Gündem Hacı adaylarının tavaf provası

Hacı adaylarının tavaf provası

Paylaş
Hacı adaylarının tavaf provası

Kayseri Müftülüğü'nün Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlediği hac seminerinde, hacı adayları Kabe maketinin etrafında tavaf provası yaptı

Kayseri Müftülüğü’nün Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlediği hac seminerinde, hacı adayları Kabe maketinin etrafında tavaf provası yaptı.
Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, seminerde yaptığı konuşmada, hacı adaylarının hac ibadetlerini sevgi, saygı, hoşgörü ve muhabbet çizgisinden ayrılmadan yapmalarını tavsiye etti.

Haberin Devamı

Kabe’de yapılan duaların geri çevrilmeyeceğini vurgulayan Maraşlıgil, İslam düşmanlarının oyunlarının bertarafı için dua edilmesi çağrısında bulundu.
Hac ibadeti sırasında organizasyonda bazı sıkıntılar yaşanabileceğini anımsatan Maraşlıgil, hacı adaylarının ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için kurallara uymaları gerektiğini vurguladı.

Hacı adaylarına, ihrama nasıl girecekleri ve Kabe’yi nasıl tavaf edecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi içine kurulan Kabe maketi etrafında tavaf provası yapan hacı adayları, görevlilerin okuduğu duaları tekrarladı.

DHA