Magazin Hadi ipucu: Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi kim tarafından icat edildi?

Hadi ipucu: Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi kim tarafından icat edildi?

Paylaş
Hadi ipucu: Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi kim tarafından icat edildi?

Hadi ipucu sorusu Instagram hesabından paylaşıldı. Saat 12.30'da başlayacak yarışmada bir sineme filminden soru geliyor. Uygulama "Geleceğe Dönüş filmin geleceğe de geçmişe yolculuk yapılmasını sağlayan zaman makinesi kim tarafından icat edildi?" sorusunu yöneltiyor.

14 Mart Hadi bilgi yarışmasının öğlenki ipucu sorusu belli oldu. Yarışmacılar bir soru bilim-kurgu ve macera filminden geliyor. İpucu sorusu şu şekilde: 1985 yılında çekilen, bilim-kurgu ve macera türünde, bir çok ödüle layık görülmüş Geleceğe Dönüş filmini izlediniz mi hadiciler? Bu filmde yer alan hem geleceğe hem de geçmişe yolculuk yapılmasını sağlayan zaman makinesinin kim tarafından icat edildiğini hatırlıyor musunuz?

Haberin Devamı

CEVAP: DOKTOR BROWN

Doktor Emmett Lathrop "Doc" Brown, Geleceğe Dönüş serisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakter, serinin 3 filminde de canlandırıcısı olan Christopher Lloyd ile özdeşleşmiştir. Dan Castellaneta tarafından seslendirilen karakter, seriye göre ilk zaman makinesi olan DeLorean'in mucididir. Karakterin görünümü ve tavırlarının Albert Einstein'dan ilham alındığı söylenebilir.

Dr. Emmett Brown, Empire dergisinin 2008 yılında yayınladığı Tüm Zamanların En İyi 100 Film Karakteri (The 100 Greatest Movie Characters of All Time) listesinde 76. sırada yer almıştırKarakter 1914 yılında doğmuştur. Kendisini "bütün bilimlerin öğrencisi" olarak tanıtması onun tutkulu bir mucit olduğunu göstermektedir.

Haberin Devamı

Bilim adamları onun rol modelleridir. Köpeğine verdiği Copernicus ve Einstein isimleri ve laboratuvarında bulunan Isaac Newton, Benjamin Franklin, Thomas Edison ve Albert Einstein portreleri buna kanıt olarak gösterilebilir. Karakterin en sevdiği yazar ise Jules Verne'dir. Jules ve Verne isimlerinde iki çocuğu olması bu sevginin göstergesi olarak kabul edilebilir.Çevresinde olup bitenleri pek takmayan Emmett Brown'ın garip, eksantrik ve çılgın biri olduğu söylenebilir. Gözlerini fal taşı gibi açıp "Great Scott!" dediği jestiyle akıllarda yer tutar. Pek fazla arkadaşı olmayan karakterin tek arkadaşları Marty ve Marty'nin sevgilisi Jennifer'dır. Buna rağmen filmde Marty ile nasıl tanıştığı anlatılmamaktadır. Fakat filmin senaristleri Robert Zemeckis ve Bob Gale'in açıklamalarına göre birkaç yıl önce Doktor'un yarı zamanlı laboratuvar asistanlığı işiyle ilgilenen birini aramasıyla tanıştıkları söylenebilir.Serinin son filmi olan Geleceğe Dönüş III'ün son sahnesinde eşi Clara ve çocukları ile birlikte görülmektedir.