Sebzeler ve meyveler nasıl saklanmalı? İşte gıdaları ziyan etmeden değerlendirmenin püf noktaları

Sebzeler ve meyveler nasıl saklanmalı? İşte gıdaları ziyan etmeden değerlendirmenin püf noktaları

12.11.2021
Açlık sınırında yaşayan pek çok insan varken üretilen gıdanın beşte birinin israf edildiğini biliyor muydunuz? Çöpe giden her gıda, üretimi için harcanan enerji, toprak, su, emek gibi kaynakların da israfı anlamına geliyor. Üstelik bu gıdaların bir kısmının çöpe gitme nedeni yanlış saklama koşulları. Ancak pazardan ve marketten aldığınız sebzelerin daha uzun süre dayanmasını sağlamak hiç de zor değil. İşte hem mutfak masrafınızı azaltmak hem de dolabınıza giren her besini son gramına kadar değerlendirmenin basit ama etkili püf noktaları!