Magazin Hadi ipucu sorusu: 40. yılını kutlayan Koruncuk Vakfı’nın sloganı nedir?

Hadi ipucu sorusu: 40. yılını kutlayan Koruncuk Vakfı’nın sloganı nedir?

Paylaş
Hadi ipucu sorusu: 40. yılını kutlayan Koruncuk Vakfı’nın sloganı nedir?

Hadi uygulaması günün ikinci ipucu sorusunu paylaştı. Uygulama takipçilerine “40. yılını kutlayan Koruncuk Vakfı’nın sloganı nedir?” sorusunu yöneltti. İşte sorunun cevabı…

Hadi uygulaması 7 Şubat 20:30’da başlayacak yarışmanın ikinci ipucu sorusunu takipçileriyle paylaştı. Uygulama “Koruncuk Vakfı; risk altındaki çocuklara bakım hizmeti vererek onları hayata kazandıran ve bu konuda koruyucu çalışmalar yapan bir Sivil Toplum Kuruluşu. Vakıf toplumu çocuk hakları konusunda bilinçlendirme yönünde faaliyetler de yürütmekte. 40. yılını kutlayan Koruncuk Vakfı’nın sloganı nedir?” sorusunu takipçileriyle paylaştı. İşte ipucu sorusunun yanıtı…

Haberin Devamı

CEVAP

El verin, hayata tutunsun

KORUNCUK VAKFI HAKKINDA

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı; korunma ihtiyacında olan çocuk sorununa çareler üretmek, bu sorunun neden olabileceği olumsuz sosyal etkileri en aza indirmek için faaliyette bulunur. Bu amaçla koruma öncesi, koruma ve koruma sonrası aşamalarında önleyici, koruyucu ve iyileştirici çalışmalar yürütüyor.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, 1979 yılında korunma ihtiyacındaki çocukların topluma kazandırılmasını amaç edinmiş gönüllü kişiler tarafından kurulmuştur. Vakıf yaptığı araştırmalar sonucunda ‘’Çocukköyü’’ modelini örnek alarak 1992 yılında, İstanbul Bolluca’da 37 dönüm arazi üzerinde Koruncukköy Bolluca’yı hizmete açmıştır.

Haberin Devamı

Koruncukköy Bolluca, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü (Bugünkü ismiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) ile Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı arasında 21.06.1996 tarihinde imzalanan Protokol ile işbirliği içerisinde işletilmektedir.

22.07.2008 ve 14.10.2009 tarihlerinde imzalanan ek protokoller ile işbirliği ve destek kapsamı genişletilmiştir. SHÇEK Genel Müdürlüğü’nün Çocuk Yuvaları Yönetmeliği ve Yetiştirme Yurtları Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri doğrultusunda 05.05.2014 tarihli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlük Makamı onayı ile kurum ismi Bolluca Çocuk evleri sitesi olarak da kullanılmaya başlanmıştır.