Gündem Hakkari'den acı haber: Şehit sayısı 8'e yükseldi

Hakkari'den acı haber: Şehit sayısı 8'e yükseldi

Paylaş
Hakkari'den acı haber: Şehit sayısı 8'e yükseldi

Hakkari' nin Şemdinli ilçesi  kırsalında PKK' lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit sayısı 8'e yükseldi. 5 terörist de ölü ele geçirildi.

Bu sabaha karşı Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çatışma çıktı.

6'SI ASKER 2'Sİ KORUCU 8 ŞEHİT


Çatışmada, şehit sayısı 8'e yükselirken, 5 PKK’lı terörist de ölü ele geçirildi. Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi. Bölgede helikopter desteginde kapsamlı operasyona başlandı.


Futbol ailesinden teröre lanet

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hain saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Karaslan’ın ateşi Bursa’nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak’taki baba ocağına düştü.


Şehit Er Emre Karaaslan

34’üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı hudut karakolunda sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Şehit Karaaslan’ın 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Emre Karaaslan’ın aslen Erzurum Tortum nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Şehidin ailesinin oturduğu evin önüne taziye çadırı kuruldu.


BABASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU


Çatışmada şehit düşen Jandarma Sözleşmeli Er 28 yaşındaki Erkan Karaca’nın memleketi Sadaki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu.
Bekar olan Jandarma Sözleşmeli Er Erkan Karaca’nın acı haberi, babası Ayhan Karaca’ya ilçe protokolü tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, anne ve babasının 11 yıl önce boşandığı, 1 kız kardeşinin olduğu öğrenildi.


Şehit Er Erkan Karaca


15 GÜN ÖNCE İZNE GELMİŞTİ


Şehitlerden sözleşmeli Piyade Er Sercan Kara’nın ölüm haberi Isparta’nın Gelendost İlçesi’ndeki ailesine verildi. Şehit Sercan Kara’nın ailenin 3 erkek çocuğundan ortancası olduğu belirtildi. Bekar olan şehidin 15 gün önce izin için ailesinin yanına geldiği öğrenildi.


Şehit Er Sercan Kara

ŞARK GÖREVİNİN BİTMESİNE 6 AY VARDI


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın (28) Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.


Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kurak

Şehit Kurak’ın baba ocağına Türk bayrağı asıldı, büyük üzüntü yaşayan ailesine akrabaları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu.



Bekar olan şehit Kurak’ın 2014’ten bu yana Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde uzman çavuş olarak görev yaptığı ve şark görevinin bitmesine 6 ay kaldığı öğrenildi.


BABAYA EN ACI HABER


Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük’ün şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Hakkari'de Özsoğuksu Mahallesi’nde oturan babası Cuma Küçük’e verildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrağı asıldı.


Şehit Er Ömer Küçük

TSK'DAN AÇIKLAMA


Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Şemdinli'de 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit oldu. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir denildi.

İşte TSK'nın açıklaması:

"02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.