Dünya 'Habibe lütfen iyi olduğunu söyle'

'Habibe lütfen iyi olduğunu söyle'

Paylaş
'Habibe lütfen iyi olduğunu söyle'

Mısır'da 638 kişinin katledildiği olayların kurbanlarından biri de, 26 yaşındaki gazeteci Habibe Ahmed Abdülaziz. Mısırlı güvenlik güçleri, Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarını katlederken Habibe de oradaydı. Mısırlı kadın gazetecinin son anlarını annesi anlattı

Katar'da yayımlanan "The National" gazetesi, Mısır'ın başkenti Kahire'de geçtiğimiz Çarşamba günü yüzlerce darbe karşıtıyla birlikte katledilen gazeteci Habibe Ahmed Abdülaziz'in annesiyle telefon mesajlarını yayımladı.

Haberin Devamı

"The National"ın haberine göre, Mısır güvenlik güçleri Adeviyye ve Nahda meydanlarında devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarına müdahale ettiği sırada genç kadın gazeteci Abdülaziz de oradaydı.

Meydanda yaşananları annesine cep telefonu aracılığıyla yazan Habibe Ahmed Abdülaziz, "Orada çok asker ve polis var mı?" sorusuna, "Evet, ama tavırları da bir psikolojik savaş yürüttüklerini gösteriyor" dedi.

Çarşamba günü saat 07.30'da annesi, Habibe'ye "Nasılsın?" mesajını attı. Habibe'nin cevabı şöyle oldu: "Üç farklı ilaç aldım. Burası çok soğuk ve titriyorum. Burada büyük bir kalabalık var ve diken üstünde. Bizim için dua et, anne."

26 yaşındaki gazeteci Habibe Ahmed Abdülaziz, kısa süre sonra annesine şu mesajı gönderdi:

Haberin Devamı

"Ben birazdan platforma ulaşacağım. Burada tanklar var." Habibe'den bir daha ses çıkmayınca annesi, defalarca cep telefonundan aradı ve umudu kalmayınca "Habibe, lütfen bana iyi olduğunu söyle" mesajı attı. Ancak genç kız bir daha cevap veremedi çünkü o da katliamda ölen yüzlerce kişi arasındaydı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde 2012 Nisan ayından bu yana "Xpress" gazetesi için çalışan Habibe Ahmed Abdülaziz, Ramazan bayramı için ülkesi Mısır'a gitmişti. Habibe'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına bakıldığında, Müslüman Kardeşler'e sempati duyduğu görülüyor.

26 yaşındaki gazeteci Habibe Ahmed Abdülaziz'in Adeviyye meydanında yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

'ÖFKE CUMASI'

Mısır'da Darbeye Karşı Koalisyon, ülkede yaşanan katliamları protesto etmek için "Öfke Cuması" adıyla Kahire, Giza ve El-Kalyubiyye'de 38 farklı yürüyüş düzenleneceğini duyurdu.

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, Cuma namazının ardından başlayacak yürüyüşe katılan göstericilerin Kahire'deki Ramses Meydanı'nda bir araya geleceği ifade edildi.

Mısır'ın diğer kentlerinde de cuma namazından sonra "milyonluk yürüyüşler" adı altında protesto gösterileri düzenlenecek.

Açıklamada, gösterilerin "barışçıl" olacağının altı çizilirken, "Gösteriler herhangi bir şiddet veya sabotaj olayına sahne olmayacaktır. Şiddet bizim çizgimize uygun değil. Sabotaj çalışmaları ise barış yanlısı gösterilerimizi karalamak ve darbeci liderlerin iktidarda kalabilmek için öne sürdükleri bir mazeret" değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin Devamı