Uzmanlar uyarıyor: "Katkı maddeli ekmekten uzak durun"

Uzmanlar uyarıyor: "Katkı maddeli ekmekten uzak durun"

24.11.2019
Türk yemek ve sofra kültüründe önemli bir yeri olan ekmek pek çok ülkede temel bir gıdalardan biri. Binlerce yıldır tüketilen ekmek günümüzde de enerji kaynağı olarak tüketilen popüler besinlerdendir. Ancak, uzmanlar günümüzde ekmeklere konulan katkı maddelerin sağlığa ciddi zararlar verdiğini söylüyor. Ekmekten değil, katkı maddeli ekmekten uzak durulması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Jale Çatak, katkı maddelerinin başta kanser olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu söyledi. Çatak, sağlıklı ekmeğin evde nasıl yapılabileceğini anlattı.