Gündem Hacı ve Memduh Boydak kardeşler tutuklandı

Hacı ve Memduh Boydak kardeşler tutuklandı

Paylaş
Hacı ve Memduh Boydak kardeşler tutuklandı

Kayseri'de 'Paralel Yapı' soruşturmasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve holding CEO'su Memduh Boydak, tutuklandı. Holdingin yönetim kurulu üyesi Murat Bozdağ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Kayseri'de 'Paralel Yapı' soruşturmasında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve holding CEO'su Memduh Boydak'ın tutuklanmasının ardından adliye önünde bekleyen yakınları ve şirket çalışanları cezaevine giden Hacı ve Memduh Boydak'ı alkışlarla uğurladı.


Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve tutuklanan Hacı ve Memduh Boydak'ın kardeşi Mustafa Boydak, medya mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Mustafa Boydak, adliye önünde bekleyen yakınlarına ve şirket çalışanlarına teşekkür ederek, "Yarın gruptan açıklama yapılacak ancak, ben size bir iki cümle etmek istiyorum. 2 gündür şirket yönetimimizden 4 kişi gözaltına alınmıştı.


Hacı Boydak

Bunlarla ilgili hukuki süreç vardı, adli işlemleri takip ettik. Tutuklanan kardeşlerimle ilgili iddialar var, gönlümüz hepsinin tutuksuz yargılanmasını isterdi. Türk adaletine güveniyoruz, geçmişteki hayır işlerinden kaynaklanan bir tutuklama olduğunu sanıyoruz. Allah can sağlığı versin, hayırlısı olsun. Hukuki açından gereken itirazlarda bulunacağız" diye konuştu. Tutuklanan Hacı ve Memduh Boydak, Kayseri Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

AVUKATLARI İTİRAZ EDECEK


Tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile kardeşi şirket CEO’su Memduh Boydak için avukatlarının yarın Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunulacağı açıklandı.

FETÖ/PDY’ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada Boydak Holding’in 4 üst düzey yöneticisi, önceki gün gözaltına alınmış, holding merkezi ile zanlıların evlerinde arama yapılmıştı. Hacı ve Memduh Boydak’ın ekonomik güçlerini kullanarak, iş adamlarından FETÖ/PDY ve bünyesindeki eğitim kurumlarına himmet, kurban ve bağış adı altında para toplanmasında görev aldıkları öne sürülmüştü.

Memduh Boydak’ın FETÖ/PDY bünyesindeki bir eğitim kurumunun mütevelli heyeti başkanı olduğu, örgüt adına gerçekleştirdiği eylemlerde özellikle aynı soruşturma kapsamında haklarında "terörizme finansman sağlamak, örgüte üye olmak" suçlarından tahkikat yürütülen H.K, A.T, H.G, N.S. ve İ.M. gibi şahıslarla hareket ettiği, Melikşah Üniversitesinde 200-300 kadar iş adamının katılımıyla yapılan himmet toplantılarını organize eden şahıslardan olduğu, özellikle organize sanayi bölgesindeki iş adamlarının vereceği himmet miktarını belirlemekte etkisi bulunduğu, yine 17-25 Aralık süreci sonrasında bazı iş adamlarına ekonomik gücünü kullanarak örgütün yanında hareket etmeleri yönünde baskı kurduğu iddia edilmişti.

Haberin Devamı