Gündem Hakim ve savcıların gözaltıları sürüyor

Hakim ve savcıların gözaltıları sürüyor

Paylaş
Hakim ve savcıların gözaltıları sürüyor

Ankara ve İstanbul'da darbe girişimi sonucu haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların gözaltıları sürüyor

Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen Konya adliyesinde görevli 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde halen arama çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

ZONGULDAK'TA 6 SAVCI 7 HAKİM

Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Zonguldak’ta görev yapan bazı hakim ve savcılar hakkında gözaltı kararı alındı. Gece saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 savcı ve 7 hakim, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hakim Kemal Karanfil, hastane girişinde görüntü alan gazetecilere dönerek "Allah var gam yok. Zalimler için yaşasın cehhenem" dedi.

ÇANAKKALE'DE 7 HAKİM 6 SAVCI

Ankara ve İstanbul’da bir grup askerin kalkışması sonucu haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri akşam saatlerinde çalışma başlattı. İl genelinde 7 hakim ve 6 savcı gözaltına alındı, 2 savcı ve hakimin ise arandığı bildirildi.

Haberin Devamı

VAN'DA 15 HAKİM

Van’da 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Van’da 29’u adli, 16’sı idari ve 8’i bağlı ilçelerde görevli 53 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şüpheliler ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

DHA