Sakatat

Sakatat Haberleri

Son dakika Sakatat haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sakatat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sakatat haber sayfamızda...
Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

22.03.2024
Ramazan'da vücut sağlığını koruyabilmek için iftarda ve sahurda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değinerek, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz. Ramazan pidesini de çok fazla ve çok sıcak tüketmekten kaçının” dedi.
Uzmanı açıkladı: Ramazan ayında böbrek sağlığını korumanın yolları

Uzmanı açıkladı: Ramazan ayında böbrek sağlığını korumanın yolları

8.03.2024
Böbrek sağlığı için su tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Peki, Ramazanda oruç tutan kişiler böbrek sağlığını nasıl koruyabilir? Nefroloji Uzmanı Dr. Burak Canver, böbrek taşı oluşma riskine karşı sahur ve iftar vakitlerinde yeterli su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
'İnci taneleri'nde 'Uykuluk'

'İnci taneleri'nde 'Uykuluk'

3.03.2024
Sevgili okurlar, bildiğiniz üzere Yılmaz Erdoğan’ın ‘İnci Taneleri’ dizisi reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Dizide usta oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın o muhteşem kaleminden dökülen zeki, öğretici replikleri,
B12 ve demir eksikliğini tarihe gömüyor! Seveni de çok nefret edeni de: Hafızayı zehir gibi yapıyor

B12 ve demir eksikliğini tarihe gömüyor! Seveni de çok nefret edeni de: Hafızayı zehir gibi yapıyor

24.02.2024
B12, vücudumuzda önemi son derece büyük olan önemli bir besin değeri olarak öne çıkıyor. Eksikliğinde vücudun işleyişi duraksıyor, unutkanlık, kronik yorgunluk ve daha pek çok problem ortaya çıkıyor. Bir besin kaynağı var ki onu düzenli olarak tükettiğinizde B12 eksikliğini tarihe gömüyor! Seveni de nefret edeni de çok olan o besin kaynağı duyanları şaşkına çeviriyor. İşte demir eksikliğini de bitiren, B12 eksikliğini ve unutkanlığı tarihe gömen o mucize...
Türklerin doğal antibiyotiği! Bol bol yiyen doktor yüzü görmüyor: Suyu ayrı eti ayrı şifa deposu

Türklerin doğal antibiyotiği! Bol bol yiyen doktor yüzü görmüyor: Suyu ayrı eti ayrı şifa deposu

19.01.2024
Kış aylarında bol bol tüketilen sakatat vücuda vitamin ve mineral desteği sağlıyor. Bu özelliği ile bağışıklığı güçlü hale getirip vücudu hastalıklara karşı koruyor. Türkiye'de bol bol yenen sakatat doğal antibiyotik olarak tanımlanıyor. Sakatata ilgi günden güne artıyor. Özellikle Erzincan'da kapış kapış satılan sakatat ürünlerinin fiyatı kırmızı etle yarışıyor.
Karacadağ'ın eteklerinden toplanıyor! Diyarbakırlıların doğal antibiyotiği: Kaşık kaşık içen zımba gibi ayağa kalkıyor

Karacadağ'ın eteklerinden toplanıyor! Diyarbakırlıların doğal antibiyotiği: Kaşık kaşık içen zımba gibi ayağa kalkıyor

7.01.2024
Tam bir şifa deposu Günün her saati zevkle tüketilen paçaya ilgi arttı. Kış mevsimi geldiğinde kelle paça, mumbar gibi sakatat ürünlerin talebi daha çok artıyor. Bağışıklığı güçlendiren bu sakatat ürünleri adeta bir vitamin deposu. Özellikle bu kış Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline gelen kelle paça, soğan ve sarımsakla birlikte tüketildiğinde doğal antibiyotik etkisi sağlıyor.
Sakatat fiyatları eti solladı

Sakatat fiyatları eti solladı

7.01.2024
Kırmızı et fiyatındaki artış sonrası sakatatın fiyatında da ciddi oranda artış yaşandı.
Türklerin doğal antibiyotiği! Bol bol yiyen doktor yüzü görmüyor: Suyu ayrı eti ayrı şifa deposu

Türklerin doğal antibiyotiği! Bol bol yiyen doktor yüzü görmüyor: Suyu ayrı eti ayrı şifa deposu

2.01.2024
Kış aylarında bol bol tüketilen sakatat vücuda vitamin ve mineral desteği sağlıyor. Bu özelliği ile bağışıklığı güçlü hale getirip vücudu hastalıklara karşı koruyor. Türkiye'de bol bol yenen sakatat doğal antibiyotik olarak tanımlanıyor. Sakatata ilgi günden güne artıyor. Özellikle Erzincan'da kapış kapış satılan sakatat ürünlerinin fiyatı kırmızı etle yarışıyor.
Mandalina suyu ile servis ediliyor! Vedat Milor 10 üzerinden 9 verdi

Mandalina suyu ile servis ediliyor! Vedat Milor 10 üzerinden 9 verdi

25.12.2023
Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, Teve2’de yayınlanan Vedat Milor’la Tadına Doyamadım programının 3. Bölümünde sakatat ve kebapları değerlendirdi. İstanbul’da tavsiye edilen mekanların konuğu olan Milor mandalina suyu ile servis edilen şeftali kebabına 10 üzerinden 9 puan verdi. 1 puanı ise nereden kırdığını açıkladı…
Bir lokmasında milyonlarca antioksidan var! Vücudu jel gibi kaplayıp yaşlanmayı geciktiriyor,  herkes ona doğal antibiyotik diyor...

Bir lokmasında milyonlarca antioksidan var! Vücudu jel gibi kaplayıp yaşlanmayı geciktiriyor, herkes ona doğal antibiyotik diyor...

21.11.2023
Havaların soğuması ile hastalıklarda artış yaşanmaya başlandı. Hastalıklardan korunmak isteyenler "doğal antibiyotik" olarak görülen sakatata yönelmeye başladılar.
Yarı çıplak dana ayağı temizliği pahalıya patladı

Yarı çıplak dana ayağı temizliği pahalıya patladı

18.11.2023
Adana Kasaplar Çarşısı’nda bir işçi yarı çıplak dana ayağı temizledi. Görüntüler üzerine işletme mühürlenip faaliyetten men edilirken 300 kilogram sakatata ise imha edilmek üzere el konuldu.
100'ü devirenlerin sırları

100'ü devirenlerin sırları

31.10.2023
100 yaşını geçip elden ayaktan düşmeyenlerin uzun yaşam formülleri sürpriz bilgilerle dolu. Kimi erkeklerden uzak durmayı kimisi de çikolata ve pastırmayı öneriyor.
Koç yumurtası nasıl yapılır? MasterChef 19 Ekim koç yumurtası tarifi, yapılışı, malzemeler

Koç yumurtası nasıl yapılır? MasterChef 19 Ekim koç yumurtası tarifi, yapılışı, malzemeler

19.10.2023
Ekranların sevilen yarışması MasterChef All Starda bu akşam sakatat gecesi düzenleniyor. Yarışmacılar ise koş yumurtası tarifi yapıyor. Birçok kişi ise koç yumurtasını billur tarifi olarak biliyor. Peki, koç yumurtası nasıl yapılır? Sakatat sevenlerin tadına doyamayacağı koç yumurtası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Bu yaza da damga vurdu

Bu yaza da damga vurdu

6.10.2023
Kaliteli müzik ve lezzetli yemekleri bir araya getirerek her sezona damga vuran Limon Köyiçi, bu yaz da konuklarından tam not aldı. Mekanın işletmecisi Yasin Becek, “Hedefimiz, her sene yenilediğimiz menümüzle hizmetimizi daha üst seviyelere taşımak” dedi.
Limon Köyiçi Alaçatı’ya değer katıyor

Limon Köyiçi Alaçatı’ya değer katıyor

14.09.2023
Dolu bir sezon geçirdiklerini ve Alaçatı’ya değer katmaya devam ettiklerini belirten Limon Köyiçi’nin başarılı işletmecisi Yasin Becek, hedeflerinin hizmet kalitesini her yıl daha üst seviyeye çekmek olduğunu söyledi.
Limon Köyiçi’nde dolu dolu bir sezon

Limon Köyiçi’nde dolu dolu bir sezon

11.09.2023
Açıldığı günden bu yana bir Alaçatı klasiği haline gelen Limon Alaçatı, yine dolu dolu bir sezon geçirdi. Birbirinden leziz yemekleri ile adından söz ettiren Limon Alaçatı, pop müzikten arabeske uzanan geniş yelpazedeki müzik anlayışıyla da fark yarattı.
Söğüş nedir, nasıl yapılır? Söğüş ne etidir, hayvanın neresidir?

Söğüş nedir, nasıl yapılır? Söğüş ne etidir, hayvanın neresidir?

5.09.2023
Söğüş, sevilerek tüketilmekte olan et yemeklerinden birisi olarak tanınmaktadır. Soğuk olarak yenen haşlanmış et olarak da bilinmektedir. Etin haşlanmasının ardından üzerine yağ ve limon konulmadan tüketilmektedir. Söğüş yemeğinin kökeni Osmanlı mutfağına kadar dayanmaktadır. Kuzu kellesi kullanılarak hazırlanmakta olan söğüşün aynı zamanda sakatat ile karıştırılarak ortaya çıktığı söylenebilir. İşte, söğüş hakkında merak edilen tüm detaylar.
Ciğer sote tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Ciğer sote tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

29.08.2023
Türkiye ülkesi yemek kültürü açısından zengin bir ülkedir. Gerek Doğu Bölgesinden gelen et yemekleri gerekse Ege Bölgesinden gelen sebzeler beğenilerek tüketilmektedir. Kişiler bu yemeklerin tariflerini bilseler de bilmeseler de teknoloji yardımıyla internetten bakarak yapabilmektedir. Elbette ki yemek yapmak sadece malzemeleri bilmek ve olması gerektiği gibi bu malzemeleri birleştirmek değildir. İlgili yemeğin püf noktalarını bilmek o yemeğe daha fazla el lezzeti de katacaktır. Sakatat ürünleri de ülkemizde sevilerek yapılan bir ürün çeşididir. Bu ürünlerden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer sote tarifi ve yapılışı, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır detayları ile derledik.
Hamilelikte çarpıntı olması normal mi? Gebelikte çarpıntıyı ne geçirir, anne kalp atışı kaç olmalı?

Hamilelikte çarpıntı olması normal mi? Gebelikte çarpıntıyı ne geçirir, anne kalp atışı kaç olmalı?

29.08.2023
Hamilelik kadınlar için en önemli dönemlerden biridir. Bazı kadınların hamilelik dönemi çok daha zor bazı kadınların ise daha rahat geçebilmektedir. Bu dönem küçümsenmeyecek kadar uzun bir süreçtir. Ortalama 39 hafta yani 9 ay gibi bir zaman gebelik dönemini kapsamaktadır. Gebelikte kadınlarda bazı hormon değişimleri söz konusudur. Vücutta meydana gelen bu değişimler bazı farklı durumları da meydana çıkarmaktadır. Çarpıntı da bu durumlardan sadece bir tanesidir. Bu durumların bazıları geçici ve normal karşılanırken bazıları ise tehlikeli ve zararlı olabilmektedir.
Limon Köyiçi Alaçatı’ya değer katıyor

Limon Köyiçi Alaçatı’ya değer katıyor

24.08.2023
Misafirlerine unutulmaz akşamlar yaşatan Limon Köyiçi, sıcak ve samimi ortamıyla konuklarından tam not alıyor.
Kurban etini az tuzlu ve yağsız tüketin!

Kurban etini az tuzlu ve yağsız tüketin!

29.06.2023
Kurban Bayramı'nı sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için beslenme düzenine çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kalp ve tansiyon hastalarının bayram boyunca sağlıklı beslenmesi öneriliyor. Uzmanlar bayram sürecinde hipertansiyon ve kalp hastalarının her öğün kırmızı et tüketmemeye, normal yeme düzenlerini bozmamaya özen göstermesi gerektiğini söylüyor.
Uzmanlardan kurban bayramı için öneriler

Uzmanlardan kurban bayramı için öneriler

20.06.2023
Kurban Bayramını sağlıklı geçirebilmek için dengeli beslenmek gerekiyor. Uzmanlar, Kurban Bayramı öncesi kontrolsüz beslenme, et tüketimi ve enfeksiyonlara karşı uyarılarda bulundular. Uzmanlar düzensiz beslenmenin hayati risk oluşturacağını belirttiler.
Bildiğimiz kokoreç, kokoretsi oldu! Yunanistan yine bir Türk yemeğini sahiplendi

Bildiğimiz kokoreç, kokoretsi oldu! Yunanistan yine bir Türk yemeğini sahiplendi

8.06.2023
Dünyaca ünlü bir firma ülkelerin sakatat yemeklerini puanladı. Türkiye ve Yunanistan'ın listede ön sıralarda olduğu yemeklerin isimleri ise dikkat çekti. Türkiye'nin kokoreç ile 4, kelle paça çorbası ile 11, işkembe çorbası ile 42. olduğu listede, birinci Yunanistan oldu. Kokoreç'in aynısını yapan ve adına 'Kokoretsi' diyen Yunanlılar 4.6 puanla ipi göğüsledi.
Zincir marketlerde kurbanlık satışı başladı! İşte fiyatlar

Zincir marketlerde kurbanlık satışı başladı! İşte fiyatlar

31.05.2023
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla zincir marketlerde kurbanlık satışı başladı. 12-15 kilogramlık kıvırcık koç kurban paketi 5 bin 950 TL’den, 16-19 kilogramlık kıvırcık koç kurban paketi 6 bin 950 TL’den, 20-23 kilogramlık büyükbaş 1/7 hisse kurban paketi ise 9 bin 490 TL’den satışa sunuluyor.
Tüp bebek tedavisinde beslenmenin önemi

Tüp bebek tedavisinde beslenmenin önemi

18.05.2023
Tüp bebek tedavisi, çiftlerin bebek sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için başvurdukları bir yöntemdir. Gebe kalma olasılığını etkileyen önemli bir faktör de ideal ve sağlıklı kilo aralığında olunmasıdır. Obez veya aşırı kilolu olmak hem erkeklerde hem de kadınlarda çocuk sahibi olma açısından risk oluşturur. Bilimsel çalışmalara göre doğru beslenmenin, doğurganlığı arttırmaya yardımcı olabileceği saptanmıştır.