Gündem Hakkari'de eğitime 1 gün ara verildi

Hakkari'de eğitime 1 gün ara verildi

Paylaş
Hakkari'de eğitime 1 gün ara verildi

Hakkari'de, Kobani'de devam eden olaylarda başta Hakkari Üniversitesi Rektörlük Binası olmak üzere, okullar ve bazı devlet kurumları tahrip edildi. Göstericiler tarafından ateşe verilen rektörlüğe ait araç garajında bulunan 2 midibüs otobüs, 1 iş makinası ve 3 otomobil ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. Olaylar nedeniyle Hakkari Üniversitesi'nde pazartesi gününe, Hakkari merkezi ile Yüksekova ve Çukurca ilçesinde ise eğitime bugün ara verildi

Kobani’ye destek amaçlı 2 günden bu yana eylemlerin sürdürüldüğü Hakkari’de çıkan olaylarda kent merkezindeki birçok okul, bazı devlet kurumları ve Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası ile araç garajı ateşe verildi. Dün akşam saatlerinde Pehlivan Mahallesi’ndeki rektörlük binası önünde toplanan yüzü maskeli 100 kişilik grup, yolu tarfiğe kapatıp ateş yaktı, ardından da rektörlük binasını taş yağmuruna tutup ateşe verdi. Binanın zemin katını ateşe veren gösteriler, binanın yan tarafında bulunan rektörlüğe ait araç garajını da ateşe verdi. Garajdaki 2 midibüs otobüs, 1 kepçe ve 2 otomobili ateşe veren gösterici grup, 1otomobili de garajdan çıkarıp yolun ortasına getirerek ateşe verdi.

Büyük hasarın oluştuğu rektörlük binasında sabahın erken saatlerinden itibaren Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri, hasar tespit çalışması yaptı. Hasar tespiti sırasında Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ebubekir Ceylan da, binasına gelerek incelemelerde bulundu. Özel güvenlik görevlileri, rektörlük garajındaki yanan araçları görüntülemek isteyen basın mensuplarna tepki gösterdi. Güvenlik şefinin basın mensuplarından özür dilemesiyle de gerginlik yatıştı.

Olaylarda Hakkari’nin Medrese Mahallesi’nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ilk ve ortaokulu ile bazı mahallerdeki okullar da molotof kokteyli atıldı. TOBB ilk ve Orta okulunda olaylar öncesi, okul görevlileri, okulun önündeki Atatürk büstü ve bayrağı tedbir amaçlı aldığı da gözlendi.

Medrese Mahallesi’ndeki Bayındırlık Müdürlüğü binası ile bazı devlet kurumları da dün yaşanan olaylarda molotof kokteylerini hedefi oldu. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari’deki olaylarda ilgili kaç okul ve kurumun tahrip edildiği ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü, yapılan çalışmaların ardından basın açıklaması yapılacağını belirtti. Kepenklerin kapalı olduğu kentte, Hakkari merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde bugün eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.

DHA

Haberin Devamı