Ekonomi Hacı Sayid baklavaları ile Gloria Jean’s konkordato istedi

Hacı Sayid baklavaları ile Gloria Jean’s konkordato istedi

Paylaş
Hacı Sayid baklavaları ile Gloria Jean’s konkordato istedi

Yarım asrı deviren Hacı Sayid baklavaları ile ve ünlü kahve zinciri Gloria Jean’s için konkordato talep edildi. Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, aynı aileye ait üç şirkete ile sahipleri için tedbir kararı verdi

Türkiye genelinde 39 şubesi olan Hacı Sayid Gıda Pazarlama San. Tic. AŞ, 70 şubeli Gloria Jean’s’in bağlı olduğu Grup Dnc Gıda San. ve Tic. AŞ ve Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri ile bu şirketlerin sahipleri Burhan Dinçerler, Mehmet Dinçerler ve Muhammet Dinçerler adına konkordato davası Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde açıldı.

Haberin Devamı

YENİDEN TOPARLANIR

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 1 Mart günü açılan davada, anılan şirketlerin mali darboğaza girdiği, konkordato kararı verilmesi halinde yeniden etkin bir biçimde faaliyetlerin sürdürülebileceği kaydedildi.

3 AYLIK KORUMA

Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, davacı şirket ve kişilere yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi. Mahkeme, Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yeminli Mali Müşavir Bülent Sezgin ile Mali Müşavir Fatih B. Çapar'ı ise geçici konkordato komiseri olarak görevlendirdi. Mahkemenin verdiği 6 Mart tarihli tedbir kararı ile birlikte davacılara yönelik herhangi bir icra takibi yapılamayacak.

İLK DÜKKÂNI 20 METREKAREYDİ

Hacı Sayid baklavalarının temeli 1968 yılına dayanıyor. Uzun yıllar baklava sektöründe işçi olarak çalışan Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, 1983 yılında ilk dükkânlarını açtı. Şirinevler’de açılan 20 metrekarelik ilk dükkânda işlerini büyüten aile, sektörün önemli markalarından biri konumuna geldi.

Haberin Devamı