Gündem Hakaret mesajına okuma cezası

Hakaret mesajına okuma cezası

Paylaş
Hakaret mesajına okuma cezası

Hakkında dedikodu çıkardığı iddiasıyla arkadaşına cep telefonuyla tehdit ve hakaret içerikli mesaj gönderen adama kitap okuma cezası

Konya'da hakkında dedikodu çıkardığı iddiasıyla arkadaşına cep telefonuyla tehdit ve hakaret içerikli mesaj gönderen büfeci Mehmet Özkan, Mersin Mut Sulh Ceza Mahkemesi tarafından '5 ayda 5 kitap okuma cezasına' çarptırıldı. Aynı suçtan kardeşi Fatih Özkan'a da 30 fidan dikme cezası verildi.

Konya'da bir sanayi sitesinde büfe işleten 38 yaşındaki Mehmet Özkan'ın, iddiaya göre Mersin'in Mut İlçesi'ne yaşayan arkadaşı R.G., 6 ay önce dedikodu yaptı. Hakkında çıkan dedikoduya sinirlenen Mehmet Özkan, konuşmak için arkadaşı R.G.'ye, cep telefonuyla ulaşmaya çalıştı. Fakat arkadaşına ulaşamayınca yine cep telefonundan tehdit ve hakaret içerikli mesaj gönderdi. Kardeşi Fatih Özkan'ın da aynı şekilde cep telefonuyla mesaj göndermesi üzerine R.G., Mersin Mut Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yapılan şikayet üzerine Mehmet Özkan ve kardeşi Fatih Özkan hakkında 'tehdit ve hakaret' suçundan Mut Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yaklaşık 2.5 ay önce sonuçlanan davada mahkeme heyeti tarafından Mehmet Özkan'a 5 ay içerisinde 5 kitap okuma cezası verilirken, kardeşine de 30 'Fidan dikme cezası' verildi. Mahkemenin verdiği ceza tebliğ edildiği zaman şaşkınlık yaşadığını belirten Mehmet Özkan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"İlk defa böyle bir ceza verildiğini gördüm. Karar tebliğ edildiğinde büyük şaşkınlık yaşadım. Ceza olarak 5 ay içerisinde Dünya Klasikleri arasına giren 100 temel eserden 5'ini okumam istendi. 2 ay içinde Halide Edip Adıvar'ın 'Mor Salkımlı Ev' isimli eseri ile Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun 'Kiralık Konak' isimli eserini okudum. Bu iki kitabın özetlerini çıkararak Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettim. Şubat ayına kadar 3 eser daha okuyacağım ve özetlerini savcılığa teslim edecğim."

Verilen cezanın kültürel açıdan katkısı olduğunu ifade eden Mehmet Özkan, şöyle dedi: "Verilen bu ceza bir bakıma iyi oldu. En azından kültürümüz genişliyor. Kitapları okumak da hiç zoruma gitmiyor. Çünkü daha önceleri de kitap okuyordum."

Haberin Devamı

Kardeşi Fatih Özkan'ın da henüz cezasını yerine getirmediğini belirten Mehmet Özkan, önümüzdeki günlerde kardeşinin de yetkililerin belirleyeceği yere giderek fidan dikme cezasını yerine getireceğini ekledi..

Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA