Gündem Hakkari Üniversitesi'nde seks skandalı!

Hakkari Üniversitesi'nde seks skandalı!

Paylaş
Hakkari Üniversitesi'nde seks skandalı!

Hakkari Üniversitesi'nde not karşılığı kız öğrencileri cinsel ilişkiye zorladıkları iddiasıyla, aralarında biri daire başkanı 3 öğretim görevlisi ile 9 kız öğrencinin bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı

2008 yılına kurulan Hakkari Üniversitesi'ndeki seks skandalı operasyonu, Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü'nde okuyan bir öğrencinin 6 ay önce polise ihbar mektubu yazmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Mektubun emniyete ulaşması ve savcılığın izniyle şüpheli öğretim üyeleri ve 3 kişi teknik ve fiziki takibe alandı. Öğretim üyeleri ve cinsel ilişki için zorlanan öğrencilerin binaya giriş çıkışları her an kaydedildi. Ayrıca teknik takiple öğretim görevlileri ve daire başkanının cep telefonları dinlendi.

ŞİFRE: GEL NOTLARI DÜZELTELİM

Öğretim üyelerinin, ilk olarak not yükseltme karşılığı çeşitli tarihlerde 9 kız öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiği bilgisine ulaşıldı.

İddiaya göre daha sonra bu öğrencilerden, diğer kız arkadaşlarına da, not yükseltme karşılığında kendileriyle cinsel ilişkiye girmelerini teklif etmeleri istendi. Mağdur olan 9 kız öğrenci, bu istek doğrultusunda 20 kız öğrenciyi daha not karşılığı öğretim görevlileriyle cinsel ilişkiye girmeye yönlendirdi.

Haberin Devamı

Öğretim görevlileri cep telefonlarından öğrencileri cinsel ilişki için eve çağırırken, 'Gelin notları düzeltelim' diye şifre kullandı.

Teknik takibinin tamamlanmasını ardından polis 8 Kasım günü operasyon için düğmeye bastı. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çeşitli adreslere baskınlar yaparak aralarında öğretim görevlileri İ.Y., H.Y. VE H.Y. ile 3 kişi ve 9 kız öğrenci olmak üzere 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

REKTÖR: ADLİ BİR KONU BİLGİM YOK

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, bir görev gereği Ankara'da bulunduğunu söyledi. Olayın adli bir konu olduğunu, elinde şu anda net bir bilginin bulunmadığını belirten Rektör Prof. Dr. Ceylan, bilgiler ulaştığı taktirde kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

DHA