Gündem Hacettepe'de 16 gözaltı

Hacettepe'de 16 gözaltı

Paylaş
Hacettepe'de 16 gözaltı

Hacettepe Üniversitesinde, kampüse belediye otobüsü seferinin yetersiz olduğu gerekçesiyle eylem düzenleyen öğrencilerden 16 kişi gözaltına alındı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsüne gerçekleştirilen belediye otobüsü seferlerinin yetersiz olduğunu gerekçe gösteren bir grup öğrenci, kampüste eylem yaptı. Otobüslere kart basmadan binen öğrenciler, diğer öğrencilerden de eyleme destek vermelerini istedi.

Haberin Devamı

Otobüs şoförlerinin, eylemciler kart basmadan otobüsü hareket ettirmeyeceklerini bildirmesi üzerine öğrencilerle şoförler arasında gerginlik oldu. Derse geç kaldıklarını belirten bazı öğrenciler de göstericilere tepki gösterdi.

Şoförlerin, otobüsü polis noktasına götüreceğini belirtmesi üzerine aracın önü bir grup öğrenci tarafından kesildi. Bu sırada polis ile göstericiler arasında tartışma oldu. Polis, dağılın uyarısına rağmen eylemi sürdüren gruba müdahale etti. Gözaltına alınan 16 kişi ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

EGO'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada EGO Genel Müdürlüğünün, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi ve öğrencilerinin konforlu ve hızlı ulaşımlarının sağlanması adına çeşitli çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Söz konusu eylemi, "provokatif" olarak değerlendiren EGO Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi ve öğrencilerinin, metrolara kolay ve hızlı ulaşımlarının sağlanması adına yapılan çalışmaları duyuru şeklinde belediye otobüslerine astıklarını bildirdi.

Açıklamada, öğrencilere yapılan duyuruda, "Kuruluşumuzca yapılan tüm iyi niyetli çalışmalara rağmen kargaşa çıkarmak isteyenler ve otobüslere ücretsiz binilmesi yönünde provokatif girişimde bulunanlar olmaktadır. Bu tip eylemler yapıldığı takdirde otobüslerimiz hareket etmeyerek polis çağrılıp, aracın karakola çekilmesi sağlanacak ve eyleme katılan kişiler hakkında tüm yasal işlemler sonuna kadar takip edilecektir. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için provokatörlere itibar etmemeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildiği bildirildi.

AA