Gündem Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'a kar yağacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'a kar yağacak mı?

Paylaş
Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'a kar yağacak mı?

Kasım ayını geride bırakıp yarın itibarıyla aralık ayına giriyoruz. Aralık ayının ilk günleri ise hafta sonuna denk geliyor. Yurttaşlar, hafta sonu planı yapmak için hava durumunu araştırıyor. İşte 1-2 Aralık hafta sonu hava durumu...

Yarın itibarıyla aralık ayına giriyoruz ve bu kış mevsiminin başlangıcı... Havalar aşırı derecede soğumuş durumda... Yurttaşlar hafta sonu hava durumunu merak ediyor ve ona göre bir plan çizmeyi hedefliyor. Peki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hangi uyarılarda bulunuyor.

Haberin Devamı

HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

1 Aralık 2019 Cumartesi günü Trakya'da (Kırklareli ve Edirne çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde) buzlanma ve don olayına dikkat! İstanbul çok bulutlu olacak ve yağış gözlenmiyor. Karadeniz bölgesi kıyıları sağanak yağışık etkisinde olacak. Bolu, Karabük ve Kastamonu'da karla karışık yağmur görülecek. Doğu Anadolu bölgesinda kuvvetli yağmur gözlenirken Erzurum ve Ağrı karla karışık yağmur, Kars ve Ardahan kar yağışlı olacak. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu parçalı bulutlu olacak. Güneydoğu Anadolu bölgesi sağanak yağış Diyarbakır, Batman ve Siirt'te gökgürültülü sağanak yağış gözlenecek.

2 Aralık Pazar günü ise Doğu Anadolu, Rize ve Artvin hariç yurdun büyük bölümünde parçalı bulutlu bi hava hakim olacak. Artvin ve Rize'de sağanak yağış gözlenecek. Kocaeli, Sakarya, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale puslu olacak.

Haberin Devamı