Spor Hadi ipucu sorusu: Düzenli spor yapan kişilerin kas gelişimine yardımcı olan en önemli gıdalar hangileridir?

Hadi ipucu sorusu: Düzenli spor yapan kişilerin kas gelişimine yardımcı olan en önemli gıdalar hangileridir?

Paylaş
Hadi ipucu sorusu: Düzenli spor yapan kişilerin kas gelişimine yardımcı olan en önemli gıdalar hangileridir?

Hadi ipucu sorusu belli oldu. Bu akşam ödül 20 bin TL ve soru sporla alakalı... Uygulama "Düzenli spor yapan kişilerin kas gelişimine yardımcı olan en önemli gıdalar hangileridir?" soruyu geçiyor.

4 Ocak Hadi akşam ipucu sorusu belli oldu. 20.30'da başlayacak olan yarışmada bu akşam spor gecesi yaşanacak. Yarışma kullanıcılara şu şekilde sesleniyor: "Öncesinde sağlam kafa, sağlam vücut diyelim ve ilk yarışmanın ipucunu paylaşalım: Düzenli spor yapan kişilerin kas gelişimine yardımcı olan en önemli gıdalar hangileridir?"

Haberin Devamı

CEVAP: Yumurta, süt, et ve et ürünleri, balık, tavuk, lor peyniri başlıca kas gelişimine yardımcı olan gıdalardır.

KAS GELİŞTİRME HAKKINDA

Kas gelişimini sağlamak için beslenme ve gıda takviyesi önem arz ediyor.

Antrenmana başlamadan önce ya da antrenman sonrası yeterli miktarda karbonhidrat almanız gerekiyor. Eğer yeterli oranda karbonhidrat almazsanız kaslarınızın verimi ve egzersiz performansınız düşük olur. Kaliteli karbonhidratlar olan soya fasülyesi, patates, mercimek, bezelye, üzüm, muz, greyfurt, tam tahıllı ekmekler, esmer pirinç ve kepekli makarna gibi besinlerden tüketebilirsiniz. Düzenli egzersiz yapanlar için kilo başına 3,5 ile 4 gram arası karbonhidrat almanız yeterli olur.

Protein ise karbonhidrat kadar önemli bir besin kaynağıdır. Kasların büyümesini ve gelişmesini destekleyen proteinler aynı zamanda vücut tarafından enzim ve hormonların yapımında da kullanılır. Kaslarınızı irileşitirmek için sağlıklı protein kaynaklarından tüketmek şarttır. Düzenli antrenman yapan biri iseniz kilo başına en az 1.5 gram protein almalısınız. Kaliteli protein kaynakları olan tavuk veya hindi göğüs eti, somon, uskumru gibi yağlı balıklar, dana eti, yoğurt, süt, yumurta, fındık, badem ve kabak çekirdeğini beslenme programınıza eklemelisiniz.

Haberin Devamı