Siyaset 'Hacı Bektaş'ta Bozdağ'a protesto
Paylaş
'Hacı Bektaş'ta Bozdağ'a protesto

Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nde kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konuşması sırasında sürekli protesto edildi. Kürsüden inince de ortalık karıştı

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında sürekli protesto edildi. Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Korumalar araya girdi, arbede kısa sürdü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10738","10738","201308","10738-1.jpg");

Vatandaşlar konuşması süresince Bozdağ’ı protesto etti. Bazı izleyicilerin ise Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle Başbakan Yardımcısı’nı protesto ettiği görüldü.

İşte Bozdağ'ın açıklamaları:

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10740","10740","201308","10740-1.jpg");

"Hacı Bektaş-ı Veli’yi anlama etkinlikleri bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktır. Alevi Bektaşi kültürü Ortaasya’dan Anadolu’ya süzülüp gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolumuz’dan Balkanlar’a uzanan hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamıştır. Bu yolda öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır."

KONUŞMA SONRASI ARBEDE


Pek çok Hacı Bektaş-ı Veli dostlarının taleplerini hayata geçirmek konusunda Sayın Başbakanımız'ın talimatıyla bir çalışma başladı. Önümüzdeki günlerde adımlarımızı kamuoyumuzla paylaşacağız.

Bozdağ, bu sözlerinin ardından kürsüden inip oturacağı yere doğru ilerlerken arbede yaşandı. Korumalar, Bozdağ’a saldırmak isteyen Hüseyin Satı adlı kişiyi etkisiz hale getirdi. Korumaları tarafından etkisiz hale getirilen zanlı gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

BOZDAĞ'DAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

Yaptığı konuşmanın ardından yumruklu saldırıya uğrayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gazetecilere açıklama yaptı.

Korumaların anında müdahalesi sayesinde olaydan etkilenmeyen Bozdağ şunları söyledi:

Bugün Hacı Bektaş ilçemizde ülkemizin manevi mimarlarından Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma programı vardı. Burada gayet güzel konuşmalar yapıldı. Burada Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretisini, konuşmalardan kitaplardan dinleme fırsatı buluyorlar.

Biz hükümet olarak da Türkiye’nin manevi mimarlarının tanıtılması, öğrenilmesi için yapılan çalışmaya destek veriyoruz. Bu etkinliklere katıldık ve Hacı Bektaş-ı Veli dostlarıyla, canlarla beraber paylaştık.

Konuşmadan sonraki süreçte, Hacı Bektaş-ı Veli ile alakası olduğunu düşünmediğim, sevgi barış dostluk anlayışıyla ilgisi ve alakası olduğunu düşünmediğim bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap kaldık. Bunu basın mensupları farklı bir değerlendirme yaparsa üzülürüz. Bu Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolundan gidenleri bağlayan bir şey değildir. Alevi kardeşlerimizle alakalı bir husus değildir. Orada bulunan Hacı Bektaş-ı Veli dostları üzüntülerini ifade ettiler. Herkes bundan rahatsız oldu. Bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum.

Hacı Bektaş dostları bu provokasyonlara prim vermediler. Şu anda bir şey yapılıyor, detaylı bilgiler bende yok. Yetkililerden alırsınız.

KILIÇDAROĞLU: “İNCİNSEN DE İNCİTME”

Bekir Bozdağ’ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

Sayın Başkanımız Hacı Bektaş-ı Veli’nin bir sözünü asmış, “İncinsen de incitme” diyor. Ki.

Haberin Devamı

BOZDAĞ'A YUMRUK ATAN, BELEDİYEDE ATILMIŞ

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı Hacıbektaş'ta yumruklayan şahsın Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden Hüseyin Satı olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından CHP'li Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Satı'nın bir süredir psikolojik sorunlarının olduğunu ve 7 Ağustos'ta belediyedeki işine son verildiğini açıkladı. Hüseyin Satı'nın sosya medya hesapları üzerinden hükümet politikalarına tepki gösterdiği öğrenildi

Pazarcık Belediye Başkanı Dalkara, basında yer aldığı üzere Hüseyin Satı'nın Pazarcık Belediyesi'nde çalışan bir basın ensubu değil bir fotoğrafçı olduğu bilgisini paylaştı.

CHP'li başkan, "Belediyemizde fotoğrafçı olarak çalışıyordu. Ama herkese kendisini basın mensubu olarak tanıyordu fakat basın mensubu değildi sadece fotoğrafçıydı. Çok eğitimsiz bir kişiydi. Sürekli sosyal medya hesabı üzerinden hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunup insanlarla tartışan bir kişiydi. Sosyal medyada ki paylaşımlarından rahatsız oluyorduk ve bunun için defalarca uyarılarda bulunduk. Psikolojik sorunları
vardı ve bu yüzden 7 Ağustos tarihiyle işine son verildi. Yoksul bir ailenin çocuğu, hayatta hiç başarılı olamamış bir kişi. Çabalamasına rağmen bir yere gelememiş ve hayalperest olarak sürekli kendini başka kimliklerle insanlara tanıtıyordu" dedi.

Haberin Devamı

Bekir Bozdağ, bugün katıldığı Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yaptığı konuşmanın ardından kürsüden inerken ''Buraya ne yüzle geldiniz'' diye bağıran 34 yaşındaki Hüseyin Satı'nın yumruklu saldırına uğramıştı.

DHA