Spor Hadi akşam ipucu sorusu: Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden, çukurlardan ve akarsulardan geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?

Hadi akşam ipucu sorusu: Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden, çukurlardan ve akarsulardan geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?

Paylaş
Hadi akşam ipucu sorusu: Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden, çukurlardan ve akarsulardan geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?

Hadi'nin akşam yapılacak olan yarışmasının bir sorusu belli oldu. 20.30'da başlayacak olan yarışmada kullanıcılara "Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden, çukurlardan ve akarsulardan geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?" sorusu sorulacak.

11 Ocak Hadi ipucu sorusu belli oldu. Bu akşam spor gecesi yaşanacak. 20.30'da başlayacak olan yarışmada "Bu soğuk havalarda bahar ve yaz günlerini anımsatacak bir ipucuyla karşınızdayız: Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden, çukurlardan ve akarsulardan geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?" diye soruluyor.

Haberin Devamı

CEVAP: KROS

Kır Koşuşu: Kırsal alanlarda inişli-çıkışlı toprak üzerinde yapılan uzun mesafe koşusudur. Kros olarak da bilinir. İlk uluslararası yarışma Fransa le İngiltere arasında 1898’de yapılmıştır. 1903 yılında İngiltere, İrlanda ve İskoçya’nın katılımı le başlayan şampiyonaya daha sonra diğer ülkeler de katılmıştır. 1924 yılında yaz yarışmalarına uygun olmadığı için Olimpyat Oyunları’ndan çıkarılmıştır. 1962 yılında IAAF, uluslararası kuralları yeniden belirlemiş, 1967’de ilk kez bayanlar arası kır koşusu düzenlenmşitir. ABD’den erkeklerde Pat Porter, art arda 8 kez kazanarak, kır koşusunda ulaşılması güç bir rekor sahibi olmuştur.