Spor Hacıosmanoğlu o sözleri için ifade verdi

Hacıosmanoğlu o sözleri için ifade verdi

Paylaş
Hacıosmanoğlu o sözleri için ifade verdi

Trabzonspor'un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin sarf ettiği "Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözleri için açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Hacıosmanoğlu tüm kadınlardan özür diledi

Avukatıyla birlikte dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Hacıosmanoğlu, Basın Suçları Bürosu Savcısı Emin Aydinç'e ifade verdi.

Haberin Devamı

İfadesinde Trabzonspor'un 3 hafta üst üste kendi sahasında hakem hataları yüzünden maç kaybettiğini, bu nedenle de hem kendisinin hem de Trabzon halkının psikolojisinin bozulduğunu belirten Hacıosmanoğlu, maç sonrası verdiği röportaj sırasında sarfettiği sözleri kesinlikle kadınları aşağılamak için söylemediğini ifade etti.

Hacıosmanoğlu ayrıca Trabzonspor'a komplo kuranlara yönelik mesaj vermek ve maç sonrası ortamı sakinleştirmek, taraftarlara dur diyebilmek için bu şekilde konuştuğunu söyledi.

"BÜTÜN KADINLARIMIZDAN TEKRAR ÖZÜR DİLİYORUM"

Hacıosmanoğulu, "Benim en kutsal varlığım rahmetli annemdir ve yine çocuklarımın annesi olan eşimdir. Ben kadınları aşağılamam. Hatta ertesi gün televizyonlara bağlanıp canlı yayında kadınlarımızdan özür diledim. Sözlerim maksadını aşmış olabilir. Benim hakaret kastım yoktu. Bütün kadınlarımızdan tekrar özür diliyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Trabzonspor-Gaziantepspor arasında 28 Ekim 2015'te oynanan ve 2-2 sona eren maçın ardından statta çıkan olaylara ilişkin yaptığı açıklamanın bir bölümünde,

"Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" açıklamalarında bulunmuş, bu sözleri üzerine İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun, Hacıosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Torun savcılığa verdiği dilekçede, "Bir kadın olarak, şüphelinin hakaret niteliğindeki bu söyleminin onurumu ve şerefimi rencide ettiğini, şahsımı ve toplum içerisindeki saygınlığımı olumsuz yönde etkilendiğini ve manevi anlamda suçtan zarar gördüğümü açıkça belirtmek isterim" ifadelerine yer verdi.

Avukat Tuba Torun, İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında basın yayın yolu ile hakaret suçundan dava açılmasını talep etti.

Ümit TÜRK / DHA