Gündem Hakkari'de 2 şehit, 2 yaralı

Hakkari'de 2 şehit, 2 yaralı

Paylaş
Hakkari'de 2 şehit, 2 yaralı

Hakkari'de 2 şehit, 2 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Habeşti Yaylası'nda dün akşam PKK'lı teröristlerce askeri birliğe yapılan saldırı sonucu 1 uzman çavuş ve bir er şehit oldu, 2 er de yaralandı.

Hakkari Valiliği Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre saldırı dün akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Açıklamada şöyle denildi: "27 Nisan 2010 günü saat 21.00 sıralarında Şemdinli ilçesine bağlı Habeşti Yaylası'nda sınır görevi ifa eden askeri birliğe bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından yapılan saldırı sonucu 1 uzman çavuş ve bir erimiz şehit olmuş, 2 erimiz de hafif şekilde yaralanmıştır" denildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Habeşti Yaylası’nda PKK’lı teröristlerce açılan taciz ateşinde Amasyalı uzman Çavuş Erkan Ayaz ile Samsunlu Er Selman Özay’ın şehit oldukları belirtildi. Şehitler Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

ROKETATARLA DA ATEŞ AÇTILAR

Bu arada, Habeşti Yaylası'nda konuşlanan askeri birliğe teröristlerin taciz saldırısı sırasında, otomatik tüfeklerin yanı sıra roketatar da kullandıkları belirtildi. Irak sınırına 20 kilometre mesafedeki Habeşti Yaylası'nda güvenlik kuvvetlerinin karşı ateşi üzerine teröristler kaçtı.
2 Mehmetçiği şehit eden teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor. Operasyonlara kobra tipi helikopterlerin destek verdiği bildirilirken, bölgeye ayrıca özel eğitimli komandoların da sevk edildi.

Haberin Devamı

DHA