Magazin Hakan Meriçliler'den Ali Erkazan'a: Peşindeyim, bekliyorum

Hakan Meriçliler'den Ali Erkazan'a: Peşindeyim, bekliyorum

Paylaş
Hakan Meriçliler'den Ali Erkazan'a: Peşindeyim, bekliyorum

Katıldığı televizyon programlarında oyuncu Hakan Meriçliler'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan oyuncu Ali Erkazan'ın yargılanmasına devam edildi

Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Hakan Meriçliler ve avukatı katıldı.

Haberin Devamı

Hakim Hızır Niyazi Akçiçek, sanık avukatının geçen celse tanık listesi sunması için süre istediğini ancak duruşmaya gelmediği gibi tanık listesini de sunmadığını belirtti.

Duruşmada ifade veren müşteki Hakan Meriçliler, kendisinin şikayetçi olduğunu daha önceki dilekçesinde belirttiğini ifade ederek, "Sanık, hakkımda basın yoluyla alenen değişik zamanlarda hakaretlerde bulunmuştur. Bu nedenle cezalandırılmasını ve davaya katılma kararı verilmesini talep ederiz" dedi.

Müşteki avukat Okay Saday, sanığın birden çok televizyonda canlı yayında müvekkiline yönelik alenen hakaret ve tehdit suçlarını işlediğini ifade ederek, ilgili hükümler çerçevesinde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, davanın karar aşamasında olması ve ani hakim değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

'SÖYLEDİĞİ HER ŞEY İFTİRA'

Davanın ardından basın mensuplarına konuşan Meriçliler, "Söylediği her şey iftira. Ben gördüğünüz gibi peşindeyim, bekliyorum. Geç olacak ama adaletin tecelli edeceğine inanıyorum" dedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 3 Ekim 2016 tarihinde Ali Erkazan'ın televizyonda yayınlanan programlarda oyuncu Hakan Meriçliler hakkında söylediği sözlerin hakaret suçunu oluşturduğu belirtildi.

İddianamede, sanık Ali Erkazan'ın 'zincirleme olarak hakaret etmek' suçundan 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.