluten alerjisi olanların uzak durduğu bir yiyecek haline geldi. Ancak buğdayın içerisinde pek bilinmeyen, faydalarıyla şaşırtan çok başka bir mucize gizli.
Buğday en az insanlık tarihi kadar eski bir besin. Günlük enerji ihtiyacımızın büyükçe bir kısmını tek başına karşılama gücüne sahip. Çok doyurucu ve tadı nefis! Bu özelliklerinin yanında son zamanlarda özellikle gluten alerjisi olanların uzak durduğu bir yiyecek haline geldi. Ancak buğdayın içerisinde pek bilinmeyen, faydalarıyla şaşırtan çok başka bir mucize gizli.
Buğday en az insanlık tarihi kadar eski bir besin. Günlük enerji ihtiyacımızın büyükçe bir kısmını tek başına karşılama gücüne sahip. Çok doyurucu ve tadı nefis! Bu özelliklerinin yanında son zamanlarda özellikle gluten alerjisi olanların uzak durduğu bir yiyecek haline geldi. Ancak buğdayın içerisinde pek bilinmeyen, faydalarıyla şaşırtan çok başka bir mucize gizli.
Doğanın en önemli besini olarak bilinen buğday rüşeymi, embriyo adı verilen tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan buğdayın en değerli bölümüdür. Buğdaya can veren, buğdayın genetik şifresini barındıran yeridir. Diyetisyen Ceren Pak Buğday rüşeyminin bilinmeyen faydalarını açıkladı