Gündem Hakan Şükür: Projelerimi hayata geçirince Türkiye'ye döneceğim

Hakan Şükür: Projelerimi hayata geçirince Türkiye'ye döneceğim

Paylaş
Hakan Şükür: Projelerimi hayata geçirince Türkiye'ye döneceğim

Geçen yıl ABDye taşındığı ortaya çıkan eski futbolcu ve AK Parti eski milletvekili Hakan Şükür, San Francisco şehrinde yaşadığını belirterek, ''Projelerimi hayata geçirince Türkiye'ye geri döneceğim'' dedi

İtalyan devlet kanalı RAI 3te dün akşam yaklaşık 2 buçuk saat süren LErba dei Vicini (Komşunun Çimi) adlı programda, İtalya ve Türkiye arasındaki benzerlikler ya da üstünlükler ele alındı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda spor alanında İtalyanların yakından tanıdığı, Torino, Inter ve Parma takımlarında oynamış olan Hakan Şükür de bir video bağlantı ile programa konuk oldu. Programın sunucusu Beppe Severgnini, ABDnin San Francisco şehrinde yaşadığını belirttiği Hakan Şükür'e ''Orada ne yapıyorsunuz?'' diye sordu.

Hakan Şükür ise ''Çocuklarımın eğitimi ve bir spor akademisi için güzel projeler için buradayım. Aynı zamanda İngilizce de öğreniyorum. Projelerimi hayata geçirince Türkiyeye döneceğim'' sözleriyle karşılık verdi. Severgnini sözlerinin devamında Şükür'e ''Yani istediğiniz zaman Türkiyeye dönebilir misiniz?'' sorusunu yöneltti. Şükür ise şöyle devam etti: ''Türkiye'de birçok alanda özgürlük sorunu olduğu gibi sporda da var.

Haberin Devamı

Her sektöre yönelik baskı var. Ben bu nedenle istediklerimi yapabilmek için buraya geldim. Evet o tweetleri attım ve bu iletilerinizden dolayı Türkiyede farklı yorumlar çıkartılıp, mahkemelere de düşebiliyorsunuz. Bu nedenle buraya gelmeye karar verdim. Burada hem kendimi geliştiriyorum hem de sportif projelerimi hayata geçirmek için çalışıyorum.''

''TÜRK FUTBOLU TUTKULUDUR''

Şükür, ''Türk futbolunu nasıl tanımlarsınız, şiddetli, tutkulu?'' sorusuna ise, ''Şiddetli diyemem, daha ziyade tutkulu. Türkiyede futbol dünyasında yönetim hataları var, politika müdahalesi var ve bu ambiyansı oldukça değiştiriyor. Politika ne yazık ki dünyanın her yerinde bu popülist alanı kullanmaya çalışıyor'' diye karşılık verdi.