Doğum Öncesi Haftaya göre kaç aylık hamilesiniz? Gebeliğinizin kaç aylık olduğunu hesaplayın!

Haftaya göre kaç aylık hamilesiniz? Gebeliğinizin kaç aylık olduğunu hesaplayın!

Paylaş
Haftaya göre kaç aylık hamilesiniz? Gebeliğinizin kaç aylık olduğunu hesaplayın!

Birçok kadın gebelik ayını hesaplarken yanılıyor ya da doğru hesaplama yöntemini bilmiyor. Eğer haftaya göre kaç aylık hamilesiniz merak ediyor ya da gebeliğin kaç aylık olduğunu hesaplama yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız haberimize bir göz atın.

Haftaya gire kaç aylık hamile olduğunuzu hesaplamakta güçlük çekiyor ya da gebeliğin kaç aylık olduğunu hesaplama yöntemleri arıyorsanız "Haftaya göre kaç aylık hamilesiniz? Gebeliğin kaç aylık olduğunu hesaplayın!" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Gebeliğin kaç aylık olduğunu hesaplayın!

Gebelik haftasının hesaplamasında anne adayının son adet tarihinin ilk günü temel alınır ve bu doğrultuda gebelik haftası hesaplanır. Uzmanlar tarafından gebelik takibi haftalık olarak yapılır. Bu nedenle hamile bir anne adayına hiçbir doktor kaç aylık hamilesiniz diye soru sormaz. Bununla beraber halk arasında 9 aylık hamilelik teriminin çok sık kullanılması sebebiyle, anne adayları gebeliklerinin kaç aylık olduğunu merak ederler.

Kaç aylık hamile olunduğu nasıl hesaplanır?

Anne adaylarının bu meraklarını gidermek için hazırladığımız yazıda, kaç aylık hamile olduğunuzu öğrenebileceksiniz. Ancak öğrenmek için gebelik haftanızı biliyor olmalısınız. Bunu bilmiyorsanız, son adet tarihinizin ilk gününüzü girerek gebelik haftası hesaplama aracımızdan faydalanabilirsiniz. Hamilelik haftanızı biliyorsanız, aşağıdaki tablo yer alan gebelik haftanıza denk gelen ay, sizin kaç aylık hamile olduğunuz hakkında bilgi verecektir.

Haberin Devamı