Dünya 'Haftada 4 gün çalışılsın' hakkında açıklama

'Haftada 4 gün çalışılsın' hakkında açıklama

Paylaş
'Haftada 4 gün çalışılsın' hakkında açıklama

Finlandiya'dan gündeme gelen '4 gün çalışılsın' haberleri hakkında açıklama yapıldı.

Finlandiya, uluslararası medyayı oldukça meşgul eden “4 gün çalışılsın” haberlerine ilişkin, "Hükümetimizin gündeminde haftada 4 gün çalışma süresi ile ilgili bir çalışma yok” açıklamasında bulundu. Sosyal medyada gündem olan bu konu Türkiye'de de çok fazla konuşulmuştu.

Haberin Devamı

Uluslararası birçok medya kuruluşunda yer alan ve özellikle sosyal medyada gündemden düşmeyen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’e atfedilen ‘’Haftada 4 gün çalışma’’ ifadeleri ile ilgili açıklamaların hükümetin gündeminde olmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama, hükümetin resmi Twitter hesabından yapıldı. Açıklamada, “Hükümetimizin gündeminde haftada 4 gün çalışma süresi ile ilgili bir çalışma yok. Söz konusu açıklamalar, Başbakan Sanna Marin’in, ulaştırma bakanıyken Ağustos ayında bir panelde dile getirilmiştir’’ ifadeleri kullanıldı.

Başbakan'ın böyle bir açıklaması yok

Hükümetin İletişim Direktörü Paivi Anttikoski ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Başbakanın konu ile ilgili yeni bir açıklaması yok, bu tamamıyla Ağustos ayında Sosyal Demokrat Parti’nin kuruluşunun 120. kuruluş yılı panelinde yaptığı açıklama. Kaynağı belli olmayan bu haberlerin uluslararası medyada geniş yer alması bizim için tamamıyla gizem” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İHA